ירידות בת"א; האג"ח הממשלתיות צללו בעד 1%
מדד ת"א 25 ירד ב-0.7% ות"א 100 השיל 0.8%. אג"ח שחר ל-10 שנים ירדה ב-0.87% לתשואה של 3.69%. דודי רזניק, לאומי שוקי הון: "הירידות באג"ח הממשלתיות - תגובה למגמה בעולם". מחזור המסחר - 946 מיליון שקל
מדדי מניות
מדד ת"א 25 ירד ב-0.73% ל-1,232.069 נקודות, מדד ת"א ירד ב-0.8% ל-1,109.12 נקודות, מדד בלוטק ירד ב-0.89% ל-311.1 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.34% ל-358.75 נקודות.
איגרות החוב הממשלתיות רשמו ירידות שערים חדות של עד 1%. אג"ח שחר ל-10 שנים ירדה ב-0.87% לתשואה של 3.69%.
דודי רזניק, מנהל דסק מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, התייחס לירידות בשוק האג"ח הממשלתי ואמר כי "ירידות השערים בשוק האג"ח הממשלתי בישראל נרשמות בהמשך לארה"ב, שם ירדו האג"ח הממשלתיות אמש על רקע החשש כי הפד מתכוון להתחיל להוריד כמות הרכישות החודשית העומדת על 85 מיליארד דולר וכן על רקע המשך פרסום נתוני מקרו חיוביים כגון מדד אמון הצרכנים שממשיך לעלות בעקביות וכן המשך התאוששות שוק הנדל"ן למגורים".
"סביבת הריבית צפויה להישאר נמוכה בישראל תוך אפשרות להורדת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל במהלך השליש האחרון של השנה, כך שנראה כי ירידות השערים היום הינן בעיקר תגובה למגמה בעולם ופחות בשל נתוני מאקרו מקומיים", אמר רזניק.
גם בבית ההשקעות איילון התייחסו לירידה החדה באג"ח הממשלתי: "שוק החוב המקומי בכלל ושוק החוב הממשלתי בפרט סופג היום פגיעה ישירה מהסערה בשוק החוב האמריקני. מגמת עליית התשואות בשוק החוב האמריקני מהווה את הגורם המשפיע ביותר בשוק החוב המקומי בעת הנוכחית ולראייה על אף הפחתת הריבית האחרונה והמפתיעה במידה רבה ביום שני השבוע צונחים מדדי איגרות החוב".
באיילון מסבירים שהסיכון הגדול בעליית התשואות הוא בגל פדיונות בקרנות הנאמנות בעקבות פאניקה: "הציבור הישראלי מוטה באופן גורף להשקעה בשוק איגרות החוב ולהיט של הציבור הרחב הינו קרנות אג"ח וקרנות אגרות חוב עם תיבול מנייתי מוגבל. תרחיש מתמשך של עליית תשואות בשוק החוב המקומי עלול להבהיל משקיעים מהציבור על רקע הפסדי הון ניכרים במכשירים סולידיים, לכאורה".
בשורה התחתונה אומר יניב פגוט: "אנו סבורים כי יש לנצל את הפאניקה בשווקים הנובעת מעליית תשואות החוב הממשלתיות בארה"ב על מנת לייצר אחזקת חוב ממשלתית הארוכה ממדדי היחס הרלוונטיים".
הטייקונים ייאלצו לבחור
"פסגות או תנובה, כלל או אי.די.בי, הפינקס או דלק, בנק מזרחי או מליסרון, ולאומי קארד או קבוצת עזריאלי". כך הסביר הבוקר הממונה על שוק ההון עודד שריג את הפרק השני של חוק הריכוזיות העוסק בבעלויות צולבות, בו החלה היום לדון ועדת הכספים. זאת לאחר שאתמול אושר החלק הראשון שיוביל לקיפול הפירמידיות העסקיות בישראל.
במהלך הדיון אמר יו"ר הרשות לני"ע, פרופ' שמואל האוזר, כי "החלק הזה בחוק הולך לשנות משמעותית את מבנה החברות. המספרים אגרסיביים. פז זה כ-6 מיליארד שקל שווי שוק. נקודת המבט צריכה להיות באיזו מידה זה משפיע על הסיכון המערכתי".
מניות במרכז
הפרשה של 24 מיליון שקל שביצע הבנק הבינלאומי ברבעון הראשון של 2013 עקב יישום הוראת בנק ישראל למערכת הבנקאית בנושא נדל"ן לדיור הביא לירידה של 4.9% ברווח הנקי של הבינלאומי לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-136 מיליון שקל.
הבנקים נאלצים לבצע את המחיקה במחצית הראשונה של השנה, לאחר שהמפקח על הבנקים דודו זקן טען כי הסיכון במשכנתאות גבוה מזה שמעריכים הבנקים ולכן עליהם לשמור על שיעור הפרשה להפסדי אשראי מתיק המשכנתאות על 0.35% לפחות. לבינלאומי ניתנה אפשרות לפצל את סכום ההפרשה בין שני הרבעונים הראשונים של השנה או להכיר במלוא ההוצאה ברבעון השני של 2013, בדומה למזרחי טפחות.
כלכלני סיטי הורידו היום המלצה לרמי לוי ל"נייטראלי" מ"קניה". עם זאת מציינים בבנק כי לא שינוי את ההערכה שלהם לחברה והם עדיין ממליצים להחזיק את המניה בתיק לטווח ארוך.
הרווח הכולל של מגדל ברבעון הראשון של 2013 זינק ב-25% וזאת בעיקר בשל גביית דמי ניהול משתנים בפוליסות ביטוחי החיים. דו"ח זה של מגדל מגיע בהמשך לדיווח אתמול של הפניקס בו הציג קפיצה של 75% ברווח הכולל ל-279 מיליון שקל. בשורה התחתונה הרווח הכולל של מגדל בניהולו של יונל כהן הסתכם ב-225 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של 179.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2012.
מזור רובוטיקס החלה להיסחר אתמול בנאסד"ק באמצעות ADR. המנייה עלתה ב-16% במחזור גבוה יחסית.
חברת בזן (בתי זיקוק נפט), שבשליטת החברה לישראל, הודיעה אתמול בלילה על תקלה חדשה במתקני הזיקוק שלה שממוקמים בקרבת חיפה. לפי דיווחי החברה "התגלתה תקלה באחד ממתקני השירותים במפעלה של החברה, וכתוצאה מכך הופחתו תפוקות בחלק ממתקני הייצור של מגזר הזיקוק של החברה". עוד הוסיפו כי "החברה מקווה שהיא תצליח להתגבר על התקלה עד חודש יוני הקרוב.
קרן הפרייבט אקוויטי אדוונט היא הקרן שמעוניינת לרכוש את השליטה בכלל ביטוח. אדוונט מבקשת לרכוש במזומן 27.5% מהון המניות של כלל ביטוח (מחצית מאחזקות אי.די.בי בחברה) לפי שווי חברה של 4.5 מיליארד שקל. הקרן מעוניינת לקבל בנוסף זכות סירוב ראשון ביחס ליתרת אחזקות אי.די.בי בכלל ביטוח.
ביום שני הקרוב צפויה להתקיים אחת מאסיפות המשקיעים הדרמטיות בתולדות מלאנוקס, כשהסעיף המשמעותי ביותר עליו יצביעו המשקיעים יהיה בחירתו מחדש של ולדמן ליו"ר הדירקטוריון. בבנק ההשקעות UBS שמחזיק (1.1%) במלאנוקס הוציאו לקראת האסיפה סקירה שבה הם מעריכים כי ולדמן לא ייבחר מחדש לתפקיד יו"ר החברה. הרוב הנדרש לבחירתו מחדש של ולדמן ליו"ר הוא של 66% מהמצביעים הלא מעורבים.