שתף קטע נבחר
 

הזוכה בתחרות פרויקט השנה: המצוף הימי

המצוף הימי של נתגז הוכרז כזוכה במקום הראשון בתחרות פרויקט השנה של העמותה לניהול פרויקטים. המצוף משמש כנקודת התחברות לאוניות מגזזות שפורקות גז טבעי ישירות אל המקטע הימי של מערכת ההולכה הארצית. המתקן מאפשר אספקת אנרגיה רציפה לתחנות הכוח ולתעשייה בישראל

בכנס השנתי ה-17 של העמותה לניהול פרויקטים בישראל (PMI) הוכרז על פרויקט המצוף הימי של נתגז כזוכה במקום הראשון בתחרות פרויקט השנה. העמותה העניקה פרס לג'יי אפשטיין על תפקודו כמנהל הפרויקט.

 

נתניהו בעקבות הזרמת הגז: יום חשוב לכלכלה

עדכון מלוויתן: כמות הגז במאגר עלתה ל-19 TCF

רוצים שישמעו אתכם? כתבו דעתכם בפייסבוק שלנו ואנו נפרסם תגובות נבחרות

 

הפרס על ניהול הפרויקט ניתן לאחר מדידת קריטריונים מעולם הניהול הבינלאומי דוגמת חשיבות הפרויקט, מורכבותו, עמידה בלוח זמנים, תקציב מול ביצוע, מתודות לניהול הפרויקט, ניהול סיכונים, הצלחות, תקלות ועוד.  

 

הקמת המצוף הימי

 

מנכ"ל נתגז, שמואל תורג'מן אמר כי "מדובר בפרויקט מורכב וייחודי הקיים בעוד שלושה מקומות בעולם בלבד והושלם תוך 20 חודשים בלבד מרגע קבלת ההחלטה על ידי שר האנרגיה והמים. המערכת, אשר מקטינה משמעותית את השימוש בדלקים יקרים ומזהמים, מביאה לחיסכון של מאות מיליוני שקלים למשק האנרגיה, מאפשרת גיוון מקורות לאספקת גז טבעי ומגדילה את הביטחון האנרגטי של ישראל בכל עת ובדגש על עונות הקיץ והחורף במהלכן קיימת צריכת שיא של חשמל".

 

המצוף הימי (צילום: עמיחי זלוטניק) (צילום: עמיחי זלוטניק)
המצוף הימי(צילום: עמיחי זלוטניק)

 

המתקן שמאפשר ייבוא גז נוזלי

באפריל 2011 הורה שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, כי נתגז תקים מתקן לקליטת גז טבעי מאוניות LNG מגזזות, על מנת לגשר על המחסור בגז טבעי ובכדי להגדיל את ביטחונה האנרגטי של ישראל. המתקן, שהקמתו עלתה כ-500 מיליון שקל, הוקם כעשרה ק"מ מול חופי העיר חדרה. עם הפעלתו של המצוף הימי בחודש ינואר האחרון, מדינת ישראל היא בין המדינות היחידות בעולם, שבאפשרותן לייבא גז טבעי נוזלי.

 

המצוף הימי (צילום: עמיחי זלוטניק) (צילום: עמיחי זלוטניק)
המצוף הימי(צילום: עמיחי זלוטניק)

 

המצוף שהוקם משמש כנקודת התחברות לאניות גט"ן מגזזות, אשר פורקות גז טבעי ישירות אל המקטע הימי של מערכת ההולכה הארצית, בנפח של עד 2.5 BCM לשנה. מדובר במתקן בעל חשיבות אסטרטגית, אשר מאפשר למדינה לדאוג לאספקת אנרגיה רציפה לתחנות הכוח ולתעשייה בישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישי אשלגי
מנהל הפרויקט מקבל את הפרס
צילום: ישי אשלגי
מומלצים