שתף קטע נבחר
 

לטוס בראש שקט: הכנות זוגיות לחופשה השנתית

חופשה זוגית יכולה להיות יופי של אמצעי לחיזוק הזוגיות, ליציאה מהשגרה ולרענון כללי, אך באותה מידה היא עלולה גם להוות מכשול. ד"ר דניאל דריי מקדים תרופה למכה

הקיץ בפתח וזוגות רבים מתכננים חופשות משותפות. על פניו נראה שחופשה, שכל מטרתה היא הנאה והירגעות באווירה שונה, היא ההפך הגמור מחיי השגרה שלנו. אולם למעשה, חופשה היא רק הקצנה של המציאות: מזעור ותמצות של כל האתגרים (וההנאות) שאנחנו חווים בדרך כלל לאורך תקופה ארוכה בפרק זמן קצר ומוגבל.

 

עוד בנושא:

רומן של חופשה בארגנטינה הפך לזוגיות מקסימה

חלום ליל קיץ: 5 סיבות לנהל רומן בזמן החופשה

עוד על זוגיות בפייסבוק של ערוץ יחסים

עוד חדשות בפייסבוק של ynet  

 

לכן, אם נבחן את החופשה שלנו בתשומת לב, נוכל לעמוד על חלק מהבעיות ביחסים שלנו ולהתחיל ליישם צעדים קטנים לתיקון. עם זאת, נא לא לשכוח – חופשה נועדה להנאה ולמילוי מצברים. אל תתייחסו אליה כאל מבחן עצום לזוגיות שלכם, אלא רק כאל כלי עזר. המשיכו ליהנות ולבלות, אך הציצו על עצמכם מהצד מדי פעם והסיקו את המסקנות הדרושות.

 

 

תכנון נכון

אחד הדברים החשובים ביותר בשלב התכנון הוא כמובן בחירת היעד. מומלץ מאוד, במיוחד אם אתם זוג צעיר, אבל גם אם אתם זוג ותיק שמנסה ללבות את הרומנטיקה והריגוש, לבחור יעד חדש לשניכם. אחרת החוויה שתחוו לא תהיה זהה.

 

אין כמו לחלוק חוויה חדשה כדי לחזק את הקשר וליצור תחושת שותפות והזדהות, אז הקפידו לבחור יעד שמתאים לשניכם. אגב, אפשר ללמוד רבות כבר משלב התכנון של הטיול העתידי. האם אחד מכם לחוץ או מוטרד בעוד שהשני נוטה לזלזל בחששות ולבטל אותם? האם אחד מכם מכתיב את הקצב וקובע בכל ההחלטות הנחשבות ואילו השני נגרר?

 

שימו לב לדינמיקה הזוגית שלכם כבר בשלב זה, היא הרי משקפת את אופן ההתנהגות שלכם גם בחיי היום-יום. אם היא לא מוצאת חן בעיניכם, זה זמן טוב לשוחח עליה ולנסות לבצע התאמות. לעיתים קשה ואפילו מפחיד לבקש מבן או בת הזוג לשנות את כל דפוס התנהגותם השוטפת. אם תתחילו בדוגמאות ספציפית בהקשר המצומצם של החופשה, יהיה לכם קל יותר להסביר מה מפריע לכם ולבן/בת הזוג – יהיה קל יותר להבין ולשנות.

 

אין לאן לברוח

נקודת חיכוך נוספת היא קבלת החלטות ופתרון סכסוכים. כיוון שאפשרות הבריחה אינה קיימת בחופשה, גובר הלחץ למצוא פשרה. לזוגות צעירים שמתגאים בכך שהם לא רבים כלל, אני כמעט מבטיח שהמריבה הראשונה תתרחש דווקא במהלך החופשה. בסופו של דבר, אסטרטגיות פתרון הסכסוכים שתשתמשו בהם בחופשה הן גם האסטרטגיות שאתם משתמשים בהן ביום-יום.

 

שאלו את עצמכם: האם הן יעילות? האם הן שוויוניות ומאפשרות לשניכם לקבל מה שאתם רוצים לפעמים או שאחד מכם תמיד נאלץ לוותר? האם אתם מצליחים לשמור על כללי הנימוס ולהציג את הטיעונים שלכם בצורה מכבדת, או שאתם גולשים לעלבונות ולצעקות?

 

במיוחד בחופשה, כשנושאי המריבה הם בדרך כלל פעוטים ופחות הרי גורל מנושאים שאנחנו נתקלים בהם בדרך כלל בחיי היום-יום, זאת הזדמנות טובה לתרגל את מיומנויות פתרון הסכסוכים שלכם: להציג את עמדתכם במשפטי אני ("אני מרגיש ש..." - במקום "אתה עשית / לא עשית..."), להקשיב, לא לשמור טינה ולא להידרדר לקטנוניות ולנקמנות.

 

החליטו על התקציב מראש

כדי למזער את הסיכון לחיכוכים משמעותיים, שוחחו מראש על שיקוליכם הפיננסיים. כסף הוא גורם ידוע למתיחות בין בני זוג, קל וחומר כשאתם ממילא נמצאים באווירה של בזבוזים והוצאות. אם אתם זוג צעיר שאינו מנהל משק בית משותף, החליטו מראש כיצד יתחלקו תשלומי הטיסה, המלון והרכב, וכיצד יתחלקו ההוצאות הקטנות והשוטפות. אם אתם זוג ותיק, הכינו תקציב לנסיעה והקצו בו כספים להוצאות בלתי צפויות ולפינוקים, גם אם הם משמחים רק אחד מכם.

 

מותר לכם לבלות גם בנפרד

לבסוף, צרו איזון בין ביחד ללבד. נכון, יצאתם לחופשה כדי להיות ביחד, לחלוק חוויות ולחזק את היחסים, אבל לעיתים גם בתוך הביחד אתם עשויים להזדקק למעט זמן מנוחה או מחשבה, לקצת פרטיות. אין בכך כל רע, במיוחד אם אתם זוג צעיר שאינו רגיל לבלות זמן כה רב האחד בחברתו של השני/ה. זכרו שאף על פי שאתם זוג, הרי הוא מורכב משני אנשים נפרדים.

 

 

זה בסדר גמור להתפצל ולאפשר לאחד מכם לנוח בעוד שהשני מטייל. מותר גם לשבת יחד על החוף ולקרוא כל אחד בספר שלו, או סתם לשתוק ולחשוב. גם במסגרת חופשה זוגית, במיוחד אם היא עמוסה וגדושת פעילויות ולוחות זמנים חשוב לתת לבן/בת הזוג מרחב נשימה.

 

בעולם אידיאלי הייתי ממליץ לזוגות חדשים לצאת לחופשה בת שבועיים בשנה הראשונה של מערכת היחסים, ולזוגות ותיקים לצאת לחופשה לפחות אחת לשנה. כמובן שבמציאות זה לא תמיד אפשרי.

 

עם זאת, ככל שמתאפשר, נצלו את החופשה לא רק למנוחה ולחידוש התשוקה, אלא גם לבדק בית ולשיפור מיומנויות התקשורת ושיתוף הפעולה שלכם. הכלים שתפתחו בחופשה, יחד עם שהמצברים שיתמלאו והחוויות המשותפות שתרכשו, ישמשו אתכם נאמנה לאורך כל השנה.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק  

 

  • ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג, מטפל מיני וזוגי, מנהל פורטל תורת היחסים לזוגיות טובה ומיניות נפלאה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutetrstock
איזה מזל שהתכוננו מראש לכל צרה שלא תבוא. כעת נותר רק ליהנות
צילום: shutetrstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים