הממשל בארה"ב משחרר 260 מיליארד דולר
שר האוצר, ג'ק לו, הודיע כי ארה"ב תגיע היום לתקרת החוב; הממשל יבצע צעדים מיוחדים כדי למנוע את פריצתה ולאפשר לו לשלם את חובותיו את ספטמבר
הממשל בארה"ב נערך להגעה לתקרת החוב בסוף השבוע: בין האמצעים שיינקטו - שחרור 260 מיליארד דולר שיאפשרו לו לשלם את חובותיו ולהימנע מחדלות פירעון, וזאת עד ללייבור דיי, ב-2 לספטמבר.
שר האוצר האמריקאי, ג'ק לו, הודיע כי ארה"ב תגיע היום (שבת) לתקרת החוב שלה, ולפיכך הממשל ישתמש באותם אמצעים בהם השתמש בעבר, כאשר הקונגרס לא הצליח להסדיר את העניין. כבר השבוע עשה משרד האוצר צעדים ראשונים בעניין והשהה את מכירתם של ניירות ערך מיוחדים שבהם הממשלה והממשלות המקומיות עושות שימוש כדי להשקיע באופן זמני רווחים ממכירותיהם של אג"ח מוניציפאלי.
לו חזר על עמדת הממשל כי אין בכוונתו לנהל מו"מ עם הקונגרס על תקרת החוב. "על מנת להימנע מהליכה על הסף כפי שאירע בשנת 2011, הקונגרס צריך להסיר את איומיו ולנקוט בפעולות בהקדם האפשרי", כתב שר האוצר.
כלכלנים בארה"ב מעריכים כי הממשל יצליח להימנע מפריצת תקרת החוב עד אוקטובר או נובמבר השנה מכיוון שהכנסות המדינה בחודשים האחרונים היו גבוהות מהצפוי.
המשמעות של תקרת החוב היא שאם ארה"ב עוברת אותה מבלי למצוא פתרון תקציבי שמאפשר להעלות אותה, המדינה נכנסת באופן אוטומטי לחדלות פירעון, מצב שבמקרה של ארה"ב עלול להיות קשה ביותר מפאת חשיבותה לכלכלה העולמית. יודגש כי סוגיית העלאת תקרת החוב עלתה באוגוסט 2011, בעת שהקונגרס הצליח ברגע האחרון להעלות אותה מ-16.2 טריליון דולר ל־16.4 טריליון דולר.