הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 100 עלה ב-0.7%
המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו בעד 0.7%. מניית בזן זינקה ב-4.7% לאחר שהחברה עברה לרווח ברבעון הראשון של השנה. מניית טבע טיפסה ב-0.6% למרות מיזוג בין שתי מתחרות שלה. מחזור המסחר הסתכם ב-1.17 מיליארד שקל
המגמה החיובית באירופה ונתוני מאקרו מעודדים בארה"ב סיפקו רוח גבית לבורסה בת"א: המסחר בבורסה ננעל היום (ב') בעליות על רקע המשך עונת הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון של השנה. מחזור המסחר הסתכם ב-1.17 מיליארד שקל. ברקע: העלאת מס החברות ל-27%.
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מדדי מניות
מדד ת"א 25 עלה ב-0.61% ל-1,230.16 נקודות. מדד ת"א 100 עלה ב-0.73% ל-1,105.37 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-0.62% ל-312.84 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-1.7% ל-351.43 נקודות.
ברקע המסחר
"ההשקעה במניות בת"א הופכת למסוכנת והתמחור שלהן הופך לכמעט בלתי אפשרי", כך אמר היום יו"ר בנק לאומי דוד ברודט בכנס בת"א. "איני אומר שאין מקום לרגולציה - איש אינו כופר בחשיבותן של רפורמות במשק המקומי - אבל הדרך לבצען היא במתינות, בסלקטיביות ובהדרגתיות". לטיפול במחזורי המסחר הנמוכים הציע ברודט לפעול להקמת עושי שוק בתחום איגרות החוב הקונצרניות והמניות, ו"שחרור טבעת החנק הרגולטורי".
אסתר לבנון, מנכ"לית הבורסה, אמר בכנס כי צריך לעשות פעולת החייאה לבורסה המקומית. "חייבים להנשים את החולה כדי שלא ימות עד שתימצא התרופה. אסור להגיע לקו אדום".
כפי שנחשף ב"כלכליסט", מס החברות יעוגל כלפי מעלה ל־27% בתמורה להקלה במס הכנסה על מדרגת המס הראשונה, בדיונים הקרובים לאישור תקציב המדינה לשנים 2013-2014 בוועדת הכספים. על פי הצעת התקציב שאושרה בממשלה, מינואר 2014 תחול עלייה במס הכנסה בשיעור של 1.5% על כל מדרגות המס. עתה צפוי כי האוצר יסכים להעלאת מס החברות ב־0.5% נוסף בתמורה לכך שהעלאת מס ההכנסה תחול רק ממדרגת המס השנייה לבעלי הכנסה חודשית של יותר מ־5,280 שקל בברוטו.
שוק האג"ח
בית המשפט העניק לקמור מרווח נשימה של 10 ימים. צו הקפאת ההליכים הוארך עד 29 במאי ולחברה ימונה מנהל מיוחד שיפעל למימוש נכסיה לטובת כלל ביטוח - הראשונה בסדר הנושים של החברה.
"נכון יהיה לחפש משקיעים רק אחרי שתתקבל ההצעה להסדר של דויטשה בנק. אני מאמין שהצעות כאלו יגיעו", אמר הרצל חבס בעל השליטה בחברה באסיפת מחזיקי האג"ח. בשבועות האחרונים קיבלה חבס ארבע הצעות מגופים שונים שנועדו לאפשר לה להמשיך להפעיל את החברה כעסק חי, ולבצע מימון מחדש בהיקף גדול מהקיים.
מניות במרכז
מיזוג ענק בין מתחרות של טבע בשוק הגנרי: אקטביס רוכשת את וורנר צ'ילקוט תמורת 8.5 מיליארד דולר בעסקת מניות. החברה הממוזגת תהיה השלישית בגודלה בשוק התרופות בארה"ב עם הכנסות של 11 מיליארד דולר בשנה. טבע ממוקמת ראשונה.
דש ברוקראז' העלה המלצה לסקטור הבנקאות לתשואת יתר. בין מניות הסקטור העדיף סלייטר את מניית מזרחי טפחות שנסחרת בתמחור חסר לעומת המניות האחרות. לאחר תקופה ארוכה בה העדיפו בדש את מניית פועלים על פני לאומי, מתהפכות היוצרות ולאומי נבחר למועדף מבין השניים. "ב-2013 יצליח לאומי לרשום ירידה בהוצאות ושיפור ביחס היעילות שעשוי לרדת מתחת ל-70%, הודות לתוכנית הפרישה מרצון הרחבה שביצע", כתב סלייטר. לעומת זאת, דיסקונט והבינלאומי צפויים להתקשות יותר בהקטנת יחס היעילות".
בזן עברה לרווח נקי של 4 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2013, בהשוואה להפסד של 34 מיליון דולר אשתקד. ההכנסות של בזן ברבעון הראשון של 2013 הסתכמו ב–2.33 מיליארד דולר, בהשוואה להכנסות של 2.45 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. זהו הרבעון האחרון תחת ניהולו של פנחס בוכריס המנכ"ל.
ההכנסות של אלווריון ברבעון הראשון של השנה עלו ב-4.5% לעומת הרבעון הרביעי ב-2012 והסתכמו ב-8.5% מיליון דולר. מדובר בירידה של 45.4% בהכנסות לעומת הרבעון הראשון של 2012. אלווריון דיווחה על הפסד נקי של 3.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 4.3 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2012. ברבעון הראשון של 2012 אלוורין רשמה הפסד של 2.7 מיליון דולר.
דוד עזריאלי, בעל השליטה והמייסד של חברת הנדל"ן המניב עזריאלי, העביר בסוף השבוע האחרון כ־6.4% (בשווי של כ־800 מיליון שקל) מאחזקותיו בחברה לידי קרן הצדקה הקנדית עזריאלי פאונדיישן. עם אחזקות קודמות שהעביר לקרן, מחזיקה היום הקרן בכ־10% מאחזקותיו בשווי של כ־1.25 מיליארד שקל.
חברת הנדל"ן אזורים מוותרת על המירוץ למדד ת"א 100. החברה הקפיאה את גיוסי ההון באמצעות הנפקת מניות אך ממשיכה בגיוס אג"ח בהיקף 150 מיליון שקל.
קדימהסטם ונוירוניקס, החברות מתחום מדעי החיים, הגישו תשקיפים לקראת הנפקה בבורסה בת"א. עם זאת, ניתוח "כלכליסט" מעלה תמונה פחות אופטימית למי שציפה לשבירת בצורת ההנפקות. שתי החברות הפסידו עשרות מיליוני שקלים בשנים האחרונות ולדו"חותיהן הוצמדו הערות "עסק חי". אמנם מדובר בחברות העוסקות בפיתוח של טיפולים רפואיים, כך שהצמדה של הערת "עסק חי" אינה כה חריגה, אך היקף ההפסדים והחשש כי יחלוף זמן רב עד ששתיהן ייצרו הכנסות משמעותיות מדליקים נורות אזהרה.