עליות בוול סטריט; שיאים בדאו ג'ונס ו-S&P 500
המדדים סגרו שבוע רביעי ברציפות של עליות: דאו ג'ונס עלה ב-0.8%, נאסד"ק ב-1% ו-S&P 500 ב-0.9%; שר האוצר האמריקאי ג'ק לו הודיע לקונגרס כי ארה"ב תגיע מחר לתקרת החוב שלה; מדד סנטימנט הצרכנים הגיע ל-83.7 נקודות לעומת 76.4 בחודש הקודם
שבוע רביעי ברציפות של עליות בוול סטריט: המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בעליות לאחר פרסום מדד אמון הצרכנים לחודש מאי שזינק ל-83.7 נקודות - יותר מהתחזיות. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.8% ומדד S&P 500 זינק ב-0.9%, והם שברו בכך שוב את שיא כל הזמנים.
שר האוצר האמריקאי ג'ק לו כתב היום למנהיגי הקונגרס כי "ארה"ב תגיע מחר (שבת) לתקרת החוב שלה". עם זאת, הוא ציין כי ארה"ב נוקטת בצעדים "יוצאי דופן" על מנת שתוכל להמשיך לשלם את חובותיה ולהימנע מפריצת תקרת החוב. לו ציין כי מדובר באותם צעדים שננקטו בפעם הקודמת כשארה"ב הגיעה לתקרת החוב שלה, וכוללים השהייה של מכירות אג"ח ממשלתיות. צעדים אלה יימשכו לדבריו עד אחרי ה"לייבור דיי".
לו חזר על עמדת הממשל כי אין בכוונתו לנהל מו"מ עם הקונגרס על תקרת החוב. "על מנת להימנע מהליכה על הסף כפי שאירע בשנת
2011, הקונגרס צריך להסיר את איומיו ולנקוט בפעולות בהקדם האפשרי", כתב שר האוצר.
עד כה יותר מ-90% מהחברות במדד S&P 500 דיווחו על תוצאותיהן לרבעון הראשון כאשר 67% מהן עברו את תחזיות הרווח ו-24% החמיצו את התחזיות. אם שאר החברות יעמדו בציפיות הרווחים של החברות במדד יגדלו ב-5.3% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה. עם זאת, נתוני ההכנסות היו ב-1% נמוכים מהתחזיות בממוצע, כאשר רק 46% מהחברות עקפו את תחזיות ההכנסות.
מאקרו
מדד אמון הצרכנים לחודש מאי של אוניברסיטת מישיגן זינק ל-83.7 נקודות לעומת 76.4 בחודש הקודם. האנליסטים צפו כי הוא יגיע ל-78 נקודות. מדובר בשיא של כמעט 6 שנים והוא ברמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2007. אינדקס המדדים הכלכליים המובילים בארה"ב לחודש אפריל עלה ב-0.6%.
מניות במרכז
יצרנית המחשבים האישיים דל דיווחה על ירידה של 79% ברווח הנקי שרשמה ברבעון הראשון, שהסתכם ב-130 מיליון דולר, לעומת 635 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד. הסיבה היא מעבר של צרכנים לסמארטפון וטאבלטים, מה שהוריד את הביקוש למחשבים האישיים שהחברה מייצרת. ההכנסות רשמו ירידה של 2% ל-14.1 מיליארד דולר , 600 מיליון דולר מעל התחזיות המוקדמות של האנליסטים המסקרים את החברה.
בורסות אסיה ננעלו הבוקר ברובן בעליות, כשברקע נעילה שלילית אמש במסחר בוול סטריט ובאירופה על רקע נתוני מאקרו מאכזבים משתי היבשות.
יאהו מעוניינת לרכוש את טאמבלר, שירות הבלוגינג הפופולרי, או להשקיע בו. כך דיווח אמש AllThingsD על בסיס מקורות בתוך חברת האינטרנט האמריקאית. לאחר הפרסום, מקורות באתר AdWeek אישרו את המגעים, ואמרו כי שווי העסקה צפוי להגיע לעד מיליארד דולר.
חברת דירוג האשראי האמריקאית, S&P, הורידה אתמול בדרגה אחת את דירוג האשראי של ברקשייר האת'אווי - חברת האחזקות של וורן באפט.
חברת אבן קיסר מקיבוץ שדות ים, יצרנית מובילה של משטחי קוורץ, הודיעה אתמול כי חתמה על הסכם עם איקאה ארה"ב, להיות הספקית הבלעדית של הקמעונאית למשטחי קוורץ למטבח. אבן קיסר תבצע את המיקור, הגימור וההפצה של המשטחים, ובעיקר משטחי הקוורץ של אבן קיסר אך גם משטחים מחומרים אחרים.
מלאנוקס, העוסקת בפתרונות קישוריות מקצה לקצה עבור שרתי מרכזי נתונים ומערכות אחסון, הודיעה אתמול כי תרכוש את חברת
קוטורה הפרטית בתמורה ל-83 מיליון דולר במזומן.
פיליפ פרוסט, יו"ר טבע רוכש מניות של שתי חברות שלו לאחר הסכם רכישה ביניהן אשר חלק מהמשקיעים התנגדו לו. אופקו הלת', שבסיסה במיאמי וחברת התרופות הישראלית פרולור ביוטק דורגו בין 30 החברות בארה"ב לפי רכישות על ידי גורמים בחברה בשבוע שהסתיים ב-10 במאי, כך לפי נתונים שאספה בלומברג. פרוסט, בעל המניות הגדול ביותר בשתי החברות רכש מניות לאחר שאופקו הסכימה לרכוש את פרולור תמורת 480 מיליון דולר ב-24 באפריל.