הבית הארוך: הצצה לחיים ירוקים בניו זילנד
בנייה ירוקה אמיתית צריכה לאפשר ניצול מקסימלי של משאבי הסביבה ולמחזר אותם עד כמה שאפשר. השאלה היא איך הופכים אותה גם למעוצבת. הנה בית שמציג את התשובה. צפו בתמונות
ניו זילנד ידועה כמדינה ירוקה, גם בזכות משטחי הדשא האינסופיים שלה וגם בזכות הנטייה לבנות ולעצב ירוק. כך נולדים בה בתים ומבנים שגם משרתים את המטרה של קיימות ומחזור ושימוש במשאבי הטבע, וגם מאפשרים למשטחים הירוקים מסביב להמשיך ולשרוד.
עוד על עיצוב הבית בביקור בית :
- קפיצה לארגנטינה: בית מבטון באמצע היער
- טכנולוגי ומעוצב: ביקור בבית הולנדי שקוף לגמרי
- לבן על לבן בפלורידה: הצצה לבית מעוצב במיאמי
הבית בו אנחנו מבקרים הפעם ממוקם על חלקה גדולה באדמות שמחוץ לעיירה Martinborough שבאי הצפוני של ניו זילנד. הוא תוכנן על ידי המשרד המקומי Bonnifait+Giesen, מתוך תפיסה לפיה החיים האנושיים צריכים להשתלב בטבע עד כמה שאפשר.
הבית, שגודלו 200 מ"ר, נבנה כיחידה ארוכה אחת ומנצל באופן מקסימלי את מה שיש לסביבה שלו להציע. המבנה מחופה העץ פונה ברובו לכיוון צפון-מערב, כדי לקלוט כמה שיותר מהשמש של חצי הכדור הדרומי - וכך גם לאפשר שימוש מרובה ככל הניתן בקולטי השמש שמוצבים עליו ואמורים לספק חלק מהחשמל.
גם חימום הבית נעשה באופן סולארי, ואפילו תכנון האוויר עושה שימוש מדהים בקיים, כאשר הבנייה הצרה מאפשרת לאוויר להיכנס מצד אחד, ולחצות את הבית כולו עד לצדו השני. חלונות כפולים וחלונות עליונים מסוג סקיילייט מאפשרים כניסה מירבית של השמש גם מלמעלה וגם מהצדדים. בידוד הקירות והתקרה, תאמינו או לא, נעשה מצמר כבשים - מהסוג שתמצאו לא מעט באי.
את אגף האורחים של הבית תכננו בנפרד מהחללים המרכזיים שלו, והוא כולל שני חדרי שינה, אבל לא רק הוא מטופח ומאפשר תנאים אידיאליים לחופשה. גם דיירי הקבע זוכים כאן לנוף מקסים וירוק מכל אחד מהחדרים של הבית. כחלק מהפרויקט נשתלו גם 400 עצים במקביל לגבולות החלקה, ואלה יוצרים תחושה כאילו הבית עצמו ממשיך אותם, גם במבנה וגם בצורה ואפילו בחומרים, כשכולו מחופה עץ - מבפנים ובחוץ.
בואו לסיור מלא בתמונות:
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"