'כמו אנטישמיות, מוסלמים סובלים איסלאמופוביה'
על רקע גל האלימות באירופה מצד מהגרים, קורא האימאם של העיר ברייטון באנגליה ליהודים ולמוסלמים לפעול יחד נגד שנאה ובורות. "כל מדינה צריכה להסתכל לתוך עצמה ולעקור מהשורש את השנאה כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עוד שואה או מלחמת עולם שלישית", אומר ל-ynet האימאם שמבקר בישראל
על רקע התסיסה וההקצנה בקרב קהילות מוסלמיות באירופה, שבאו לידי ביטוי לאחרונה ברצח החייל בלונדון, ניסיון הרצח בצרפת ומהומות המהגרים בשבדיה, יש מנהיגים מוסלמים שמנסים להשמיע קול מתון. אחד מאותם מנהיגים הוא האימאם של העיר ברייטון באנגליה, ד"ר עבדול ג'ליל סאג'ד, שנמצא בימים אלה בישראל. בשיחה עם ynet הוא קורא ליהודים ולמוסלמים לפעול יחד נגד שנאה ובורות, ואומר בבירור כי לא יהסס להסגיר לידי המשטרה חברים בקהילתו אם יחשוד כי הם זוממים לבצע פיגועים. עם זאת, הוא נמנע מלהודות בכישלון בתוך קהילות המהגרים והנהגתן.
ומה דעתכם? כתבו בפייסבוק שלנו , ונפרסם את התגובות הנבחרות
פצצה מוסלמית מתקתקת: 'מדיניות ההגירה קרסה'
"צריך להבין שכמו שיהודים סובלים מאנטישמיות, כך המוסלמים סובלים מאיסלאמופוביה. ההבדל בין השניים הוא לא גדול כל כך", אמר סאג'ד, שמפנה בכך אצבע מאשימה כלפי האירופאים. הוא מצביע על כך שיש מוסלמים שדווקא משתלבים באירופה,
"אבל יש קהילות מסוימות שמודרות בגלל השוני במסורת ובמנהגים, למשל באוכל או בקוד הלבוש".
סאג'ד, בן 65, פקיסטני במוצאו, מכהן בתפקידו כבר 37 שנים. הוא מצביע על שלושה קשיים בהתמודדות עם הבעיות שבהשתלבות המוסלמים באירופה: "אנחנו צריכים לרדת לשורשי הבעיה. אחד מהשורשים זה הבורות. שורש נוסף הוא העובדה שאין לנו חוקים נוקשים. שורש אחר הוא שאנחנו לא פועלים יחד".
"אני חושב שמה קורה כרגע הוא אתגר עבור כולנו - המוסלמים, הנוצרים, היהודים, אנשים מאמינים וגם אלה שלא מאמינים. כולם צריכים לפעול יחד כדי להביא לשלום וגם לפעול להביא לשלום בתוך תוכנו", אמר, אך לא פירט.
לאחר האירועים האחרונים באירופה, תהו כלי תקשורת ואנשי ציבור אם ההנהגה המוסלמית המתונה לא כשלה במניעת רדיקליזציה ולמעשה איבדה את הקשר עם חברי הקהילה הצעירים, הפונים לכיוונים קיצוניים. כשנשאל כיצד הוא מונע את הזליגה של הצעירים לקיצוניות ולטרור, השיב סאג'ד בכעס: "באיזו חברה אין קיצוניות? האם יש כזה דבר? זו לא עניין של קהילה אחת או קבוצה אחת. כאשר יש גילוי של קיצוניות, רדיקליות או טרור כולם צריכים לצאת נגד הרשע הזה".
"כל מדינה צריכה להסתכל לתוך עצמה ולעקור מהשורש את השנאה כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עוד שואה או מלחמת עולם שלישית. לכן עלינו לפעול היום ולא מחר כדי למגר את הרשע הזה".
הוא קורא ליתר שיתוף פעולה מצד קבוצות בחברה האזרחית ולתגובה מהירה מצד ממשלות שתפקידן לעצור את אותם פושעים. את תפקיד הקהילה הוא רואה בעיקר בחינוך ובשיתוף פעולה עם רשויות החוק לאיתור והסגרת הפושעים.
"החינוך במקרים האלה הוא במקום הראשון מבחינתי כי צריך ללמוד אחד מהשני. מדוע שיהודים ומוסלמים לא יפעלו במשותף נגד שנאה?".
על השאלה אם הוא חושש שגם מהקהילה שלו בברייטון עלולים לצאת מחבלים כמו בלונדון ובפריז, השיב סאג'ד: "אני לא חושב, אבל העיניים של כולנו פתוחות. אני לא יכול לומר אם זה יקרה או לא יקרה כי זה יכול להתרחש בכל מקום. אי אפשר לדעת אם אדם זה או אחר יהפוך להיות פושע. אני לא מתפקד בתור המשטרה, שהיא זו שצריכה לעצור אותם בסופו של דבר, אבל אני צריך לסייע למשטרה ולספק לה מידע. אני בהחלט אחשוף אנשים מסוג זה. זו החובה הדתית והאזרחית שלי לחשוף את המוחות הרשעים האלה".