מסייע בהורדת כולסטרול: היתרונות של החציל
החציל נחשב לאחד מהירקות הבולטים במטבח הישראל ומשמש בסיס למאכלים רבים. למרות זאת לא רבים יודעים כי הוא מכיל גם רכיבים בריאותיים: מונע בצקות, מסייע לאנמיה ומרפא פצעים מדממים. תרופות ביתיות - כתבה רביעית בסדרה
מוצא החציל מאזור בורמה ואסאם במזרח הודו, והיה בשימוש במזרח כברלפני כ–4000 שנה כירק למאכל. השם המדעי solanum מעיד שהצמח שייך למשפחת הסולניים (משמעות המילה הלטינית solancea היא בין ערביים). השם melongea ניתן לו משום שהזכיר בצורתו את המלון.
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
הוא הובא לארצות המוסלמיות על ידי הסוחרים הערבים ונדד לספרד עם הכיבוש המוסלמי. כמו כן, יש עדויות לכך שגודל כירק למאכל באנדלוסיה. האירופאים הנוצרים התייחסו לצמח בחשדנות רבה, וחלפו כמעט אלף שנים עד שהחל להופיע בספרי בישול במאה ה–19.
השם העממי eggplant ניתן לו במאה ה–18 משום שצבעו הלבן צהבהב וגודלו הזכירו ביצי אווז. החציל כפי שהוא מוכר לנו כיום הוא תוצאה של השבחת הזן.
עוד על טחורים:
מדריך טחורים: למה הם נגרמים ואיך להילחם בהם
נגד צרבת וטחורים: 4 סיבות בריאות לאכול תאנים
הגיע הזמן לדבר גם על זה: 10 עובדות על טחורים
איך משתמשים בו כתרופה:
החציל מכיל כמות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C ומינרלים חיוניים כברזל, אבץ, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. כמו כן, הוא מכיל חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם ועל כן טוב לריפוי טחורים ופצעים מדממים. החצילים מעודדים הפרשת מיצי כבד ומרה ומסייעים במקרה של אנמיה, עצירות, כיב בקיבה ודלקת במעי הגס.
- כיווץ גידולים בעור: לחתוך פרוסות דקות של חצילים עם הקליפה ולהשרות במים עם מלח כ–1/2 שעה. לאחר מכן להרתיח במים עד שהפרוסות יתבשלו, ולהניח על הגידול במשך מספר שעות בכל יום.
- טחורים: לחזור על אותה פעולה ולהניח פרוסת חציל על הטחורים למספר שעות.
- דלקת במעי הגס: לאכול חצילים מבושלים עם הרבה שום, בצל, פלפל שחור ולימון.
- אנמיה: לבשל חצילים ולערבב עם חילבה ולימון להפגת הריח של החילבה.
- כיב בקיבה: לאכול חצילים מבושלים.
- פצעים מדממים: לבשל פרוסות חצילים עד שיתרככו, לקרר, להניח על הפצע את הצד הפנימי ולחבוש.
- דליות ברגליים : כנ"ל.
- טחול מוגדל: לאכול חצילים.
- כולסטרול גבוה: מומלץ לאכול הרבה חצילים מבושלים. החציל מכיל חומרים הלוכדים את הכולסטרול במעי ועוזרים לפנותו עם הצואה.
- בעיות לב: כנ"ל. עקב יכולתו לספוח כולסטרול, מונע החציל היווצרות שכבת שומן מזיקה סביב הלב.
- בצקות: לאכול חצילים מבושלים. החצילים מעודדים שיתון.
מתוך הספר "המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות" בהוצאת אסטרולוג