ישראל לאסד: "אם תגיב, תאבד את השלטון"
בשיחה עם "ניו יורק טיימס" אמר בכיר ישראלי שישראל שוקלת לתקוף שוב כדי למנוע העברת נשק לחיזבאללה: "אם אסד יגיב, הוא יסתכן באיבוד השלטון שלו"
ישראל משגרת אזהרה לדמשק דרך ניו יורק. בכיר ישראלי רמז בשיחה עם ה"ניו יורק טיימס" הערב (יום ד') שישראל שוקלת לבצע תקיפות נוספות בסוריה כדי לשים קץ להעברת נשק מתקדם לחיזבאללה ורמז שישראל עלולה להפיל את ממשלו של בשאר אסד אם זה יגיב על כך.
עוד עדכונים בעמוד הפייסבוק של ynet
חדשות נוספות מסוריה :
המורד שנגס בלב חייל: "הוא התעלל בנשים"
לראשונה פצמ"רים בחרמון, חלק מהאתר נסגר
נתניהו נפגש עם פוטין: "האזור שסביבנו נפיץ"
"ישראל נחושה להמשיך ולמנוע העברת כלי נשק מתקדמים לידי חיזבאללה. העברת נשק כזה לידי חיזבאללה מסכנת את האזור כולו ותגרום לחוסר יציבות שלו. אם הנשיא הסורי אסד יגיב על-ידי תקיפת ישראל או ינסה לתקוף את ישראל באמצעות שלוחות הטרור שלו הוא יסתכן באיבוד השלטון שלו, כי ישראל תגיב", אמר הגורם הישראלי שביקש לשמור על עילום שם.
ה"ניו יורק טיימס" ציין כי הבכיר תודרך בנושא בידי בכירים ממנו ביומיים האחרונים וכי הוא יצר קשר עם המערכת היום. העיתון החשוב גם תהה העיתוי והכוונות מאחורי האמירה הנחרצת. "הסיבות המדויקות לאזהרה מצד ישראל אינן ברורות: ייתכן שהיא מנסה לרסן את סוריה בלי לנקוט עוד פעולה צבאית, או להזהיר את הקהילה הבינלאומית לתקיפה נוספת. דבר זה יעלה את המתיחות במצב השברירי גם כך בסוריה".
עד כה יוחסו לישראל בתקשורת הבינלאומית שלוש תקיפות אוויריות בשטח סוריה. הראשונה התרחשה בינואר, אז הופצצה שיירת משאיות סמוך לגבול בין סוריה ללבנון. לפי מספר דיווחים זרים, ככל הנראה הייתה המטרה משלוח נשק לחיזבאללה, שכלל טילי נ"מ מדגם SA-17 מתוצרת רוסיה, שעשויים היו לשנות את "כללי המשחק" במאזן האסטרטגי מול חיזבאללה. בהמשך הודתה דמשק כי הותקפה וטענה כי "מרכז מחקר צבאי" באזור ג'מראיה הוא שהופצץ.
התקיפה השנייה אירעה בתחילת מאי ודווחה בכלי תקשורת בארה"ב. הייתה זו תקיפה מצומצמת בשדה התעופה הבינלאומי בדמשק. היעד היה משלוח נשק מאיראן לחיזבאללה. תוך 48 דווח על תקיפה נוספת, השלישית במספר בסך הכול. על פי דמשק,
מכון המחקר הצבאי ג'מראיה הוא שהופצץ שוב.
ישראל הרשמית שמרה על שתיקה לאחר המתקפות ואילו סוריה אמרה כי תגיב בצורה קשה. אחרי התקיפה הראשונה אמר אסד בראיון מצולם ל"סאנדיי טיימס": "תמיד הגבנו לפעולות הישראליות וישראל מכירה את יכולות התגובה שלנו. פעולת התגמול לא בהכרח אומרת שטיל ייענה בטיל וקליע ייענה בקליע. לא צריך להכריז בפומבי על דרך התגובה שננקוט". אחרי התקיפה האחרונה כינה אותה סגן שר החוץ הסורי "הכרזת מלחמה". הקבינט הסורי התכנס אז לישיבת חירום שבסופה אמר שר ההסברה כי "כל האופציות פתוחות לנוכח התוקפנות".
האו"ם גינה את אסד
בתוך כך גינתה היום העצרת הכללית של האו"ם את כוחות צבא סוריה וחלקה שבחים למורדים. 107 מדינות הצביעו בעד החלטת הגינוי, 12 התנגדו ו-59 נמנעו. בשנה שעברה עברה הצעת גינוי ברוב של 133 מדינות, 12 מתנגדות ו-31 נמנעות.
רוסיה, שעודנה בעלת ברית של אסד, התנגדה בתוקף להחלטה שהציעה קטאר, שלטענת אסד מחמשת את המורדים.
המשלחת הרוסית פנתה לכל חברות האו"ם וקראה להן להתנגד להחלטה משום שלטענתה היא חותרת תחת מאמציה לקדם שיחות שלום בין משטר אסד למורדים, בשיתוף עם ארה"ב.
ההצעה המקורית ביקשה להעניק לנציג האופוזיציה את מושבה של סוריה באו"ם, אבל כבר בשלב מוקדם של המו"מ היה ברור שהיא לא תעבור, שכן מדינות רבות רואות בכך פתח להתערבות חיצונית לשינוי משטר.
Read this article in English