שתף קטע נבחר
 

זרקנו את רוטשילד לשייקר וניערנו

הברמנים המובילים של תל אביב משקשקים 9 קוקטיילים מיוחדים לכבוד העיר המקורחנת ביותר במזרח התיכון. צאו לשתות אותם! כתבה ראשונה בסדרה

לרגל יציאת בקבוק האבסולוט בלאנק הייחודי, שחוגג את מעמדה של תל אביב כבירת חיי הלילה של המזרח התיכון, פנינו לברמנים מובילים וביקשנו מכל אחד מהם לרקוח עבורנו קוקטייל חדש, שילכוד את הרוח המסעירה של העיר.

 

בשבוע הבא: חיים, תעשה לי קוקטייל! קוטיילים מדיקסי ועוד

 

אלנבריז 94

מתכון של אלכס פילניאק, "פסאז'"

 

המרכיבים:

30 מ"ל אבסולוט

30 מ"ל אבסולוט וניליה

25 מ"ל מליבו

10 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

80 מ"ל מיץ אננס

 

אופן ההכנה:

מוזגים הכל לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס מרטיני מקוררת.

מקשטים בפלח ובגבעול אננס טרי.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

מאחורי הבר - אלכס פילניאק

  • משקה פייבוריטי: בלאדי מארי, חבר אמת אחרי כל לילה קשה: אבסולוט פפר ואבסולוט ציטרון במנות שוות. דש לימון, עגבניות. לקרר עם כמה קוביות קרות ולמזוג. מלח פלפל לפי הטעם וכמה טיפות ווסטרשייר.

 

  • הכי תל אביבי בברים: מחלקים חשבון בין 20 אנשים.  
  • מחוץ לבר, אפשר למצוא אותי: בהצטלבות של נחמני, יבנה ומונטיפיורי. פינה קטנה של פריז בלב ת"א.

  

הפסאז'. אלנבי 94, תל אביב

 

פורט סעיד רויאל

אין מקום טוב יותר לשתות את תל אביב מאשר רכונים על נייר פרגמנט מקומט בפורט סעיד, ליד בית הכנסת הגדול, על המדרכה. כך גם הקוקטייל התל אביבי של המקום. מתכון של איציק מור, "פורט סעיד"

 

המרכיבים:

60 מ"ל וודקה אבסולוט

120 מ"ל מיץ תפוזים סחוט

זילוף סירופ תפוזי דם

קורט אבקני פרחי קמומיל - לא חובה

 

אופן ההכנה:

מוזגים הכל לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס היי בול עם קרח, מקשטים בפלחי תפוז דם וטבעות צ'ילי אדום.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

מאחורי הבר - איציק מור

 

  • משקה פייבוריטי: נגרוני, קוקטייל לשעות אחר הצהריים (שעה נפלאה להתחיל לשתות). קוקטייל מזיגה בכוס נמוכה, על קרח, ג'ין, רד ביטר וורמוט אדום. אפשר לקשט בפלח תפוז.

 

  • מחוץ לבר, אפשר למצוא אותי: בשני קצוות העיר. האחד: הבר במלון אימפריאל, השני - מועדון הצימר.

 

  • השראה כברמן: מזג האוויר והשעה ביום.

 

פורט סעיד. הר סיני 2, תל אביב

 

דקסטר בארץ הקודש

 

מתכון של דניאל נמירובסקי, "יבנה מונטיפיורי" .

 

המרכיבים:

50 מ"ל אבסולוט

25 מ"ל ליקר תפוזים איכותי

50 מ"ל מיץ תפוחים

25 מ"ל סירופ אפרסקים לבנים מבושלים עם מקלות ווניל

זילוף מיץ חמוציות

25 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

חלבון ביצה וצ'ילי

 

אופן ההכנה:

מוזגים הכל לשייקר עם קרח, מנערים היטב עד קבלת הקצפה של החלבון, מסננים סינון כפול לכוס מרטיני עם קרח גרוס ומקשטים בתותים מבושלים ביין רוזה, פלפל שאטה ווניל.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

מאחורי הבר - דניאל נמירובסקי

 

  • הפינה שלי בתל אביב: "חוף עלמה ב-18:00".

 

  • השורה הכי אווילית שאמר לקוח בבר: "לקוח: אני רוצה יין. אני: קברנה? לקוח: כן. אני: גמלא? לקוח: לא, רק אני שותה. חשוב להזכיר שהוא היה עם מישהי".

 

  • הפייבוריט שלי: "יש כמה, אם אני חייב לבחור אחד הייתי בוחר בקוקטייל מרטיני.BONE מצד אחד הניקיון והצלילות מהממים, מצד שני המורכבות שלו מושלמת. יש אין ספור אופני הכנה וטוויסטים למיניהם. בגדול – וורמוט וג'ין עם זיתים משופדים".

 

  • הדבר הכי תל אביבי שקורה בברים: "צ'ייסרים".

 

  • ההשראה שלי כברמן: "צבעים, ריחות, מראות, סרט, סדרות, לקוח מעניין, הילדים שלי, חופים, ארצות. אבל בעיקר הדבר הדבר הזה הלא מוסבר גורם ה X תגידו אתם".

 

  • דמות לילה נערצת: "מתי ברודו".

 

  • הציטוט האהוב עליי: "Some rise by sin and some by virtue fall"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן פרץ
קוקטייל וודקה מהמם. אלנבריז 94
צילום: דן פרץ
מומלצים