שתף קטע נבחר
 

בוקר של בריאות: גרנולה ביתית בתיק תק

מכל טוב הארץ - מתכון קליל וגם בריא (!) של גרנולה ביתית קלה להכנה עם סילאן, צימוקים, קוקוס ועוד

 

גרנולה    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

גרנולה    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

גרנולה ביתית

מתכון של ברק הרמן, "המזללה"

 

המרכיבים:

150 שיבולת שועל

30 גרם שמן "אפיולה" בטעם אגוזים

75 גרם שקדים פרוס

10 גרם קוקוס, טחון

15 גרם שומשום

30 גרם גרעיני חמניה

20 גרם זרעי פשתן

30 גרעיני דלעת

10 גרם שבבי קוקוס

45 גרם סוכר חום כהה

55 גרם סילאן או רוטב מייפל

1 כף מים חמים

20 גרם צימוקים

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים בקערה קטנה סילאן (או מייפל), שמן "אפיולה" בטעם אגוזים, סוכר חום כהה וכף מים חמים.
  2. בקערה גדולה, מערבבים בקערה גדולה את יתר המרכיבים - מלבד הצימוקים.
  3. יוצקים את תערובת הסילאן על מרכיבי הגרנולה ומערבבים עד שתרובת הסילאן מצפה באופן אחיד את כל הגרנולה.
  4. משטחים את התערובת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות, במשך כשעה ורבע. מערבבים את הגרנולה כל רבע שעה.
  5. מצננים, מוסיפים את הצימוקים ומעבירים לקופסה אטומה.

 

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם מעט יוגורט, פירות העונה ומעט סילאן או דבש לזילוף.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
הום מייד גרנולה
צילום: חגי דקל
מומלצים