שתף קטע נבחר
 

מגע של קטיפה: עוגת רד וולווט

העוגה הזו לובשת קטיפה אדומה - סאני דרעי ("טוטו") עם מתכון לעוגת השכבות האמריקאית המפורסמת רד וולווט

עוגת הקטיפה האדומה רד וולווט (Red Velvet) הייתה פופולרית במטבחים רבים ברחבי ארה"ב בשנות ה-30. בשנים האחרונות ניתן למצוא אותה שוב, הן בגרסה הקלאסית ובווריאציות שונות, בקונדיטוריות ברחבי ארה"ב.

 

לפניכם האינטרפטציה של הקונדיטורית סאני דרעי למתכון עוגת השכבות המפנקת והמושקעת: עוגה יוגורט בחושה עם ציפוי שמנת, לבן ומפנק.

 

עוגת וולווט    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

עוגת וולווט    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

המרכיבים:

 

לעוגה:

350 גרם קמח

2 כפות קקאו

300 גרם שמן "אפיולה" בטעם חמאה

2 ביצים

קורט מלח

300 גרם סוכר

1 גרם צבע מאכל אדום - מי שרוצה יכול להשתמש בפחות

מעט תמצית וניל איכותית

240 גרם רויון

10 גרם סודה לשתיה

2 כפות חומץ רגיל

 

לציפוי:

70 גרם חמאה רכה

100 גרם גבינת שמנת 30%

200 גרם אבקת סוכר

מעט תמצית וניל איכותית

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגה: בקערת המיקסר שמים יחד את הביצים והשמן מערבים יחד על מהירות בינונית במשך 3 דק' ומוסיפים את הצבע מאכל (אנחנו רוצים להגיע לצבע אדום אדום) ואת הוניל.
  2. שמים בקערה נוספת קמח, סוכר וקקאו.
  3. מוסיפים לתוך המאסה הצבועה את התערובת היבשה ואת הרויון לסירוגין (מעט רויון, מעט יבשים) וכך ממשיכים עד שכל הקמח והרויון בפנים. כל זה תוך כדי ערבוב על מהירות נמוכה.
  4. מערבבים יחד את סודה לשתיה עם חומץ וכך נוצר סוג של קצף. מוסיפים את הקצף לתוך המאסה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
  5. שופכים את המאסה לתבנית אינגלש קייק סטנדרטית ואופים על 175 מעלות למשך30-40 דקות.
  6. מכינים את הציפוי: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה, את החמאה על מהירות נמוכה, עד להיווצרות מאסה במרקם של משחה.
  7. מוסיפים את הגבינה בהדרגתיות, כל פעם מעט ממנה וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם די יציב. זהירות לא להקציף!
  8. מוסיפים לאט לאט תוך כדי ערבוב על מהירות נמוכה את אבקת הסוכר ולבסוף את הווניל והמלח.
  9. מורחים את הקרם מעל העוגה האפויה ומגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
יפה באדום: עוגת קטיפה אדומה
צילום: חגי דקל
מומלצים