שתף קטע נבחר

 

דנינו על האזנות לעורכי דין: למשטרה נוהלי האזנה

בעקבות חשיפת ynet כי המשטרה ניהלה חקירה סמויה אחרי עורך הדין משה שרמן, סנגורו של ריקו שירזי, התייחס המפכ"ל באופן כללי להאזנות נגד עורכי דין. "למשטרה אין סמכות להאזין ללא צו של נשיא בית משפט מחוזי. הייתי מאוד שמח אם לא היינו מגיעים לזה"

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, נשאל הערב (יום א') על חשיפת ynet, לפיה הרשויות עקבו אחרי סנגורו של ריקו שירזי, עורך הדין משה שרמן ולטענתו אף האזינו לו. דנינו, שהרצה בפני סטודנטים בקריה האקדמית אונו, סירב להתייחס למקרה הספציפי, אך הסכים לענות באופן כללי. "האזנה לעורך דין, על פי חוק, מחייבת צו לפי נשיא בית משפט מחוזי", אמר המפכ"ל. "ללא צו, למשטרה אין סמכות להאזין. הייתי מאוד שמח אם לא היינו מגיעים לאירועים כאלו. אף אחד לא חסין בפני החוק".

 

מפכ"ל המשטרה מתייחס להאזנת סתר לעורך דין    (צילום: ניצן דרור)

מפכ"ל המשטרה מתייחס להאזנת סתר לעורך דין    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

עו"ד שרמן אמר היום באמצעות בא כוחו עו"ד איתן און: "אני חושד שהמשטרה עקבה אחריי במשך תקופה ארוכה על סמך עדות של עד מדינה מפוקפק. נעשתה פה קנוניה נגדי ונגד מרשי ריקו שירזי, דרך עדויות שקריות של עד מדינה בידיעת המשטרה והפרקליטות. ניסו להוכיח שריקו שירזי משבש הליכי משפט יחד עמי, וזאת הסיבה שבית המשפט התקשה להורות על שחרורו".

 

לדברי דנינו, שדיבר באופן כללי על האזנות לעורכי דין ולא התייחס לפרשה הספציפית, "יש נהלים בתוך המשטרה לגבי האזנה. אתה יכול לצאת מהנחה שאם מאזינים לעורך דין זה מגיע לרמות הכי בכירות בארגון".

 

כשנשאל אם הפרשה תשפיע על אמון הציבור במשטרה, אמר: "אני עוד לא בטוח שבסוף הסיפור ייפגם האמון הציבורי במשטרה, בואו נחכה לסוף. ללא קשר לכתבה הספציפית, לעורך דין אין חסינות לבצע עבירות פליליות. בשנים האחרונות יש תופעה שפוגעת מאוד באמון הציבור שיש הרבה עורכי דין שאנחנו חוקרים פלילית ועוצרים".

 

חשיפת ynet

ב-ynet נחשף כי במהלך השנה האחרונה ניהלו במשטרה וברשות המסים חקירה סמויה נגד עורך דינו של עד המדינה ואחר קשריו של העד עם סנגורו של שירזי, עו"ד משה שרמן. בסוף התברר כי עד המדינה שיקר ובעקבות כך החקירה נגד עורך דינו של עד המדינה נסגרה.

 

עד המדינה, ששמו אסור לפרסום, טען כי סנגורו של שירזי, עו"ד שרמן, הציע לו 2.5 מיליון שקלים רק כדי שישתוק במשפט. כעת מתברר כי בזמן שהמשפט ממשיך להתנהל, גורמי האכיפה ניהלו מעקב אחרי עורכי הדין, כולל אחרי עו"ד שרמן, מבלי להודיע על כך למעורבים הרלוונטיים. עוד התברר כי בעקבות דברי שקר לכאורה מצדו של עד המדינה, ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של שירזי עד תום ההליכים נגדו.

 

עד המדינה, שהיה שותף לעבירות שמיוחסות לשירזי והסכים לשתף פעולה עם הפרקליטות כדי להפליל את מי שנחשב בעבר כיעד מספר 1 של המשטרה, סיפר בעדותו במשטרה בינואר 2012 כי "לפני שלושה חודשים פנה אליי עורך הדין שלי ומסר לי שפנו אליו מהצד של ריקו שירזי, עורכי הדין של ריקו". לשאלת החוקר למי הוא מתכוון, השיב עד המדינה: "עו"ד משה שרמן. הוא אמר לי שזה יכול להגיע לשתיים, שתיים וחצי מיליון שקלים שאני אשתוק".

 

כשנשאל מדוע סירב לקבל את הכסף, הסביר עד המדינה כי "אם אני אסכים אני צריך לחזור לפשע. זאת לא הדרך החדשה שבחרתי בה". במשטרה הבינו שהבאת מידע כזה לבית המשפט תמנע את שחרורו של שירזי ממעצר, אולם כדי לקדם את החקירה בנושא הוחלט לשלוח את עד המדינה לבצע הקלטות סתר לעורך הדין שלו.

 

החוקרים ציידו את עד המדינה במכשיר הקלטה, הציבו מצלמות נסתרות ותיעדו פגישות בינו לבין עורך דינו, שנחשד בשיבוש הליכי חקירה והדחה בעדות. לפי גורמים המעורים בתיק, החוקרים אף בדקו פלטי שיחות וביצעו מחקרי תקשורת בנוגע לכל המעורבים בפרשה.

 

עו"ד משה שרמן מסר באמצעות בא כוחו עו"ד איתן און: "אני חושד שהמשטרה

 עקבה אחריי במשך תקופה ארוכה על סמך עדות של עד מדינה מפוקפק. נעשתה פה קנוניה נגדי ונגד מרשי ריקו שירזי, דרך עדויות שקריות של עד מדינה בידיעת המשטרה והפרקליטות. ניסו להוכיח שריקו שירזי משבש הליכי משפט יחד עמי, וזאת הסיבה שבית המשפט התקשה להורות על שחרורו".

 

שרמן הוסיף: "המשטרה והפרקליטות ידעו שמדובר בעדוית שקריות ולא עשו עם זה דבר, והם הוסיפו חטא על פשע כשאפשרו לי להמשיך בהגנת מרשי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו
צילום: מוטי קמחי
צילום: אלי אלגרט
עו"ד שרמן וריקו שירזי
צילום: אלי אלגרט
מומלצים