שתף קטע נבחר

תבואו רעבים: פסטיבל "מהשדה לצלחת" בנגב

לפני שהחום מכה והקיץ מגיע, אתם מוזמנים ל-2 סופי שבוע של חוויה חקלאית וקולינרית בפסטיבל תיירות ראשון מסוגו בצפון הנגב. ביקור ב"אסם התבואה של ישראל"

הירקות והפירות העסיסיים, שדות התבואה הזהובים, עדרי הבקר והכבשים והמרחבים האין סופיים שבהם מתערבב הירוק והחום, מזמינים חוויה חקלאית ממש לפני שהחום צונח על צפון הנגב.

צילום: זיו ריינשטיין

צילום: זיו ריינשטיין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשנים האחרונות התפתחה באזור זה של הארץ תיירות חקלאית ענפה, הכוללת סיורי קטיף בחממות, איסוף תפוחי אדמה וקציר חיטים ושלל חוויות שנגזרו מעצם היותו של האזור "אסם התבואה של ישראל". לצד אלה החלו לנבוט יזמויות קולינריות בהן מסעדות קטנות, סדנאות בישול, קונדיטוריות ביתיות ושאר אטרקציות של תיירנים קולינרים.

 

ולכן החליטו בצפון הנגב לקיים את פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת", שמתקיים השנה לראשונה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור ובסיוע משרד התיירות. בפסטיבל שיתקיים בשני סופ שבוע בסוף מאי ותחילת יוני, יוכל הציבור להתוודע לחומרי הגלם האופיינים לאזור - תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית וכדומה.

 

לטעום את פרי האדמה. מהשדה לצלחת (צילום: שי שמואלי) (צילום: שי שמואלי)
לטעום את פרי האדמה. מהשדה לצלחת(צילום: שי שמואלי)

 

אז מה יהיה לנו שם?

בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות-קולינריות לכל המשפחה.

 

כך, למשל, תמצאו את השף רודד, ממושב שרשרת, מציע סדנאות בישול בביתו שבהן שולבו ירקות שמגדלים חקלאי המושב. עדי לגזיאל-שי תציע אופה בחדר קטנטן בקיבוץ נירים שלל מאפים וארוחות בראנץ' נפלאות.

 

ב"מטעמי קוצ'ין" שבמושב נבטים, יוגשו ארוחות ביתיות מהמטבח הקוצ'יני העשיר בטעמיו וב"חצר של אורה" במושב כפר מימון יתקיים סיור בבוסתן ובו 80 סוגי פירות אקזוטיים, מהם ניתן ללמוד להכין ריבות. בחוות "אל היען" יוגשו ארוחות המבוססות על תנובת החווה והאזור, למשל, מנת ביצי שליו מלהקת השלווים שגדלה בחווה. מלבד הארוחות, יחגגו שם את הפסטיבל במסיבה עברית בסגנון 'בירה ונשירה'.

 

בחצר ביתה של יונה, ב"חוויית יונה" במושב פדויים, תתקיים סדנה של קציר שיבולים באמצעות מגל, טחינה באבני ריחיים וגיבון גבינות ובסופה-ארוחה מעשה ידיה. ב"שביל הסלט" יתקיימו סיורים חקלאיים בחממות ובסופן-סדנה להכנת פסטו ביתי טרי טרי. פלפלים, מלפפונים, סלרי ושאר ירקות שיקטפו המטיילים בחממות של חוות הירקות "שקד", יככבו בסלט ובפוקאצ'ה שיכינו בעצמם, ומסע מסחרר חושים בשדה התבלינים הענק "מבוך מרים" במושב ניר משה, יסתיים בחליטת לימונדה ביתית מרעננת.

 

מסע חושים בשדה התבלינים. "מבוך מרים" בניר משה (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
מסע חושים בשדה התבלינים. "מבוך מרים" בניר משה(צילום: זיו ריינשטיין)

 

הגמעת טלאים, הכרת דבורים

את מטעמי המטבח הבדואי באזור יציגו במרכז ג'ו אלון, בחוויה ייחודית שתתחיל בסיור גששות ותסתיים בארוחת מטפונה עם תוספות מפנקות וקפה מריר. בחוות נעמ"א יהיו סדנאות גיבון, הגמעת טלאים ויריד אורגני לתוצרת המשק ובמרכז המבקרים של דבש יד מרדכי יתקיימו סדנאות בישול מתוקות והצצה לחיי הדבורים.

 

מסעדות האזור, "מידס" בברור חיל, "פטגוניה" באור הנר ו"לה פרובינציאל" במושב גיאה יציעו בשני סופי השבוע של הפסטיבל מנות מיוחדות שהכינו עם חקלאי האזור ומתוצרתם. בשבת, 8.6, יתקיים שוק איכרים מקומי במתחם מוזיאון המים בקיבוץ ניר עם, שיציע ממיטב תנובת האזור: ירקות טריים, ריבות, גבינות, שמן זית ועוד. במקום תתקיים הצגת הילדים אליעזר והגזר. הכניסה חינם.

 

במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד המקומות וליהנות ממסע מרתק של טעמים, או להצטרף לסיורים מודרכים (בהרשמה מראש) "מהשדה לצלחת", שיובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מידי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי.

 

פסטיבל "מהשדה לצלחת", פסטיבל קולינארי-חקלאי בצפון הנגב, 30.5-8.6, בסופי השבוע. באתר הפסטיבל ניתן למצוא פרטים מלאים אודות הפסטיבל, חוברת מתכונים על בסיס תנובת האזור שהופקה במיוחד לפסטיבל, אתרי לינה והרשמה לסיור "מהשדה לצלחת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי שמואלי
להתחבר לאדמה, לטבע וגם לטעום מהם
צילום: שי שמואלי
מומלצים