שתף קטע נבחר

המחבלים מלונדון סבלו מטראומה והתעללות?

התקשורת הבריטית ממשיכה לעסוק באינטנסיביות ברצח החייל הבריטי בלונדון על ידי שני איסלאמיסטים. חבר של החשודים אמר כי סוכנות הביון הבריטית ניסתה לגייס את אחד הרוצחים ורמז כי הוא עבר התעללות מינית כששהה במעצר בקניה. ה"טיימס": החשוד השני ראה עבריין "קוצץ לחתיכות" את אחד מחבריו

טראומה, התעללות מינית, רצח סדיסטי וניסיון גיוס לסוכנות הביון הבריטית - התקשורת הבריטית ממשיכה לחשוף פרטים חדשים על אודות מייקל אולומיד אדבולאג'ו ומייקל אדבוואלה, שני האיסלאמיסטים החשודים בעריפת ראשו של החייל לי ריגבי השבוע בלונדון. 

 

  • רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

צעיר בריטי בשם אבו נוסייב, חבר קרוב של אדבולואג'ו, סיפר לרשת BBC כי סוכנות הביון MI5 ניסתה לגייס את אדבולאג'ו כחצי שנה לפני שלפי החשד ערף את ראשו של ריגבי בלונדון יחד עם חברו אדבוואלה. נוסייב נעצר מיד לאחר הראיון. לדבריו, אדבולאג'ו דחה את ההצעה. רשות השידור הבריטית לא הצליחה לאשר או להכחיש את דבריו.

 

 

במקביל, הבוקר, כמה שעות לאחר הראיון, פרסם עיתון ה"גרדיאן" הבריטי כי אבו נוסייב נעצר בחשד כי הוא קשור לקבוצת איסלאמיסטים קיצוניים המכונה "אל מוהג'ירון". לפי הדיווח, צוותי לוחמה בטרור הגיעו למשרדי ה-BBC בשעה שהראיון עמו הוקלט ועצרו אותו מיד עם יציאתו מהאולפן. כעבור כשעה הראיון עם אבו נוסייב שודר.

 

טרור בלונדון - חדשות אחרונות:

המחבלים מלונדון רצו לעבר השוטרים ונורו. צפו

המתופף שנלחם באפגניסטן נרצח בפיגוע בלונדון

שיחק כדורגל, התאסלם לפני עשור. זה המחבל

 

השניים הכירו באזור אסקס בתחילת העשור הקודם והתאסלמו במקביל לאחר שנחשפו למטיפים איסלאמיסטים קיצוניים מ"אל מוהג'ירון". אבו נוסייב סיפר כי חברו לא רצה להוביל מהפכה איסלאמיסטית בבריטניה, אבל הוא שקל לעבור לגור במדינה מוסלמית.

 

בראיון ציין אבו נוסייב כי חל "שינוי" בהתנהגותו של אדבולאג'ו לאחר שנעצר על ידי כוחות הביטחון בקניה כשביקר בה בשנה שעברה. הוא אמר כי חברו רמז לו שבמהלך חקירתו על ידי הצבא הקנייתי הוא עבר התעללות גופנית ומינית. "הוא הפך למופנם ודיבר פחות. הוא כבר לא היה האדם התוסס שהכרתי". לדבריו, לכשאדבולאג'ו חזר מאפריקה, פנו אליו אנשי ה-MI5. "הם דפקו על דלתי", סיפר אדבולאג'ו לאבו נוסייב. "והציקו לי. הם לא מפסיקים להציק לי".

  

צפו בשוטרים משתלטים על המחבלים, דקות לאחר הרצח

 

לפי אבו נוסייב, אנשי סוכנות הביון שאלו את אדבולאג'ו אם הוא מכיר שורה של אנשים בקניה, אותם לא הכיר. לאחר מכן, הוא נתבקש להצטרף לשורות ארגון הביון. "הוא סירב מפורשות לעבוד עבורם", אמר אבו נוסייב. לפי ה"גרדיאן", אדבולאג'ו אף פנה לעורך דין והתלונן נגד ה-MI5 על הטרדה.

 

בתוך כך, עיתון ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי אמו של מייקל אדבוואלה, החשוד השני ברצח, קצינת מבחן נוצריה אדוקה, ניסתה לעצור את הקצנתו הדתית של בנה כבר בשנה שעברה, כשזה פרש מהלימודים באוניברסיטה. לפי הדיווח, היא התלוננה בפני אחיה כי מייקל כבר לא מקשיב לה. "הוא מורד בי כי אין לו דמות אב", אמרה אז לאחיו של מייקל. "הוא נשר מהלימודים והוא רק מחלק עלונים במרכז וולוויץ'. הוא מטיף ברחובות. הוא צריך הכוונה רוחנית לפני שיהפוך לקיצוני".

 

ב"טיימס" הבריטי הוסיפו על הדיווח וציינו כי בשנת 2008 אדבוואלה צפה באחד מחבריו הקרובים נרצח ו"באופן מילולי נקצץ לחתיכות" על ידי עבריין מקומי, שאף דקר את אדבוואלה במהלך התקף פסיכוטי. כעבור זמן קצר, כשהתאושש, הוא החל להקצין בעמדותיו האיסלאמיסטיות.

 

ב"טלגרף" וב"טיימס" מציינים עוד כי אמו של אדבוואלה שלחה אותו בסופו של דבר להכוונה רוחנית אצל האימאם של המסגד הראשי בוולוויץ', שם שהה כמה שבועות ואף נשלח ל"הכשרה נוספת" ליד קיימברידג'.

 

לפי הדיווח, כשחזר, הוא הקצין אף יותר, ואמו ויתרה על המאבק ושבה

 לניגריה, מולדתה. מהמסגד בוולוויץ' נמסר כי הם לא יודעים האם אדבוואלה המיר את דתו דרכם או אם נהג לפקוד את המסגד. האימאם עצמו הכחיש כי אי פעם נתקל באדבוואלה. "יש כ-2,500 מתפללים שמגיעים לכאן מדי שבוע", אמר האימאם, שהעריך כי יתכן שאדבוואלה פקד את המקום רק לתפילות.

 

חקירת הרצח שמזעזע את בריטניה נמשכת, ועד כה נעצרו שישה בני אדם בפרשה. אבו נוסייב היה הראשון מבין העצורים החשוד בפעילות טרור, אף על פי שגורמים ביטחוניים בבריטניה הבהירו שהוא לא נעצר בחשד למעורבות ברצח עצמו, אלא בחשד למקרי טרור אחרים.

 

אשתו של לי ריגבי המנוח אמרה אתמול כי הייתה מודעת לסכנה שנשקפת לבעלה בעת שירותו באפגניסטן, "אבל לא ציפיתי שמשהו כזה יקרה כשהוא בבריטניה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עם הידיים מגואלות בדם מיד לאחר הרצח. אדבולאג'ו
צילום: רויטרס
מומלצים