האישה חולה, העובר גוסס - אך ההפלה אסורה
הרוחות באל סלבדור סוערות בשל בקשתה של צעירה לשים קץ להריונה. היא סובלת מזאבת ומאי-ספיקת כליות והעובר אננצפלי וצפוי להיוולד מת, אבל בית המשפט קבע - ההריון ימשיך
פרשה שמסעירה את אל סלבדור הגיעה הבוקר (יום ה') לשיאה. בית המשפט העליון דחה את בקשתה של חולה כרונית לעבור הפלה ולשים קץ להריונה, אף על פי שהרופאים לא צופים כל סיכוי שהעובר יחיה.
ומה דעתכם? כתבו בפייסבוק שלנו ונפרסם את התגובות הנבחרות
החוק במדינה שבמרכז אמריקה אוסרים כליל על הפלות, אפילו כשבריאותה של האישה על הכף. אם תעבור הפלה בניגוד לחוק תעמוד האישה לדין, כמו גם הרופא שיבצע את ההפלה.
ברוב של ארבעה נגד אחד החליט הרכב השופטים לדחות את הערעור שהגישו עורכי דינה של האישה, שהשתמשה בשם "ביאטריז", שטענו כי ההריון מסכן את חייה. בית המשפט קבע כי על פי הבדיקות הפיזיות והפסיכולוגיות שביצעה המדינה, מצבה הבריאותי של האישה בשליטה והיא מסוגלת להמשיך בהריון.
ביאטריז, צעירה בת 22 ואם לילד, בשבוע ה-26 להריונה. היא סובלת מזאבת, מחלה אוטואימונית כרונית שיכולה לפגוע בכל מערכות הגוף, ומאי-ספיקת כליות. מומחים רפואיים טענו כי ההריון מסכן את בריאותה. במקביל, מצילומי אולטרה-סאונד עולה שהעובר סובל מאננצפלוס, מצב שבו חלקים ניכרים מהמוח, מהגולגולת ומהקרקפת לא מתפתחים. הרוב המוחלט של תינוקות אלה לא שורדים יותר מכמה ימים. חלקם נולדים מתים.
לפני שהחל שלב הטיעונים לפני שבועיים, משרד הבריאות אמר כי הוא תומך בבקשתה של ביאטריז לעבור הפלה, על בסיס בריאותי. אך מוסד אחר של הממשלה, המכון לרפואה משפטית, טען שיש להמשיך בהריון.
ועדה רפואית בבית החולים ליולדות שבו מטופלת הצעירה אמרה שהתינוק לא ישרוד והמליצה להפסיק את ההריון. לטענתה, בריאותה של ביאטריז "ללא ספק תידרדר ככל שההריון יתקדם".
התובע הכללי האחראי על זכויות אדם באל סלבדור, אוסקר לונה, אמר: "במציאות, מה שצריך להכריע הוא זכויות האדם – ובמקרה זה, הזכות לחיים". מול בית המשפט נערכו בשבועיים האחרונים הפגנות של קבוצות שונים בעד זכותה של האישה להפיל ונגדה.
קרן "כן לחיים", ארגון סלבדורי שמתנגד להפלות, אמר שעל ביאטריז להמתין ולראות אם יתאפשרו הליכים רפואיים לזירוז הלידה. רגינה דה קרדנל, העומדת בראש הארגון, אמרה שהמקרה משמש להפעלת לחץ ללגליזציה של הפלות באל סלבדור. כך גם טענה הכנסייה, שהביעה התנגדות נחרצת להפלה.
ואילו עורך דינה של ביאטריז, ויקטור הוגו מטה, כינה את הפסיקות הקודמות של "מיזוגיניות" ואמר כי ככל שהימים עוברים, כך גדלים הסיכונים לבריאותה של הצעירה. "בית המשפט הציב את חייו של התינוק האננצפלי לפני חייה של ביאטריז", אמר ל"ניו יורק טיימס", "הצדק כאן לא מכבד את זכויותיהן של נשים".