שתף קטע נבחר

 

האורות דולקים, הסירים רועמים: טורקיה גועשת

ההתנגדות הסביבתית להקמת מרכז מסחרי בלב איסטנבול הפכה לאמירה אזרחית נגד שלטונו של ארדואן. הצעירים מצטופפים על גשרי הבוספורוס והמבוגרים משתפים סטטוסים ברשתות החברתיות. מחאה מבפנים

סוף השבוע רצוף המהומות בטורקיה וכמות האזרחים הרבה שנטלו בהן חלק הביאו עמם תהייה באשר להגעת "האביב הערבי" גם לאזור איסטנבול. מה שהחל כהפגנה של שוחרי איכות סביבה נגד הקמת קניון במקום גינת טקסים הפך למחאה של ממש נגד שלטונו של רג'פ טייפ ארדואן. הון, שלטון וכפייה דתית, הגרסה הטורקית.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו

 

הדיכוי האגרסיבי של ההפגנות על ידי השוטרים, שכלל שימוש רב בגז מדמיע, הציף אירועים רבים מהשנים האחרונות: דיכוי אגרסיבי של קציני צבא כמאליסטים, עיתונאים ופעילי אופוזציה, שחיתות נרחבת שפושה במדינה (ארדואן וילדיו הפכו בשנים האחרונות למולטי-מיליונרים) וכן צמצום חופש הביטוי במדינה.

 

סיכום סוף שבוע של הפגנות סוערות בטורקיה    (צילום: רויטרס)

סיכום סוף שבוע של הפגנות סוערות בטורקיה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המחאה באזור הכיכר החלה ביום שני, לאחר שמספר עצים נעקרו בהוראת הרשויות לטובת הקמת מרכז מסחרי במסגרת תוכנית לפיתוח המקום. המחאה הנקודתית תפסה תאוצה והפכה להתקוממות המונית נגד מדיניות ארדואן ומפלגתו האיסלאמיסטית "הצדק והפיתוח". ביום שישי פרצו המהומות עם שחר, כשכוח משטרתי פשט על מפגינים שהקימו מאהל בכיכר וישנו בו זה כמה ימים. המפגינים אמרו כי המחאה "היא לא יותר על כריתת עצים", אלא נגד ראש הממשלה הטורקי ונגד מפלגתו.

 

המחאה לא נותרה בגבולות איסטנבול והתרחבה לערים נוספות, בהן אנקרה. לעת עתה, עשרות אלפי בני אדם משתתפים במחאה ברחבי טורקיה, וצמד הגשרים הארוכים שעל מיצרי הבוספרוס, שמחברים בימים כתיקונם בין שני חלקי איסטנבול, נסגרים לפרקים בשל האירועים, כמו גם רחובות מרכזיים במוקד הסכסוך. 

 

עשן ומחאה. רחובות איסטנבול בסוף השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עשן ומחאה. רחובות איסטנבול בסוף השבוע(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הכעס על היעדר הסיקור התקשורתי - ערוצי הטלוויזיה והעיתונים הטורקיים מנועים מלדווח על הנעשה באיסטנבול - בא לידי ביטוי בפייסבוק, שגועש בימים האחרונים עם דיווחים על ההפגנות, על תוצאותיהן ועל הסיקור החי שלהן בערוצי לויין זרים. תמונות מהאירועים וסטטוסי

מחאה הפכו נפוצים מאוד, כמו הגולש שקרא "פתחו את ערוץ אל ג'זירה עכשיו!", לפני שנחסם על ידי השלטונות.

 

"סגרו את הדרכים, את תנועת המטרו, את הטלפונים ואת האינטרנט - את מי כבר תוכלו לעצור?", שאלה נרמין נאז אורהאן תוך שהיא מציגה תמונות מגשר הבוספורוס עמוס עד אפס מקום במפגינים. כל סטטוס כזה משותף על ידי מאות טורקים, ובהם מבוגרים, הורים ומהגרים שגומאים מידע מגרמניה וסקנדינביה.

 

"בלילות משאירים רבים מהתושבים בעיר את אורות מרפסותיהן דולקים ודופקים על סירים בחוזקה, לאות הזדהות עם ההפגנות", סיפר סטודנט טורקי בעיר. "ההפגנות רק יתגברו", העריך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנות באיסטנבול
צילום: רויטרס
מומלצים