מגע של קטיפה: עוגת רד וולווט
העוגה הזו לובשת קטיפה אדומה - סאני דרעי ("טוטו") עם מתכון לעוגת השכבות האמריקאית המפורסמת רד וולווט
עוגת הקטיפה האדומה רד וולווט (Red Velvet) הייתה פופולרית במטבחים רבים ברחבי ארה"ב בשנות ה-30. בשנים האחרונות ניתן למצוא אותה שוב, הן בגרסה הקלאסית ובווריאציות שונות, בקונדיטוריות ברחבי ארה"ב.
לפניכם האינטרפטציה של הקונדיטורית סאני דרעי למתכון עוגת השכבות המפנקת והמושקעת: עוגה יוגורט בחושה עם ציפוי שמנת, לבן ומפנק.
עוגת וולווט (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
המרכיבים:
לעוגה:
350 גרם קמח
2 כפות קקאו
300 גרם שמן "אפיולה" בטעם חמאה
2 ביצים
קורט מלח
300 גרם סוכר
1 גרם צבע מאכל אדום - מי שרוצה יכול להשתמש בפחות
מעט תמצית וניל איכותית
240 גרם רויון
10 גרם סודה לשתיה
2 כפות חומץ רגיל
לציפוי:
70 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינת שמנת 30%
200 גרם אבקת סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה: בקערת המיקסר שמים יחד את הביצים והשמן מערבים יחד על מהירות בינונית במשך 3 דק' ומוסיפים את הצבע מאכל (אנחנו רוצים להגיע לצבע אדום אדום) ואת הוניל.
- שמים בקערה נוספת קמח, סוכר וקקאו.
- מוסיפים לתוך המאסה הצבועה את התערובת היבשה ואת הרויון לסירוגין (מעט רויון, מעט יבשים) וכך ממשיכים עד שכל הקמח והרויון בפנים. כל זה תוך כדי ערבוב על מהירות נמוכה.
- מערבבים יחד את סודה לשתיה עם חומץ וכך נוצר סוג של קצף. מוסיפים את הקצף לתוך המאסה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
- שופכים את המאסה לתבנית אינגלש קייק סטנדרטית ואופים על 175 מעלות למשך30-40 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה, את החמאה על מהירות נמוכה, עד להיווצרות מאסה במרקם של משחה.
- מוסיפים את הגבינה בהדרגתיות, כל פעם מעט ממנה וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם די יציב. זהירות לא להקציף!
- מוסיפים לאט לאט תוך כדי ערבוב על מהירות נמוכה את אבקת הסוכר ולבסוף את הווניל והמלח.
- מורחים את הקרם מעל העוגה האפויה ומגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
יפה באדום: עוגת קטיפה אדומה
צילום: חגי דקל
מומלצים