בדקנו: 2 מברשות שיניים חשמליות חדשות
מברשות השיניים החשמליות קיבלו השנה שדרוג משמעותי עם הופעתם של שני דגמים חדשים ומשוכללים במיוחד מבית אוראל-בי וקולגייט. המברשות החדשות לא מסתפקות בצחצוח יסודי, אלא גם מתכווננות בעצמן לצחצוח המושלם ומחנכות את המשתמש איך לעשות את זה טוב יותר. בדיקה
נתחיל במחיר. רוצים צחצוח טוב? תשלמו. אם תלכו על אחד משני דגמי מברשות השיניים החשמליות של אוראל-בי וקולגייט, תאלצו להיפרד ממשהו כמו אלף שקל. רופאי השיניים כבר הבטיחו שצחצוח במברשת חשמלית יעיל פי כמה וכמה, אבל האם שווה להוציא סכום כל-כך גדול על מברשת שיניים? ההחלטה שלכם.
אוראל-בי - Triumph 5000
באוראל בי מתגאים שפעולת הצחצוח עם המברשת החדשה היא תלת-ממדית. אני מודה שלפני הבדיקה נשמעה הטענה כמו סלוגן מוצלח של חברה מסחרית, אבל מסתבר שגם אם מדובר בסלוגן חכם, הוא בהחלט אמיתי. למברשת שמגיעה עם מברשת השיניים סיבים באורכים מגוונים ובדרגת חוזק שונה. כל זה מותאם לכך שבעת צחצוח השן, היא תהיה מוקפת מכל הכיוונים, כשהסיבים הארוכים יותר אף מצליחים לחדור אל בין השיניים ולנקות את שיירי האוכל שנשארו תקועים באזורים אלו.
על-פי נתוני החברה, מבצעת מברשת השיניים 8,800 תנודות ו-40,000 סיבובים לדקה. המספרים האלו לא ממש אומרים לי כלום, אבל אחרי צחצוח מהיר של שתי דקות, השיניים הרגישו חלקות ונקיות מכל לכלוך, חספוס או שיירי אוכל מארוחת הבוקר. שיטת צחצוח זו אמורה גם לעשות פלאים במצב החניכיים, ולשמר אותן בריאות ולא מדממות.
מברשת השיניים של אוראל-בי לא רק דואגת לצחצוח יעיל, היא גם מחנכת את המשתמש לצחצוח נכון ויעיל יותר. כך למשל מסמנת המערכת למשתמש היכן עליו לצחצח את שיניו ומתי עליו לעבור לאזור הבא, מתי מופעל לחץ חזק מדי על החניכיים על מנת למנוע נזק לשיניים ולחניכיים ומתי ניתן להפסיק את צחצוח השיניים כיוון שהסתיימו שתי הדקות המומלצות.
על-פי אוראל בי, הניקוי האופטימאלי של השיניים חייב להיות תוך הפעלת הלחץ המתאים. כאשר הלחץ גבוה מדי, תנועות הסיבים על פני השיניים נפגעות, יש לסיבים פחות מגע עם משטח השן וכתוצאה מכך הסרת הפלאק לא מיטבית. במברשת החדשה ישנה מערכת בקרת לחץ המגנה על החניכיים בעת הצחצוח ומסייעת למשתמש לצחצח תוך הפעלת לחץ מתאים.
אותה מערכת מנחה את המשתמש לצחצח יותר זמן ובשילוב הלחץ המתאים ע"י כך שהיא מפסיקה את פעולת הרטט כל זמן שהמשתמש לוחץ חזק מדי, מאותתת באמצעות נורית אדומה הנדלקת על ידית המברשת ועוברת אוטומטית למצב "רגיש" (SENSITIVE) בו מספר הסיבובים לדקה מואט בכל עת שהמשתמש מצחצח את השיניים חזק מדי.
המברשת גם כוללת צג לד צבעוני שמודבק מעל הכיור, ו"עוקב" אחרי פעולת הצחצוח בטכנולוגיה אלחוטית. הצג מציין אילו חלקים בפה לצחצח וכמה זמן. כשתם הזמן, הוא גם מזכה אותך בארעה כוכבי הערכה על צחצוח מושלם. כשהפעלתי לחץ חזק מדי בזמן הצחצוח, נדלקה נורית אזהרה על הצג מולי שרמזה לי להיות עדין יותר.
944.99 שקלים – זה המחיר המדויק של מברשת הדגל של אוראל בי, דגם Triumph 5000 עם ה-Smart Guide, מערכת חיצונית שמגיעה עם הדגם הזה. אבל יש גם אפשרויות זולות יותר אך פחות משוכללות ב-660 שקלים ואפילו ב-300 שקלים.
קולגייט – PROCLINICAL
אם המברשת של אוראל-בי מהבהבת ומזהירה כשאתה מפעיל לחץ כבד מדי בזמן הצחצוח, המברשת החדשה של קולגייט עושה את העבודה בשבילך ומכווננת את עצמה בהתאם ללחץ שאתה מפעיל בזמן הצחצוח. המברשת מתאימה את עצמה באופן אוטומטי ועוברת למהירויות ופעולות ניקוי משתנות, המתאימות לזווית שבה המברשת מוחזקת בתוך חלל הפה. פעולה זו מגנה על השיניים ובעיקר על החניכיים.
בנוסף, הסנסורים החכמים של המברשת מתאימים באופן אוטומטי את פעולתם בהתאם לזווית בה המברשת מוחזקת. המברשת מתאימה מהירויות ופעולות ניקוי באופן אוטומטי עבור כל איזור בפה: כשאתה מצחצח את שיניים, תנועות ההברשה הופכות רגישות מצד לצד, כשאתה על קו החניכיים, המברשת מפעילה תנועות עיסוי במהירות ביניים פנימה והחוצה וכשמנקים את השיניים האחוריות – התנועות הופכות מהירות, עם הברשה מלמעלה למטה.
בשונה מאוראל-בי, שמפעילה תנועות סיבוביות של ראש המברשת, כאן הטכנולוגיה היא גל הסוני, המבצע את פעולת ההברשה במהירות של עד 32,500 הברשות לדקה - ועל פי נתוני החברה מפחית פי חמש את הפלאק לאורך קו החניכיים. איזו שיטה טובה יותר? אין קביעה מוחלטת לגבי זה. מה שבטוח ששתי השיטות עדיפות על צחצוח במברשת רגילה.
גם כאן מתבססת המברשת על תוכנית הצחצוח בת 2 דקות, המומלצת על-ידי כל ארגוני רופאי השיניים בעולם. המברשת מצוידת בקוצב אוטומטי המורה בכל פרק זמן של 30 שניות לעבור לאיזור שונה בצחצוח.
אם באוראל-בי התצוגה היא על מסך נפרד, כאן הכל נמצא על המברשת עצמה, בתצוגת לד. בנוסף, צוואר המברשת מעוצב בזווית משופעת, מה שאפשר לי להגיע בזמן הצחצוח לאזורים שבדרך-כלל היו קשים לניקוי. המברשת מגיעה עם שני ראשים נוספים להחלפה: הניקיון המשולש המנקה את השיניים בשלושה דרכים וראש רגיש, לניקוי עמוק ועדין.
הדגם אותו אנחנו בדקנו, פרוקלינקל A1500, עולה 950 שקל. קיימים דגמים זולים יותר בסדרה עם פחות פונקציות - ב-650 שקל וב-350 שקל.
השורה התחתונה
שתי מברשות השיניים טובות ועושות את העבודה כמו שצריך. היתרון של אוראל בי הוא במסך החיצוני הנפרד, היתרון של קולגייט - בכיוונון האוטומטי של קצב הפעולה על-פי המיקום בפה. אפילו המחיר כמעט זהה. כך, שכל אחת מהשתיים תעשה יופי של עבודה, ואם המחיר גבוה מדי, אל תהססו ללכת על הדגמים הזולים יותר. הם אולי לא כוללים את כל הפונקציות שתוארו כאן, אבל איכות הצחצוח שלהן זהה לדגמים היקרים.