קמרון ואובמה: נסייע למורדים, אף מילה על תקיפה
ר"מ בריטניה הבטיח בבית הלבן שלונדון תכפיל השנה את הסיוע לאופוזיציה הסורית - מבלי לחמש את המורדים. לפני כן אמר כי "מתרבות הראיות" לשימוש בנשק כימי בסוריה, אבל הסתפק באמירה "ייתכן שנפעל ביתר שאת". אובמה: נחזק המתונים
נשיא ארה"ב ברק אובמה וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון התייצבו הערב (יום ב') מול המצלמות בבית הלבן, והבטיחו להמשיך לסייע לעם הסורי על רקע מלחמת האזרחים ומאבקם של המורדים במשטרו של בשאר אסד. עם זאת, אף שקמרון סיפר שוב כי יש ראיות לשימוש בנשק כימי בסוריה, השניים נמנעו מלדבר על התערבות צבאית בסכסוך.
עוד חדשות בעולם :
היסטוריה בהונג קונג: טרנסג'נדרית תינשא לחבר
קרלה ברוני או ואלרי טרירוויילר: מי שווה יותר?
צ' קוריאה: הדחת בכיר הוחבאה בהודעה על מופע
המדריך למרגל באינטרנט: איך תחשוף מידע?
ראש ממשלת בריטניה הצהיר במסיבת העיתונאים כי ארצו מתכוונת להכפיל בשנה הקרובה את הסיוע שלה לאופוזיציה הסורית, אולם לא בכל הקשור לאמצעי לחימה קטלניים. הוא אמר כי לונדון יכולה לעשות יותר בכל הקשור לסיוע הטכני ולסיוע בתחומים נוספים כדי לעזור לאופוזיציה הסורית, אך הדגיש כי ארצו לא קיבלה החלטה לחמש את המורדים.
אובמה מצדו אמר כי ארה"ב פועלת בשיתוף פעולה עם בריטניה כדי להמשיך ללחוץ על ממשלת סוריה, לחזק את המתונים באופוזיציה הסורית
ולקרב את סופו של משטר אסד.
מוקדם יותר הערב אמר קמרון כי בריטניה אינה שוללת את האפשרות לנקוט פעולה קשה יותר נגד סוריה על רקע הראיות ההולכות ומתרבות לשימוש בנשק כימי מצד משטרו של אסד. בראיון לתחנת הרדיו NPR אמר קמרון: "בהחלט לא הורדנו מהפרק את האפשרות של הגברת הפעולה בתגובה למה שנראה שקורה בשטח. הראיות מתרבות. הספקות מתמעטים, ואני חושב שזה חמור מאוד". עם זאת, גם בהתבטאותו זו לא דיבר מפורשות על התערבות צבאית - אופציה שלפני כמה שבועות אמר שהסיכויים לה נמוכים מאוד.
בשבוע שעבר הודה אובמה כי בניגוד לעבר, לממשל האמריקני יש כעת "ראיות מסוימות" לכך שבסוריה נעשה שימוש בנשק כימי. עם זאת, אובמה הדגיש אז שהממשל עדיין אינו יודע מי מהצדדים בסוריה השתמש בנשק הכימי - משטרו של בשאר אסד או המורדים. נשיא ארצות הברית הבהיר אז כי הוא עדיין אינו ממהר לצאת לפעולה בסוריה, וביקש להמתין למידע מבוסס יותר על השימוש לכאורה בנשק שכזה בסוריה
ולהיזהר בדיבורים על התערבות בינלאומית במלחמת האזרחים.
במסיבת עיתונאים ההיא אמר אובמה כי לפני כל נקיטה של פעולה נוספת בסוריה, יש לברר היטב את העובדות. הוא אמר כי קביעה פזיזה בכל הנוגע לנשק הכימי בסוריה עלולה להקשות על גיוס הקהילה הבינלאומית לפעול. אובמה, שהציג בחצי השנה האחרונה שוב ושוב את השימוש בנשק כימי בסוריה כקו אדום שיסמן מפנה בהתייחסות ארה"ב למתחולל בארצו של אסד, שב ואמר בשבוע שעבר כי שימוש בנשק כימי בסוריה ישנה את כללי המשחק, אך הדגיש כי פעולה צבאית אינה האפשרות היחידה לתגובה.
הן בארה"ב והן בבריטניה יש הססנות רבה בנוגע לאפשרות של התערבות צבאית בסוריה, והממשלים בשתי המדינות נזהרים מאוד שלא להיחפז לפעולה לפני שיהיו הוכחות חותכות לשימוש נרחב ומשמעותי בנשק לא-קונבנציונלי. זאת על רקע היציאה למלחמת המפרץ השנייה לפני עשר שנים, שהנימוק לה היה מאגרי הנשק הלא-קונבנציונלי לכאורה של סדאם חוסיין, שבדיעבד לא נמצא להם זכר. עובדה זו הקימה ביקורת קשה על מנהיגי ארה"ב ובריטניה דאז.