מפראדה ועד שעונים: אפשר לקנות יוקרה בזול
ברשפון נפתח אאוטלט כמו באיטליה, לפריטים של מותגי על מהשנה שעברה, שנמכרים ב-40%-60% הנחה, "עבור המעמד הבינוי שרוצה לחוות קניית תיק של גוצ'י". ברשת KARTELL אפשר לקנות כיסאות של פיליפ סטארק ומדפים של רון ארד, בפחות מאלפיים שקל וגם בשעוני יוקרה יש מציאות
שלי אלימלך-ביטון ועו"ד כרמית ברדוגו-מימון, חברות ילדות, פתחו לפני שלושה שבועות ברשפון את "לה בוטגה" - אאוטלט מעצבי על - כמו בקניוני האאוטלטים באיטליה. זו חנות שהיא גם מזכרת מההיסטוריה הפרטית שלהן. שלי, שעוסקת עם משפחתה בייצור וייבוא אופנה עילית, שהתה 6-5 שנים באיטליה וניהלה שם שתי חברות. כרמית נהגה לבקר אותה פעמיים שלוש בשנה.
- הילד לובש פראדה, הילדה נועלת טומי
- חנות LONGCHAMP תיפתח בקניון רמת אביב
- האופנה של השכן מגוונת (וזולה) יותר? באירופה כן
- "כל רשתות האופנה בארץ ימכרו דרך האינטרנט"
- רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו
, ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
"היינו עושות דוך - ישר לאאוטלטים", מספרת כרמית. "נסענו לדה מול, לספייס - אאוטלט של פראדה ומיו מיו, לפוקסטאון. בוונציה יש אאוטלט ענק שהיינו נוסעות אליו עם כמה חברות. אני לא קונה בכיכר המדינה, אני לובשת זארה ואילו שם, הייתי מוצאת נעליים ותיקים של מותגים, במחירים שפויים. אחרי שיצאתי לחופשת לידה, התחשק לי לעשות משהו בשביל עצמי. ניהלתי אתר מכר גדול ועזבתי הכל. הבנו שאין מענה לנישה הזאת בארץ".
למרות המשכורות שנשחקות וההתייקרויות שלא פוסקות, מותגי יוקרה עדיין משגשגים פה, לא מעט בזכות ייבוא מקביל, שיתופי פעולה חד פעמיים כדוגמת H&M-ורסאצ'ה, שמורידים לקרקע את מחירי בגדי המעצבים, ויוזמות כמו זו של שלי וכרמית, שמאפשרות, למי שזה חשוב לו, לגעת בזוהר בפחות כסף.
אל תטעו, המחירים עדיין גבוהים, אבל הם הרבה יותר מסבירי פנים לצרכן שלא קונה יוקרה כל שבוע, אלא מקווה להתקשט במותג מנקר עיניים מדי פעם, בלי לשבור תוכנית חיסכון. "אנחנו רוצות לנסות להגיע לפלח שוק במעמד סוציו אקונומי בינוני, שכן רוצה לחוות את חווית הקנייה של נעלי פראדה או תיק גוצ'י, במחיר שהוא יכול להרשות לעצמו", מסבירה שלי.
המחירים מ-149 שקל ל-4,500 שקל: "50% פחות ממחירם המקורי"
בלה בוטגה מוכרים פריטים מעונות 2012-2011 של המותגים הבאים, בין היתר: פראדה, מיו מיו, גוצ'י ג'נפרנקו פרה, ולנטינו, ולנטינו רד, קוסטומה נסיונל, פנדי, מארק ג'ייקובס, מותגי קבוצת מקס מארה, דולצ'ה גבאנה, פייר באלמן, סאן לורן, ז'יבנשי, שרבינו, ג'ון גליאנו, בוטגה ונטה, בלומרין, בלוגירל, נעליים של לאנוון, נעליים של זנוטי ותכשיטים של מרינה פוסאטי. לגברים: ברברי, פראדה, זניה, נעליים של קרל לאגרפלד וג'ינס וחולצות של גייקוב כהן. לילדים: ברברי וקלואה, בין היתר. משקפי שמש: גם של דיור ורוברטו קוואלי. טווח המידות: עד 42 לנשים (כולל נעליים) ועד 58 לגברים (בחליפות).
שלי: "רצינו לחקות את האאוטלט האיטלקי: הלוקיישן - כפר פסטורלי, חנות במבנה עצמאי עם חנייה ואאוטלט נקי ומסודר שמציג את כל מה שיש לנו להציע, עם מחירים אטרקטיביים לצרכן: מגופייה של מקס מארה ב-199 שקל ועד שמלת ערב שיכולה להגיע 3,500 שקל. יש גם תיק ב-4,500 שקל אבל הוא יוצא דופן".
כרמית: "לילדים יש לנו פריטים גם ב-149 שקל. אנחנו מוכרות נעליים של מיו מיו ב-1,199 שקל שעלו בחו"ל, בעונה, 440 אירו. יש לנו תיק של דולצ'ה וגבאנה שנמכר ב-800 אירו ואנחנו מוכרות אותו ב-1,999 שקל".
שלי: "נעליים אנחנו מוכרות בטווח של בין 800 שקלים ועד 2,199 שקל. המחיר הגבוה הוא לנעל של ג'ימי צ'ו מהקולקציה האחרונה, שבחנות של המותג עלתה 1,500 אירו.
בגדול המותגים אצלנו נמכרים ב-40%-60% פחות ממחירם המקורי.
ישראלים שונאים לגלות שבחו"ל יותר זול. האם יקר יותר אצלכם לעומת אאוטלט באיטליה?
שלי: "המחירים די תואמים לאאוטלטים באיטליה, אם כי יש בארץ פריטים יקרים יותר. תיק של פראדה מהעונה האחרונה עולה בחנויות 1,300-1,200 אירו ואצלנו - 3,400 שקל. לאאוטלט באיטליה הוא יימכר ב-650-700 אירו, אז אנחנו מנסות לשמור על מחיר דומה. אם יש מחירים גבוהים יותר בארץ על פריטים מסוימים, זה בגלל מיסוי ושילוח וגם אז, מדובר בהבדל של 10%-15%".
כרמית: "יש בחנות גם מותג פרטי, ליין שלנו בשם 'לה בוטגה', שאנחנו מייצרות ומעצבות והוא כולל שמלות ב-400 שקל ומכנסיים ב-300 שקל והוא מאוד נמכר. זו המטרה, קונים שמלה ב-400 שקל ומשקיעים בנעליים של פראדה".
מה ההבדל ביניכם לבין ייבוא מקביל, המרתף, פקטורי 54 וכיכר המדינה?
שלי: "באאוטלטים באיטליה יש שלוש דרגות: אלה שמוכרים עונה קודמת אחת או שתיים, אלה שמוכרים 4-3 עונות אחורה ואלה שמוכרים פריטים ישנים יותר, כמו 'המרתף' בארץ. אנחנו אאוטלט מהסוג הראשון. לכל המוצרים יש אישור מקור ומבחינתי אין לנו מתחרים בנישה.
"זה לא ייבוא מקביל כי אין פה קולקציה חדשה, רק קולקציה אחורה פלוס טעימות של מהדורות מוגבלות כמו תיק של מארק ג'ייקובס. אנחנו לא כיכר המדינה, יש לנו חליפות של ברברי ב-3,500 שקל כשבכיכר המחירים אחרים לגמרי. בפקטורי 54 יש לרוב מותגים אחרים של עונות קיימות. שמלה של רד ולנטינו שעלתה שם 4,600 שקל בעונה, עולה אצלנו 1,500 שקל. זה הבדל משמעותי".
מה ההבדל בין אאוטלט לסייל בחנות יוקרה "רגילה"?
כרמית: "אני מידה 9-3.8 בנעליים ואני אף פעם לא מוצאת נעליים במידה שלי בסייל".
אפשר לקנות מותגי יוקרה בזול (יחסית) גם באינטרנט
יש אופציות נוספות לרכישת מותגי יוקרה, ממחסני היבואן שמוכרים את מותגי הביניים פולו ראלף לורן, לקוסט, טומי הילפיגר ודומיהם ועד אתרי קופונים כמו אתר קלאס דיל, שמשמש כמתווך של ספקים מחו"ל ואפשר למצוא בו חולצה מכופתרת קצרה של ברברי ב-199 שקל במקום ב-900 שקל, לדוגמא. גם בנט אה פורטה אפשר לעיתים לאתר מציאות ממותגות.
אם הפריטים הם מהעונה הקודמת, הם לפעמים יצאו מהאופנה.
כרמית: "לרוב זה לא כך. ויש גם פריטים על זמניים. יש לנו תיק קלאסי של גוצ'י בצבע ניוד שעולה 2,599 שקל וחוזר כל עונה. אני בטוחה שהוא נמכר בארץ במינימום 5,000 שקל בכיכר".
פיליפ סטארק ורון ארד בפלסטיק
אופציה נוספת לקנות "שמות" בפחות כסף ובתחום שאינו לביש, היא קרטל (KARTELL), רשת רהיטים איטלקית ותיקה, שלאחרונה, שופץ הסניף שלה בת"א, עבר דירה לרחוב קרליבך והתרחב לשתי קומות. כאן אפשר לקנות בעיקר כיסאות, אך גם מדפים, כורסאות וספות במחירים לא נמוכים אבל לא שערורייתיים. החנות מתאימה לרכישה מיוחדת עבור למי שכיסיו אינם מתפקעים, אבל רוצה להוסיף לדירתו המרוהטת איקאה ושמרת הזורע, נגיעה של מעצב על.
ברהיטים יש עכשיו מיני טרנד – גם בקסטיאל שמוכרים רהיטים בעשרות אלפי שקלים, פתחו מתחם למכר של רהיטים נגישים יותר במחיר, שמיוצרים בשיטות של ייצור המוני.
בקרטל, בניגוד ללה בוטגה, לא מדובר בחנות עודפים (כמו רנבי ברחוב הרצל בת"א למשל), אלא בפריטים של מעצבי על בתחום הריהוט שנמכרים במחיר מלא אך הם זולים יותר כיוון שבקרטל יודעים לייצר אותם בפס ייצור יעיל ומחומרים זולים יותר, בעיקר פלסטיק.
"המחירים של הרהיטים נמוכים יחסית בזכות טכנולוגיית הייצור של קרטל, שאחראית ל-75% מחקר הפלסטיקה באיטליה", מסביר עודד מאירוביץ' מנהל מתחם הביטאט בת"א. "הכיסא השקוף של פיליפ סטארק LouLouGhost, יוצר ביותר ממיליון עותקים. כיסא מאסטרס של סטארק, שהוא מחווה לשלושה מאבות הייצור המודרני עולה 825 שקל. בחברה אחרת, סטארק מוכר כיסא ב-3,000 שקל ואפלו ב-10,000 שקל לכיסא. כיסא של דוקטור יס עולה 595 שקל. יחידת מדפים של רון ארד עולה 1,570 שקל ל-3 מ'. אין מחירים כאלה ברהיטים של מעצבי על. אחת המטרות בקרטל היא לחשוף את הקהל הרחב לעיצובים יפים, להפוך אותם ליותר נגישים לקנייה אקראית".
המחירים הנמוכים יחסית קשורים בעובדה שרוב הרהיטים אצלכם עשויים פלסטיק.
"יש כל מיני סוגים של פלסטיק ובקרטו זה פלסטיק בהזרקת פולימרים, באיכות הגבוהה ביותר ובסוף מקבלים מוצר מעוצב על-ידי מעצבים מהשורה הראשונה בעולם. כשאני רוצה ללמד מוכר שלי על המעצבים הגדולים, אני שולח אותו לקרטל כי כל מי שהוא משהו עיצב לקרטל. זו חברה חדשנית היא ידועה כנותנת את הטון בעיצוב לשנים הבאות.
"יש גם רהיטים עם שילובי פלסטיק. למשל ספות או כיסאות מרופדים שהבסיס שלהם מתכת וכיסאות עם שילובי יציקת פלסטיק, בד ועץ. למשל, כיסא שעשוי ממתכת ופולימר ועולה 720-750 שקל".
מה המוצר הכי יקר בחנות?
"כורסא של ג'ו קולומבו שעולה 7,000 שקל ויש גם ספות שעולות יותר".
עם הביקוש בא ההיצע: יש תעשייה שלמה שמפתה את אלו שרוצים להרגיש שיש להם יותר ממה שחשבון הבנק שלהם מכיל. צרכן כזה יכול לקנות כלים על מעצבים בהביטאט, חנות יקרה בהרבה מקרטל, החל מ-150-90 שקל ומעלה. בה.שטרן השיקו עבורו לפני כמה שנים את "מיי קולקשן" תכשיטים לא זולים, אך יקרים פחות מהקו הרשמי. מי שרוצה לנפוש באתרים יקרים יכול לחפש חדרים פנויים במחירים נמוכים באתר Voyage Privé.
שעונים ב-80%-50% הנחה
גם את סמל הסטטוס הגברי האולטימטיבי: שעון יד שעולה הון, אפשר לרכוש בזול. באזור התעשייה של פ"ת, נמצא אאוטלט השעונים של רשת פלאנט. במקום נמכרים שעונים של טאג הויר, ראדו ומון בלאן וכן של שעוני אופנה כלקוסט, גס הוגו בוס ופומה.
אלי הולנדר, מבעלי פלאנט מספר: "המחזורים שמגלגל האאוטלט לא נופלים מחנות בקניון, למרות שהיו לנו אאוטלטים נוספים שסגרנו. זה לא מתאים לכולם. באאוטלט אנחנו מוכרים את המותגים שאנחנו מייבאים, לצד שאריות של ספקים אחרים שהפסקנו לעבוד איתם. המחירים: בין 50% ל-80% נמוכים יותר ממחירי החנויות. אני מוכר מון בלאן ב-6,000 שקל, אחרי שעלה לצרכן 21 אלף שקל. ראדו שתומחר ב-24 אלף שקל, נמכר באאוטלט ב-9,999 שקל".
למה?
"אלה מוצרים של עונות קודמות. את חלקם לא הצליחו למכור, אחרים חזרו מחנויות בגלל שריטה קטנה. עשו להם פוליש, הם חדשים שלא נענדו, אבל לא חדשים מהקופסא. מעבר לכך, פעמיים בשנה אנחנו עורכים מכירות מיוחד, עם הנחות של 50% עד 70% על המותגים באאוטלט, למשך שבוע. זה קורה בדרך כלל בדצמבר. אנשים מגיעים לפה למרות שאנחנו נמצאים באזור תעשייה ואין חנויות נוספות לידנו. יש לנו גם מכר באינטרנט אבל צרכנים מעדיפים למדוד שעונים".
מותג | לפני | אחרי |
ראדו | 23,995 | 9,999 |
ראדו | 15,785 | 5,999 |
טאג הויר | 14,999 | 7,999 |
טאג הויר | 7,299 | 3,499 |
מון בלאן | 20,571 | 9,999 |
מון בלאן | 19,236 | 6,999 |
לקוסט | 1,895 | 599 |
הוגו בוס | 3,397 | 1,189 |
גס לנשים | 1,076 | 299 |
חדש: שעונים בהנחה של 50% בחלון הראווה בקניון
מחירי אאוטלט אפשר גם למצוא גם בחנויות בקניון, לאחרונה, חנויות שמוכרות שעונים, חלקן רשתות גדולות, מציבות בחלונות הראווה תמונות של שעונים עם המחיר הקודם והמחיר החדש: לרוב הנחה של 30% ועד 50%. כך שעון של Longines שנמכר עד כה ב-18,530 שקל בחנות בדיזנגוף סנטר, נמכר כעת ב-9,990 שקל. שעון שנמכר ב-13,000 שקל נמכר כעת ב-6,500 שקל.
במילר בקניון עזריאלי בת"א, ראינו שעונים של מון בלאן שנמכרו עד כה ב-13,105 שקל וכעת נמכרים ב-5,999 שקל. שעון של מון בלאן שנמכר ב-19,236 שקל נמכר כעת ב-6,999 שקל ושעון שעלה 21 אלף שקל נמכר ב-9,999 שקל. טאג הויר נמכר ב-7,999 שקל לעומת 14,999 עד כה. ויש גם שעון של אותה חברה ב-3,499 שקל כשקודם נמכר ב-7,299 שקל.
"תמיד היו שעונים שנמכרו במחירים נמוכים, אחרי שיצאו מהמחזור או לא נמכרו, אבל עכשיו זה טרנד ומעמידים אותו בחזית החנות ומפרסמים אותו בעיתונים", מסביר הולנדר. "לונג'ין יצאו במבצע וגם אומגה. גם בחנויות פלאנט יש פינת אאוטלט. יש שעונים שהיבואן מוכן לחכות חצי שנה עד שיימכרו ויש שעונים שיחכו עבורם 3 שנים. בסוף מוכרים בהנחה ולעיתים נדירות – מפרקים שעון עבור חלקי חילוף. יש לקחת בחשבון שהשעון הכי נמכר לא יהיה במחיר כסאח. אם אתה לא יותר מדי פרטיקולרי, תוכל לקנות כך שעון נחמד של מותג טוב במחיר מציאה. איך אומרים אצלנו? לכל יד יש שעון".