שתף קטע נבחר
 

מנהלים נגד קידום מבפנים: "לעובדים אין כישורים"

סקר: 84% מהמנהלים סבורים כי לעובדים המקודמים לתפקיד ניהולי ראשון אין כלים ניהוליים דרושים לתפקיד, בהם הנעת עובדים, ניהול צוות ויכולת האצלת סמכויות. 58% השיבו שגם למנהלים שמקודמים חסרים הכישורים הללו

84% מהמנהלים בחברות המובילות במשק סבורים כי לעובדים המקודמים לתפקיד ניהולי ראשון על סמך יכלותיהם המקצועיות - אין את הכלים הניהוליים הדרושים להתמודדות עם התפקיד, בראשם הנעת עובדים, ניהול צוות ויכולת האצלת סמכויות. כך עולה מסקר שערכה חברת אפריל שיווק.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

הסקר נערך בקרב מנהלים ישראלים החברים ברשת העסקית לינקדאין ובהשתתפות 90 מנהלים מלמעלה מ-80 חברות מהמובילות במשק. הממצאים מגלים נתונים מטרידים בדבר יכולות הניהול והיחס של החברות לכישורים אלה. כך למשל, 58% סבורים כי גם למנהלים שמקודמים לתפקיד ניהולי אחר - אין את הכלים המתאימים להתמודדות עם האתגרים הניהוליים הנדרשים. 

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

הסיטואציות המרכזיות בהן קיים קושי עם כניסה לתפקיד ניהולי חדש על פי הסקר, כוללות ניהול והנעת עובדים (12% מהמשיבים), האצלת סמכויות (11%), דינאמיקה מול מנהלים מקבילים (10%), ניהול צוות (9%), ייעול תהליכי עבודה וכן סגנונות ניהול (7% כל אחד).

 

בנוסף, מיקוד ביעדים, קבלת החלטות וקונפליקטים בין אישיים (6% כל אחד), תקשורת בין אישית וניהול זמן (5% כל אחד), ביטחון עצמי ואסרטיביות וכן ניהול משימות (4% כל אחד), התמודדות מול מנהל ישיר ויכולות מעקב ובקרה (3% כל אחד).

 

 

לצפייה בנתונים בגודל מלא

 

צריך חונך - אך מוותרים עליו

עוד עולה מהנתונים, כי על מנת להתמודד בצורה המיטבית עם אתגרי התפקיד והסביבה העסקית - 98% סבורים שמנהל זקוק לליווי או חניכה בכניסה לתפקיד ניהולי חדש, ו-91% אף ציינו כי עליו להיות איש מקצוע מוסמך לכך, כמו מאמן אישי או מנטור. עם זאת, ברוב המקרים (61%) לא נעזרים ארגונים באנשי מקצוע שיסייעו למנהלים בתפקידם החדש.

 

אולם בהשוואה לפתרונות אחרים - רק 46% השיבו כי ליווי אישי על ידי מאמן או מנטור יכול להכין את העובדים והמנהלים לתפקידי ניהול. לעומת זאת, 24% ציינו סדנאות פנים ארגוניות, 12% - קורסים וסדנאות מקצועיות בבי"ס ספר לניהול, ורק 1% סבורים כי תואר שני במנהל עסקים יספק הכלים הנדרשים. מנגד, 4% השיבו כי אין צורך בהכנה בכלל.  

 

טלי פלד, מנהלת בעברה וכיום מאמנת אישית למנהלים, מספרת שעברה לעסוק באימון אישי לאחר שסייעה במשך שנים למנהלים בכירים וקולגות להתמודד עם מצבים הקשורים בניהול עובדים ובקבלת החלטות. "מרבית המנהלים זקוקים ומעוניינים בליווי וחניכה, אך ניכר כי מרבית הארגונים אינם מודעים לצורך זה ולא מספקים עזרה זו על אף החשיבות הרבה ליעילות הארגון כולו", היא אומרת.

 

באשר ליתרונות של כלי זה על פני אחרים היא מציינת כי "לכל מנהל יש צרכים ניהוליים שונים, דילמות שונות ואתגרים ניהוליים שונים. חניכה אישית ואימון למנהלים מאפשרים להתמודד עם סיטואציות ואתגרים ניהוליים ספציפיים עמם מתמודד המנהל ברגעים אלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: הילה לוצקי
טלי פלד
צילום: הילה לוצקי
מומלצים