נגד המע"מ: הפגנות בתל אביב, חיפה וירושלים
בעוד מפגינים בבירה טענו כי "כולם מרגישים את הלחץ בכיס", יצאו לדרכן תהלוכות מחאה חברתיות גם בתל אביב ובחיפה. "הגיע הזמן להגיד: 'עד כאן'", קראו הורים. "אנחנו בסך הכל רוצים לגדל את המשפחה בכבוד"
זמן קצר לפני עליית מחירי הדלק וכניסתה לתוקף של העלאת המע"מ הפגינו הערב (שבת) בירושלים, חיפה ותל אביב אזרחים ופעילים חברתיים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה.
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו
"אם שר האוצר לא יתעורר, האנשים יתעוררו ובבחירות הבאות זה יבוא לידי ביטוי", העריך עופר ברזילי (27) מירושלים, שהגיע לגן הסוס למחות נגד העלאת המע"מ. "זה המס הכי לא הוגן שיש. מי שקונה שעון רולקס ומי שקונה לחם וחלב משלם את אותו מע"מ. אומרים לנו שהכלכלה צומחת למעלה אבל כל ילד בגן יכול לומר לך שעץ צומח מלמטה. משם תגיע הצמיחה ולא מטייקונים שעושים תספורת. אני מדבר
עם ההורים, האחים, החברים. כולם מרגישים את הלחץ בכיס".
תחת הכותרת "עם נגד המע"מ" התכנסו בתל אביב מאות מפגינים ופעילים חברתיים, שהגדירו מבעוד מועד את המהלך כ"גזירה אכזרית". הם קראו: "אין עתיד עם ביבי ולפיד" ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "ביבי טוב לעשירים" ו-"יאיר ברח העניים נשארו".
לדברי אורן פסטרנק, פעיל חברתי, "הממשלה הוכיחה שאין לה בושה ולא חמלה. במקום לקחת כסף מהטייקונים חברות הענק והתאגידים לוקחים מכולם". עופר נוימן, ממארגני ההפגנה, אמר כי "זהו מס מסוכן, נצלני ומטופש שכבר אושר בכנסת אבל לפיד עוד יכול לעצור את זה. לפני הבחירות הוא הבטיח לא לעשות את הצעדים הללו, יש אלטרנטיבות רבות טובות יותר. אם הוא איש חכם הוא עדיין יכול לבחור בהן".
תמיר חג'ג', מארגן נוסף, ביקר את "הניצול הציני של האזרחים", כהגדרתו, ואמר כי "במקום לקחת מבעלי ההון לוקחים מכיס החלשים. את
לפיד לא מעניין כלום. לא אכפת לו. הוא מתעלל באזרחים. לא ייתכן שהציבור החלש ישלם על כל גחמה". שירה שטייניץ, בת 25, הוסיפה כי העלאת המע"מ היא בגדר "מס של עצלנים. באירופה המס הוא דיפרנציאלי - נמוך למוצרי בסיס וחשמל ויקר למוצרי מותרות כמו סיגריות ואלכוהול. לעשות דבר כזה זה מורכב, אז כאן פשוט רוצים מס על הכול, פוגעים בשכבות החלשות בחברה ופוגעים גם בכוח הקנייה".
בחיפה נכחו רק כ-200 בני אדם בהפגנה שנערכה בשכונת בת גלים, בהם בני משפחת דורון. "המצב פשוט הולך ונהיה בלתי נסבל", אמר קובי, אב המשפחה. בני הזוג סיפרו כי הם מכניסים כ-9,000 שקלים בחודש ובשנה האחרונה גדלו הוצאותיהם בממוצע של כאלף שקלים בחודש. "אנחנו בסך הכל רוצים לגדל את המשפחה בכבוד. אנחנו לא מדברים על טיפולי שניים או חוגים לילדים או על חסכונות חס וחלילה, הרכב משמש רק לנסיעה לעבודה, לא יוצאים לטייל ובקושי יוצאים מהבית", סיפרו. "הגיע הזמן להגיד: 'עד כאן'".
Read this article in English