כמה מקרי חירום רפואיים מתרחשים בזמן טיסה?
מחקר בחן עשרות אלפי מקרי חירום בקרב יותר מ-2 מיליארד טסים בין השנים 2008-2010. מהמחקר עולה כי שיעור מקרי החירום הרפואיים הקטלניים הוא 1 לכל 604 טיסות. אחוז אחד מכלל מקרי החירום מסתיים במוות
בדרך לנתב"ג? קחו אוויר, ושימו לב לנתונים הבאים: מחקר שנערך בארצות הברית, וכלל עשרות אלפי מקרי חירום מתוך יותר מ-2 מיליארד טסים בשנה, מגלה מה שכיחות מקרי החירום בטיסה, מה הסיכוי שלכם למות במחלקת תיירים והאם בכלל כדאי לכם לטוס. הממצאים פורסמו בגליון החדש של כתב העת הנחשב New England journal of Medicine.
- רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו
ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
על פי המחקר שנערך באוניברסיטת פיטסבורג, אחד משני המוסדות המעניקים ייעוץ רפואי לצוות האוויר בכל הטיסות האמריקניות, עולה כי בארצות הברית נרשמים כ- 2.75 מיליארד נוסעים הטסים בחברות התעופה השונות מדי שנה. מתוכם נרשמי 44 אלף מקרי חירום בטיסה, שהם 50 ביום.
עוד כתבות
- האוויר יבש יותר ממדבר סהרה. בריאות במטוס
אחוז מכלל מקרי החירום מסתיים במוות
מהמחקר עולה כי שיעור מקרי החירום הרפואיים הקטלניים הוא 1 לכל 604 טיסות. אחוז אחד בלבד מכלל מקרי החירום מסתיים במוות. אחד מכל 4 נוסעים שטופלו במטוס הועבר לחדר המיון לאחר הנחיתה, 8% אושפזו ורק 7% דרשו נחיתת חירום.
רק 11 מכלל 11,920 מקרי החירום שנרשמו במהלך תקופת המחקר כללו נשים בשבועות אחרונים של ההריון, שהיו בתהליך לידה. הסיבה לכך היא ככל הנראה העובדה שלא ניתן לעלות לטיסה בשבועות האחרונים להריון. על פי מומחים לגינקולוגיה, טיסה עד השבוע ה-36 להריון נחשבת בטוחה.
בשלושה מכל ארבעה מקרי חירום, היו על המטוס אנשי צוות רפואי שסייעו. רופאים עזרו בכמחצית מהמקרים, ואחיות העניקו סיוע בכ-20% מהמקרים.
רוב הנוסעים במצב בריאותי תקין
אז על מה מתלוננים הנוסעים החשים ברע? בכ-37% ממקרי החירום בטיסה כללו עילפון או כאב ראש קל. לדעת המומחים, מרבית הנוסעים במצב רפואי תקין, שכן אלה הסובלים ממחלות כרוניות לרוב אינם טסים. הסימפטומים הקלים של עילפון וכאבי ראש, נובעים לרוב מעייפות או התייבשות.
יש לציין כי במטוסי החברות הישראליות הוצבו כבר לפני מספר שנים דפיברילטורים. מכשירים אלה משגרים מכת חשמל במקרה של הפרעות קצב לב העלולים להביא למוות. זאת לצד תיק רופא הכולל עירויים ותרופות החייאה וטיפול מתקדמות.