חברה לישראל: הפסד של 41 מיליון דולר ברבעון
החברה לישראל שבשליטת עידן עופר הפחיתה 29 מיליון דולר על ההשקעה בבטר פלייס ברבעון. צים הפסידה 112 מיליון דולר. חברה לישראל צופה קבלת דיבידנדים מהחברות הבנות בסך 600 מיליון דולר ב-2014 ו-400 מיליון דולר ב-2013
חברה לישראל שבשליטת עידן עופר פרסמה היום (ה') את תוצאות הרבעון הראשון בו חיסלה החברה את השקעתה במיזם הרכב החשמלי בטר פלייס .
לפיד מתנגד לאיחוד בין כי"ל לפוטאש הקנדית
שכרו של ניר גלעד: "בעיתוי הנוח והוודאי ביותר"
החברה לישראל מייצרת 40% מהחשמל בפרו
רוצים שישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואנו נפרסם תגובות נבחרות
בשורה התחתונה החברה לישראל סיימה את הרבעון הראשון בהפסד של 41 מיליון דולר לעומת הפסד של 82 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. חברה לישראל צירפה לדו"חות תזרים מזומנים חזוי לשנתיים הבאות לפיו היא תקבל עד סוף השנה דיבידנדים והחזר הלוואה בסך 400 מיליון דולר מכי"ל והחזר הלוואה בסך 14 מיליון דולר מאיי.סי פאואר. ב-2014 חברה לישראל צופה לקבל דיבידנד של 533 מיליון דולר מכי"ל, 28 מיליון דולר מבזן ו-39 מיליון דולר מאיי.סי פאואר.
החברות הבנות של חברה לישראל ממשיכות להעיב על התוצאות. ההפסד הנקי של בטר פלייס ברבעון הראשון הסתכם ב-28 מיליון דולר. זאת לעומת הפסד של 51 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. כפי שנחשף ב"כלכליסט", דירקטוריון בטר פלייס החליט שלא להמשיך להזרים כספים למיזם ובטר פלייס הלכה לפירוק. חברה לישראל רשמה הפרשה לירידת ערך בגין השקעתה בבטר פלייס בסך 29 מיליון דולר. בנטרול השפעת בטר פלייס, סיימה החברה לישראל את הרבעון הראשון ברווח של כ-7 מיליון דולר.
צים - הפסד של 112 מיליון דולר
החברה הבת צים המשיכה לסבול מהמשבר בענף הספנות והיא מעריכה כי תתקשה לעמוד בהתחייבויותיה החל מהשנה הנוכחית. את הרבעון הראשון סיכמה צים עם הפסד של 112 מיליון דולר לעומת הפסד של 163 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. במהלך הרבעון סיכמה צים על דחיית תשלומי הקרן לבנקים לסוף 2014.
כי"ל סיימה את הרבעון הראשון ברווח נקי של 305 מיליון דולר, לעומת רווח של 289 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בזן רשמה הפסד של 3 מיליון דולר ברבעון הראשון, לעומת הפסד של 6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מצד שני איי.סי.פאואר סיימה את הרבעון הראשון ברווח של 20 מיליון דולר, לעומת רווח של 12 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. קורוס סיימה את הרבעון הראשון בהפסד של 23 מיליון דולר, לעומת הפסד של 19 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ללא השפעתן של החברות הבנות סיימה חברה לישראל את הרבעון עם הפסד של 19 מיליון דולר, לעומת הפסד של 57 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.