שתף קטע נבחר
 

מלצרות? עדיף לעבוד כמצילים בבריכה בקיץ

מחפשים עבודה זמנית לחודשים הלוהטים? במקום למלצר, יש לכם גם אפשרות לעבוד בתחום שיצנן אתכם ולהרשם לקורס מצילים בבריכה. כמה זה עולה, האם יש עבודה בתחום ומדוע זה מומלץ בעיקר לנשים? התשובות בפנים

צעירים שמחפשים עבודה, לא חייבים להעביר את הקיץ הקרוב בהתרוצצות משולחן לשולחן: ברחבי הארץ ניתן למצוא קורסים שניתן לעבור בהם הכשרה לעבור הכשרה כמצילי בריכה, בעלות של כ-3,000 שקל לקורס. אם תסיימו אותו בהצלחה, תוכלו להוסיף כ-4,000 שקלים ולעבור קורס מצילי ים.

 

עוד על חיפוש עבודה - בערוץ קריירה

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ההכשרות מתבצעות על על ידי חונכי מצילים שהוכשרו כצוותי הוראה, ב-11 בתי ספר שבהם ניתן לעבור הכשרה כמצילי בריכה ו-3 בתי ספר להכשרת מצילי ים. על פי נתוני משרד הכלכלה, מדי שנה מתקיימים כ-70 קורסים להכשרת מצילי בריכה בממוצע וכ-3 קורסים למצילי ים. לרשימת הקורסים המלאה.

 

שלום בן משה, מנהל אגף הכשרה מקצועית במשרד הכלכלה, המפקח על ההכשרות, מציין כי הביקוש לקורסים אלו עולה לקראת עונת הרחצה. הוא מוסיף כי רוב המשתתפים הם צעירים וסטודנטים אחרי צבא, המתפרנסים ממקצוע ההצלה למשך מספר שנים.

 

בריכות - יש ביקוש ()
בריכות - יש ביקוש

 

משכורת: 35-25 שקל בשעה

יוסי בן יעקב, מפקח הצלה ארצי במשרד, מספר שיש ביקוש גבוה בחודשי הקיץ לעובדים בתחום בבריכות עירוניות ובבתי מלון. המשכורת עומדת לדבריו על כ-35-25 שקל בשעה, אך בצפון השכר נמוך יותר.

 

בן יעקב מוסיף כי מצילות מרוויחות לעתים סכומים גבוהים יותר, מאחר שבמקומות רבים יש דרישה לשחייה בשעות נפרדות לגברים ונשים, אך היצע המצילות נמוך יותר ולכן קשה למלא את התפקיד. ואכן, אחוז הנשים המשתתפות בקורסים עומד לדבריו על 10% בלבד.

 

יוסי מרכוס, מנהל בית ספר להכשרת מצילי ים ובריכה בחדרה ובנתניה, מעביר בסביבות 4 קורסים בשנה בבריכה העירונית של חדרה, שכל אחד מהם כולל כ-20 משתתפים בממוצע. את ההכשרה למצילי ים הוא מבצע באזור חוף סירונית בנתניה.

 

מרכוס מאשר כי יש ביקוש גבוה למצילים בבריכות. "אי אפשר לספק את ההיצע בקיץ", הוא מעיד. הסכומים שמרווחים בתחום משתנים לדבריו בהתאם לתקופה בשנה והיצע המצילים באזור. "באילת מרוויחים 25 שקל לשעה, זה ניצול מחפיר", הוא מספר. "באזורים אחרים אפשר להרוויח 30 שקל ומעלה לשעה".

 

גם בים יש מחסור במצילים, אך מרקוס מציין כי הדרישות להכשרת מציל בים גבוהות יותר וכי מי שפונה לתחום לרוב רוצה לעסוק בו כמקצוע, בניגוד לעבודה בבריכה. הבעיה: מדובר בעבודה תקופתית, לפחות בתחילת הדרך, שמסתיימת עם תום עונת הקיץ.

 

מקס סבן, שמעביר קורסים להכשרת מצילי ים ובריכה באזור חיפה בעיקר, מציין כי הוא פותח קורסים ברגע שיש לו מספיק נרשמים. הוא מעביר כ-2 קורסים בשנה בממוצע, שכל אחד מונה כ-7-8 אנשים. העלויות של הקורס משתנות אצלו בהתאם לעונה, אולם נמוכות יותר ונעות סביב 2,000 שקל.

 

ים - יש ביקוש, אין קביעות (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
ים - יש ביקוש, אין קביעות(צילום: ג'ורג' גינסברג)
 

 

הדרישה: מעל גיל 18

הקורסים מאפשרים הכשרות למצילים בסיווג 1 בלבד (עוזר מציל) - אולם מרקוס מפרט כי כשצוברים וותק של 4 שנים בבריכה ושל שנתיים בים - ניתן לעלות לסיווג 2 (בבריכה - מציל אחראי, בים - משנה למציל), ובהמשך לסיווג 3 (בים - מנהל תחנת הצלה).

 

הקריטריונים הנדרשים על מנת להתקבל קורס מצילי בריכה כוללים גיל 18 לפחות, אישורים רפואיים, יכולת שחייה במגוון סגנונות ועמידה בפני ועדת קבלה. משך הקורס עומד על 86 שעות לימוד, ביניהם לימודי עזרה ראשונה בהיקף של 38 שעות לימוד.

 

הדרישות בקורס מצילי ים כוללים אף הם גיל 18 לפחות ואישורים רפואיים, לצד סיום בהצלחה קורס מצילי בריכה ואישור מעבר השתלמות בעזרה ראשונה. משך הזמן של הקורס הוא 66 שעות, מתוכם 18 שעות עיוניות ו-48 שעות מעשיות. 

 

בן משה מפרט כי משרד הכלכלה, באמצעות האגף להכשרה מקצועית בראשו הוא עומד, הוא הזרוע הממשלתית המוסמכת להנפיק תעודות מצילים. כך למעשה הוא "מהווה ספק שירותים לתחום אתרי רחצה במשרד הפנים, המופקד באמצעות הרשויות המקומיות על שירותי ההצלה בחופים ובבריכות השחייה".

 

במסגרת זו, יחידות המשרד אחראיות לעדכון ופיתוח תוכניות הלימודים בתחום, אישור צוותי ההדרכה וההוראה, קביעת תנאי הקבלה, מעקב אחרי הקורסים, פיקוח על הבחינות הנדרשות והנפקת תעודות גמר למי שעבר בהצלחה את הבחינות. במשרד מדגישים שהם רק מפקחים על ההכשרה אך אינם מעורבים בעלויות, שנקבעות בצורה עצמאית על ידי בתי הספר השונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים