הפגנות ברומא נגד הצנע: "צריכים כסף כדי לחיות"
רק חודש חלף מאז נכנס ראש הממשלה אנריקו לטה לתפקידו, ואלפים כבר יצאו לרחובות. הם דורשים שיבצע מהלכים ליצירת מקומות עבודה ושיימנע מקיצוץ בתקציב המדינה
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
כשנכנס לתפקידו לפני כחודש הבטיח לטה לתת עדיפות לפתרון בעיית האבטלה. אולם המפגינים מחו על כך שלטענתם הוא זנח את הבטחתו, ובמקום זאת שם את יהבו על רפורמה במס על נכסים.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- המורדים: עשרות נפגעים מנשק כימי בדמשק
- סגן שר האוצר: לא קיצצנו בתקציב החרדים, להפך
- התאונה בין רכבי היוקרה: מאבק על חיי האב והבן
איטליה נמצאת בתקופת המיתון הארוכה ביותר שלה מאז שנות ה-70', ונתוני האבטלה קרובים לשבור שיאים (בקרב צעירים עומד שיעור האבטלה על 38 אחוז). כשהוא פחות מחודש בתפקיד, לטה מתקשה לייצב את הקואליציה השבירה שלו שמורכבת מכוחות מרכז-שמאל (המפלגה הדמוקרטית) והימין (ה-PDL של ראש הממשלה לשעבר סילביו ברלוסקוני), והדבר מתבטא גם בקושי שלו ליישם את המדיניות הכלכלית שהבטיח.
נציגי איגודים שהשתתפו בהפגנה דרשו מלטה לזנוח את מדיניות הצנע שבה התחיל קודמו, מריו מונטי, שקיצץ בתקציב המדינה, העלה מסים וערך רפורמה בתשלומי הפנסיה. "אנחנו צריכים להתחיל מחדש עם עוד השקעות כדי שיהיו עוד מקומות עבודה", אמר מזכיר איגוד פועלי המתכות, מאוריציו לאנדיני.
במקביל, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נפגשה בוותיקן עם האפיפיור פרנציסקוס ודנה עמו במשבר הכלכלי באירופה. בהודעה מטעמה נכתב כי השניים דנו בצורך להגביר את הפיקוח על השווקים. בהודעה נכתב כי השניים הסכימו כי "המערכת הכלכלית לא תמיד פועלת לטובת האזרחים כפי שראוי".
איטליה היא הכלכלה השלישית באירופה, והקמת הקואליציה בחודש שעבר גרמה לאנחת רווחה הן במדינה והן באיחוד האירופי. המשך חוסר היציבות עלול היה להעמיק את המשבר הכלכלי ולגרור אחריו את גוש האירו כולו. הקמת הממשלה שלחה לבריסל ולמשקיעים מסר שלפיו ייתכן שאיטליה מוכנה לצאת לדרך במסלול לעבר רפורמות נחוצות למדי שהאיחוד האירופי מצפה ממנה לבצע.