שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר, shutterstock

מוס שוקולייט: מוס שוקולד עם שליש מהקלוריות!

רוני ונציה עשתה למוס השוקולד דיאטה והורידה ממנו יותר מחצי מכמות הקלוריות. מתכון מנצח למוס שוקולד מושחת וקליל, בלי ממתיקים מלאכותיים ובלי תחליפים

שוקולד ידוע אוניברסלית כממכר, מלהיב, סוחף חושים. הוא גורם לתחושת היי אבל גם תורם להפגת סטרס, תאמינו או לא!

מה עוד אפשר לבקש? רק מתכון שחומל בגרסת הקלוריות.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

קינוח המוס הנפלא שלפניכם הוא אולי הפיתוי המושלם. הוא ניחן בטעם עשיר. הוא כולל שוקולד אמיתי, ללא תחליפים ומכיל רק 125 קלוריות למנה, פחות משליש מכמות הקלוריות של הקינוח הקלאסי בימים כהרגלם. בקיצור – אפשר להתענג עליו, משוחררים מכל רגשות אשמה

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

שוקולייט - מוס שוקולד לייט

 

המרכיבים ל-8 מנות אישיות:

3 כפות מים

1 1/3 כפיות (4 גרם) ג'לטין

150 גרם שוקולד מריר משובח (כ-54% מוצרי קקאו) קצוץ

1/2 כפית קפה או אספרסו (נוזלי) בטמפ' החדר

25 גרם חמאה, רכה

1 1/4 כפיות תמצית וניל טהור

5 חלבונים, בטמפ' החדר

1/3 כפית אבקת "קרם אוף טרטר" (במדף התבלינים)

קורט מלח

2 2/3 כפות (40 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן שמים את המים ומפזרים מעל את הג'לטין. משהים כמה דקות לריכוך, ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה מאוד וממיסים תוך ערבוב רצוף ותוך השגחה עד לקבלת תערובת חלקה (נזהרים שלא לחמם את הג'לטין יותר מדי, כי אז הוא מאבד מכוח הייצוב שלו).
  2. בקערת מתכת בינונית שמים את השוקולד עם הקפה או האספרסו בתבנית מעל לסיר עם אדים (באן מרי) וממיסים עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים חתיכות חמאה תוך ערבוב, עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים את הווניל, ומניחים בצד עד שהתערובת פושרת ומעט חמימה.
  3. מקציפים במהירות בינונית-נמוכה במיקסר את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח עד לקבלת קצף רך. מגבירים למהירות בינונית, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך ויציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  4. מקפלים כ-1/4 מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד הפושרת, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצף שנותר ב-2 פעמים.
  5. מעבירים מיד לכלי או קנקן עם פייה ויוצקים לקערות האישיות או לקערת הגשה גדולה. מכסים ומניחים במקרר כמה שעות עד שהמוס יציב. שומרים 2 ימים במקרר ואפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר כיום לפני ההגשה.

 

 

אפשר גם עם תותים. מוס שוקולייט (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
אפשר גם עם תותים. מוס שוקולייט(צילום: דודו אזולאי)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
שוקולייט. מוס שוקולד
צילום: דודו אזולאי
מומלצים