שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: הממשל השיג רישומי שיחות של AP

כל האמצעים כשרים: משרד המשפטים האמריקני עקב במשך חודשיים אחר פלטי שיחות של כתבי ועורכי סוכנות הידיעות הגדולה בניסיון לאתר מדליפים. ב-AP זועמים: "זה עלול לחשוף התקשרויות עם מקורות סודיים". הבית הלבן: "לא מעורבים"

האח הגדול, גרסת משרד המשפטים האמריקני: AP, סוכנות הידיעות הגדולה ביותר בארה"ב ובעולם כולו, הפכה ליעד של איסוף מידע חשאי מצד הממשל. משרד המשפטים הצליח להשיג פלטים של שיחות טלפון נכנסות במשרדי סוכנות הידיעות בערים שונות בארה"ב, שבהם עובדים כ-100 עורכים וכתבים וכן פלטים של טלפונים ניידים מתוך בתיהם של כמה כתבים.

 

דיווחי חדשות נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד חדשות מהעולם ב-ynet:

צפו: נזרקה מטיסה כי לא חדלה לשיר ויטני יוסטון

לקחים מבוסטון: נעצר סעודי שטס עם סיר לחץ

 

מטרת הפגיעה חסרת התקדים בחופש הביטוי הייתה רצון של ממשל ברק אובמה לגלות את זהותו של מדליף סקופ לסוכנות AP במאי 2012 על פעילות של ה-CIA בתימן וסיכול פיגוע שתכנן ארגון אל-קאעידה בחצי האי-ערב נגד ארה"ב.

 

בבית הלבן זעמו על הדלפה שסיכנה את הביטחון הלאומי. אובמה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
בבית הלבן זעמו על הדלפה שסיכנה את הביטחון הלאומי. אובמה(צילום: MCT)

 

הנשיא אובמה ועוזריו זעמו על ההדלפה המסכנת את הביטחון הלאומי והחליטו לאתר את המדליף. לשם כך הורה שר המשפטים אריק הולדר לשים יד על רשומות של שיחות נכנסות ויוצאות ממשרדי סוכנות הידיעות ושל טלפונים בבתים וניידים של כתבים במשך חודשיים.

 

ב-AP הזדעזעו מהחדירה של לשיחות אינטימיות של כתבים ולחשיפה פוטנציאלית של מקורות מידע, שאינם קשורים להדלפה על הסוכן שמנע את הפיגוע.

 

"אין הצדקה לאיסוף כזה"

גרי פרוייט, העומד בראש הסוכנות פרסם אמש (יום ה') מכתב ששיגר לשר המשפטים הולדר ובו מחה "במלוא התוקף על החדירה המסיבית וחסרת התקדים של משרד המשפטים לפעילות איסוף החדשות של AP.

לא יכולה להיות הצדקה לאיסוף מוגזם כזה של תקשורת טלפונית של AP וכתביה. ההקלטות הללו עלולות לגלות התקשרויות עם מקורות סודיים בכל מערך איסוף המידע של AP במשך חודשיים, מספקות מפת דרכים למערך איסוף המידע של AP ופעילויות שלממשלה אין זכות לדעת".

 

ראש הסוכנות גם האשים שהתרעה ראשונה ממשרד המשפטים על החדירה לרשומות הטלפוניות התקבלה לפני שלושה ימים בלבד. מדובר בחלק מהמסע האגרסיבי של הנשיא אובמה לחשוף אנשי ממשל בהווה ובעבר, שמדליפים לתקשורת ובכך פוגעים לטענת הממשל בביטחון המדינה. עד כה הוגשו כתבי אישום נגד שישה אנשי ממשל.

 

"לממשלה אין זכות לדעת". משרדי AP בניו יורק ()
"לממשלה אין זכות לדעת". משרדי AP בניו יורק

 

החקירה לאתר את מדליף הפעילות של ה-CIA בתימן היא אחת משתי חקירות גדולות לאיתור מדליפים של סודות גדולים. השנייה היא לאיתור מדליפי הידיעה לניו יורק טיימס על החדרת וירוס סטוקסנט לחבל בפעילות העשרת האורניום באיראן.

 

החקירה כוללת גם את הבכירים ביותר בממשל, ובהם ג'ון ברנאן שהיה

יועץ הנשיא למלחמה בטרור, וכיום ראש ה-CIA שהטרור בתימן נחשב למומחיות שלו. ברנאן נחקר והכחיש שהדליף.

 

דובר הבית הלבן ג'יי קרני אמר הלילה בתגובה כי "מעבר לדיווחים בתקשורת, אין לנו ידע על ניסיון כלשהו של משרד המשפטים להשיג הקלטות טלפונים של AP. אנחנו לא מעורבים בהחלטות הנעשות בקשר לחקירות פליליות, ועניינים אלה מטופלים באופן עצמאי על ידי משרד המשפטים".

 

במשרד המשפטים האמריקני מסרו בתגובה כי הם אינם נוהגים להסביר את הסיבה הפלילית לאיסוף מידע על הקלטות של שיחות טלפוניות. עוד נמסר שהמשרד נוהג על פי חוק בבואו לאסוף רשומות שיחות טלפון של אנשי תקשורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ריגול תקשורתי. אובמה
צילום: AP
מומלצים