הלחץ עבד: צלמי חמאס לא יונצחו במוזיאון עיתונות
זעקה גדולה קמה כשנודע שה"ניוזיאום" בוושינגטון יכלול בפינת ההנצחה לעיתונאים שנהרגו בקרבות, גם שני צלמים שעבדו עבור ערוץ הטלוויזיה של חמאס, המסית בפראות נגד ישראל. בעקבות הלחץ הודה המוזיאון: "יש שאלות רציניות לגבי השניים"
הנהלת המוזיאון לעיתונות בוושינגטון ("ניוזיאום") הודיעה הערב (יום ב') כי החליטה לחזור בה מההחלטה להנציח שני צלמים של ערוץ הטלוויזיה של חמאס "אל-אקצה", שנהרגו מפגיעת טיל של חיל האוויר הישראלי. בשבוע שעבר נודעה הכוונה להנציחם בפינת ההנצחה לעיתונאים שנהרגו במהלך סיקור מלחמות, אולם הדיווחים על כך בישראל ובארה"ב הביאו את אנשי המוזיאון לשקול מחדש את ההחלטה.
עוד חדשות מהעולם :
- קניה: עשרות מטופלים ברחו מבי"ח פסיכיאטרי
- קמרון ואובמה: נסייע למורדים, אף מילה על תקיפה
אחמדינג'אד עבר על החוק ויספוג 74 מלקות? - מניקסון לבנגזי. פרשת ווטרגייט של הילרי קלינטון
מחמוד אל-קומי וחוסאם סלאמה נהרגו בסיכול ממוקד של חיל האוויר הישראלי במהלך מבצע "עמוד ענן", ב-20 בנובמבר אשתקד. בחמאס טענו שעל גג מכוניתם הופיע בבירור הסימון TV, אולם ישראל אמרה כי הם חברי ארגון טרור הנכלל ברשימת הטרור של מחלקת המדינה האמריקנית.
הטענה הישראלית הייתה שאם השניים יונצחו במוזיאון העיתונות, לפי אותה אמת מידה יכול ה"ניוזאום" להכניס לרשימת ההנצחה של עיתונאים לגיטמיים שנהרגו במחלמות גם את הצלמים ששימשו את מערך התעמולה של אל-קאעידה ושחוסלו באש אמריקנית. יש לציין כי ערוץ "אל-אקצה" הוא ערוץ המסית בפראות נגד ישראל ומטיף לאוכלוסייה הפלסטינית להשמידה.
שני ארגונים יהודיים גדולים, הליגה למניעת השמצה והוועד היהודי-אמריקני, פנו להנהלת ה"ניוזיאום" בבקשה לבטל את ההחלטה. הקרן להגנת הדמוקרטיה, המקיימת את הכינוס השנתי שלה בבניין הניוזיאום, הודיעה שהיא מבקשת הבהרות בנושא, לפני שתחליט להעביר את
האירוע למשכן אחר.
היום הודיעה הנהלת ה"ניוזאום" שתשקול מחדש את הכללת השניים ביד הזיכרון שלה, אולם המשמעות המעשית של הדבר היא שהיא חוזרת בה מההחלטה להנציחם. "שאלות רציניות עלו סביב הסוגיה האם השנים, שנכללו ברשימה הראשונית שלנו של עיתונאים שנהרגו במהלך סיקור חדשות בשנה האחרונה, הם באמת עיתונאים או שהם היו מעורבים בפעילויות טרור".
הנהלת המוזיאון הבהירה: "אנחנו מתייחסים ברצינות לדאגות שהועלו לגבי השניים והחלטנו לשקול מחדש לאחר חקירה נוספת את הכללתם כעיתונאים בקיר הזכרון".
Read this article in English