מחדל בת"א: קיר בדירה קרס בגלל בנייה צמודה
לדירת שותפים בת"א חדר מוט ברזל בעקבות בנייה בצמוד לבניין, ואז קרס קיר שלם ובלילת בטון מהמבנה הסמוך נשפכה לכל עבר. השותף שחדרו נהרס חזר להורים, ואחד הדיירים ישן "עם הראש הפוך". הקבלן, מצדו, טוען שביקש לתקן את הליקויים והדיירים לא מאפשרים לו "ומתנהלים כקוזק נגזל". צפו בתמונות
מתלוננים על מחירי השכירות הגבוהים בתל-אביב? היכנסו לפרופורציות - לפחות הדירה שלכם עומדת על תילה. ל-ynet נודע כי קיר שלם בדירת שותפים ברחוב החשמונאים בתל-אביב קרס בשל מפגעים מבניית בניין צמוד.
לקריאת כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :
- שר השיכון אריאל: "מחירי הנדל"ן יירדו תוך שנה"
- הקבלנים: המסים יעלו למשפרי הדיור 100 אלף ש'
- קואליציה מקיר לקיר בכנסת נגד גזירות הדיור
- הסיפורים החמים לפני כולם בפייסבוק של ynet
מדובר בשני בניינים בני 6 קומות, אותם בונים חברת גיה בנייה ופיתוח (הקבלן המבצע) וחברת אשדן יזמות ובנייה (היזם). אחד הבניינים החדשים נבנה בצמוד למבנה חד קומתי ישן, ולדברי אחד השכנים במבנה הישן, הקבלן היה אמור לבנות קיר חדש צמוד למבנה - אך בפועל הוא נשען על המבנה הקיים ויצר חיזוקי ברזל בו, בשל רצון לחסוך בהקמת קיר תומך.
אותו "חיסכון" של הקבלן החל לפגוע כבר לפני כשנה באחת הדירות בבניין הישן שבה מתגוררים 3 שותפים: גיא דביר, זיו פיטשון ודוד קגן. השלושה נכנסו לדירה בקומה השנייה תמורת 6,500 שקל בחודש, ולדבריהם, הדבר האחרון עליו חלמו היה לחיות עם בלוקים ומוטות ברזל בדירה.
בהתחלה, הם מספרים, המטרדים הסתכמו ברעש בלתי נסבל, אבל לפני כחודש הנזקים הפכו למוחשיים יותר: מוט ברזל חדרה לדירה, שבוע לאחר מכן נפער סדק לאורכה וכמה ימים לאחר מכן קרס קיר שלם - ובלילת בטון מהמבנה הסמוך נשפכה לכל עבר. "כל בוקר אנחנו קמים לקולות המנופים, הפטישים והפועלים כעניין שבשגרה. חזרנו שלושתנו ביום חמישי אחד בערב, וראינו מוט ברזל שחדר מהבנייה הצמודה", מתאר גיא דביר (29), העובד בתחום הפיננסי, את שהתרחש.
"מאז, הדברים רק החמירו", הוא מספר. לדבריו, לפני כשבועיים פנו למשרדי מהנדס עיריית תל-אביב על מנת לדווח כי המבנה בסכנת קריסה, לאחר שנפער סדק של כ-6 מטרים לאורך הדירה כולה. "מישהו מטעם העירייה הגיע ואמר שאין מה דאוג - 3 ימים לאחר מכן קרס קיר חיצוני בדירה שצמוד לבניין החדש", הוסיף דביר.
צפו בתמונות של הקיר שקרס בדירת השותפים:
"המצב בדירה פשוט זוועה"
דביר טוען כי הוא ושותפיו אמנם היחידים שנאבקים עם הקבלן, אולם בפועל כל דיירי הבניין סובלים מהמפגעים. כך, למשל, הדיירת בקומה התחתונה ספגה נזקים במטבח והתפשרה עם הקבלן על סידור אריחים. בקומה הראשונה יש דירה עזובה. בקומה השלישית, אליה טרם הגיעו העבודות, יש זוג דיירים מבוגרים הסובלים מבעיות רפואיות.
דוד קגן (28), השותף השני, עובד כמהנדס בחברה גדולה ועיקר הנזק התרחש בחדרו. "מאז שחדר הברזל לדירה שלנו, היינו בקשר עם הקבלן שהבטיח לסדר את הדברים. סיכמנו איתו שלא תהיה יציקת בטון ושיבנה קיר לבנים, מכיוון שהבניין שלנו לא יכול לתמוך בזה", אמר. "ביום שני בבוקר התקשר אליי הקבלן ואמר שיש בעיה עם הקיר שלנו, מיד הזעקנו את גיא שעובד הכי קרוב לדירה והוא סיפר לנו על הזוועה".
קגן מספר כי מאז חזר להתגורר אצל אימו בבת ים, והוא לא מתכוון לחזור לגור בדירה - עד שתסתיים הבנייה בבניין הסמוך. "הקונסטרוקטור שהיה פה אמר שיש לנו מזל, מכיוון שאם היינו בקומה העליונה, כל הגג היה קורס ולא רק הקיר".
זיו פיטשון (28), השותף השלישי המשרת בצבא קבע, מוסיף כי הברזל חדר לקיר שבחדרו לפני פחות מחודש, ומאז "אני ישן עם הראש הפוך מפחד שלא יחדור ברזל או יתמוטט עליי קיר". לדבריו, אם היה נוכח במיטה בזמן האירוע - המוט היה פוגע בראשו.
הקבלנים: "בונים לפי ההיתר"; העירייה: "לא אותרה סכנה"
יוסי גרינס, מנכ"ל חברת גיה בנייה ופיתוח שייצג גם את היזם, אמר בתגובה לטענות כי "חברת גיה בונה את פרויקט חשמונאים 6-8 על פי היתר בנייה בהתאם להוראות יועצים ומומחים, במקצועיות רבה ותוך שמירה קפדנית על נוהלי הבטיחות והזהירות באתר. במהלך בניית קיר משותף, נפער חור בקיר חדר בדירה בבניין הצמוד. מיד עם קרות האירוע הוזמנו למקום מהנדס החברה ומהנדס מטעם העירייה. בבדיקה שנערכה על ידם נמצא פתרון וסוכם כי יתוקן הנזק.
"כמו כן, פעל הקבלן יחד עם היזם למציאת פתרונות לדיירים השוכרים את הנכס (תואם מלון ותואמה להם ארוחת ערב), וכן ותואם איתם כי כבר למחרת היום יתוקן הקיר ויסתיימו העבודות עד לסוף היום. לצערנו, מאז ועד היום מסרבים דיירי הדירה לאפשר לחברה לבצע את פעולות התיקון, אשר כל כולן מסתכמות בעבודה של מספר שעות. ניסיון זה של הדיירים נעשה אף בניגוד לעמדת בעלת הנכס שביקשה אותם לאפשר את התיקון.
"החברה תיכנס לעבודות תיקון מיד כשיאפשרו הדיירים זאת. מכתב בעניין הנזקים הנטענים נמסר לנו היום והועבר לטיפול הגורמים המתאימים בחברה. אין לנו אלא להצטער, כי הדיירים מתנהלים כ'קוזק הנגזל'. מחד אינם מאפשרים ביצוע התיקון, ומאידך מלינים כי החברה אינה עושה דבר".
מעיריית תל-אביב-יפו נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען, לאתר הגיע אדריכל תורן מהיחידה למבנים מסוכנים, בעקבות קריאה למוקד 106 רק לאחר קריסת הקיר בבניין הפרטי ברחוב החשמונאים, ולא מצא סכנה למבנה.
"נוסף על כך, גם מהנדס עירוני הגיע למקום על מנת לבחון האם הבנייה נעשית באופן מסודר, ואם נשקפת סכנת התמוטטות למבנה עצמו, וקבע כי לא אותרה סכנה קונסטרוקטיבית ועל כן אין עילה להוצאת צו הפסקת עבודה. לדיירי הבניין הוסבר כי באפשרותם לתבוע את הקבלן בדרישה לשיקום הקיר. יצוין כי אין בסמכות העירייה להתערב במחלוקת בין קבלן הבנייה לשוכר הדירה".
המידע הראשוני לידיעה התקבל באמצעות הדואר האדום