שתף קטע נבחר

 

האו"ם מצא פתרון לרעב: מערביים, תאכלו חרקים!

אם אין לחם, נאכל צרעות: האו"ם פרסם דו"ח שבו הוא מאדיר שלל חרקים בעלי ערך תזונתי מעולה, וקורא להכניס אותם לצלחת במקום המזון שרובנו צורכים כיום. התועלת לעולם: פחות רעב, פחות שומן ופחות זיהום. "המערב לא יודע מה הוא מפסיד"

יכול להיות שהנשק האחרון של האו"ם במאבק ברעב העולמי, בהתחממות הגלובלית ובזיהום האוויר, מתעופף לידכם ממש עכשיו. האו"ם מנסה בימים אלה לקדם את אכילתם של חרקים אכילים, ומזכיר את העובדה שהם דלי שומן ועשירים בפרוטאין. לפי האו"ם, הם באים כשלצדם גם תועלות מעוררות תיאבון: הפחתת פליטת גז החממה וזיהום האוויר על-ידי הבקר, יצירת מקומות עבודה במדינות מתפתחות והאכלת מיליוני רעבים בעולם.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בדו"ח בן 200 עמודים שפרסם היום (ב') ארגון המזון והחקלאות של האו"ם שמושבו ברומא, מסביר הארגון שכבר כיום כשני מיליארד בני אדם, מרביתם באסיה, באפריקה ובאמריקה הלטינית, אוכלים חרקים. אחד מעורכי המחקר, ארנולד ואן יואיס, אמר כי בעבר הייתה נטייה לחשוב שרק אנשים פרימיטיביים וטיפשים אוכלים חרקים, אולם כעת הגיע הזמן שגם בעולם המערבי יפתחו קצת את הראש - ואת הקיבה. "אלה שטויות", אמר ואן יואיס לפי העיתון הבריטי "גרדיאן", "זו תפישה מוטעית שיש לשנות". לדבריו, אנשים החיים במערב אינם יודעים מה הם מפסידים כשהם אינם אוכלים חרקים.

 

נמלים. לא פחות פרוטאין מבבשר בקר רזה (צילום: Shuuterstock) (צילום: Shuuterstock)
נמלים. לא פחות פרוטאין מבבשר בקר רזה(צילום: Shuuterstock)

 

לפי דו"ח האו"ם, מדענים שבחנו את הערך התזונתי של חרקים אכילים מצאו שנמלים אדומות, חרגולים קטנים וחלק מחיפושיות המים כוללים די פרוטאין כדי לעמוד בשורה אחת עם בשר בקר טחון רזה, בעוד שבהם יש פחות שומן לגרם. גם למי שהשתעמם מסובין כמקור לסיבים תזונתיים בדיאטה חרקים אכילים יכולים להועיל, כיוון שהם כוללים מינרלים חיוניים כברזל, מגנזיום, סלניום ואבץ.

 

בדו"ח של הסוכנות מדגישים כי אכילת חרקים היא "אחת הדרכים הראשיות לטיפול בבעיית המזון והתזונה בעולם", גם כיוון שחרקים נמצאים בכל מקום, ומתרבים במהירות. מחברי הדו"ח הדגישו כי הם מותירים אחריהם נזק סביבתי דל בלבד, וכי בהשוואה לבשר ודגים הם מספקים פרוטאין וחומרי מזון איכותיים, וחשובים במיוחד כמזון לילדים הסובלים מתת-תזונה.

 

דבורים. בראש מצעד המנות האהובות (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
דבורים. בראש מצעד המנות האהובות(צילום: רועי עידן)

 

לפי הארגון, חיפושיות וזחלים הם הארוחות הנפוצות ביותר מתוך 1,900 מינים של חרקים שאנשים אוכלים כיום ברחבי הגלובוס. חרקים פופולריים אחרים בצלחת הם דבורים, צרעות, נמלים, חרגולים, ארבה וצרצרים. החרקים הכי פחות אהודים לפי דו"ח האו"ם הם טרמיטים

וזבובים. הסוכנות הודיעה בדו"ח שהיא בוחנת גם את הפוטנציאל הטמון ביצורים ממשפחת העכבישניים, כמו עכבישים ועקרבים.

 

בארגון המזון והחקלאות של האו"ם הדגישו שייתכן שחרקים מסוימים עושים את דרכם אל הקיבה שלכם כבר היום, גם אם אינכם עושים זאת מרצונכם החופשי. הביקוש לצבע מאכל טבעי במקום זה המלאכותי נמצא לדבריו בעלייה, וכך למשל צבע מאכל אדום שמיוצר מחקרים שמקורם בפרו זוכה כבר היום להצלחה במטבח האיטלקי. גם חברות תרופות משתמשות בצבעי מאכל טבעיים שמקורם בחרקים לצורך רקיחת הגלולות שלהן, ולא פחות חשוב - חרקים רבים עושים את דרכם אל פינו במעופם - או משום שנכנסו בטעות למזון שלנו. אז מה אתם אומרים, בהתחשב בכל אלה ולמען עתיד העולם - לא תנסו?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרמיטים. גם אותם יש מי שאוכלים
צילום: shutterstock
מומלצים