שתף קטע נבחר
 

מסמיקים מחום: פירות צלויים בתנור

מיכל וקסמן חזרה מהשוק עם קילוגרמים של אפרסקים ומשמשים. בבית היא מתעקשת לדחוף אותם לתנור ולצלות אותם, אבל אחרי שרואים תמונות של משמשים בשמן זית וריקוטה ואפרסקים עם פקורינו (יאם!) מבינים שזה רעיון לא רע בכלל. צמד מתכונים מושקעים בצ'יק צ'ק

מתאפקת כבר כמה שבועות מלקטר על החום הבלתי נסבל, שכאילו מקדים להתקיף כל שנה מחדש. זהו, נשברתי. הקיץ כאן במלוא אונו ולמעט ים, שעות אור ארוכות ופירות מתוקים נוטפי מיצים, הוא מביא איתו בעיקר אתגרים מרתיחים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

יומולדת לנסיכה, מסיבת סוף יסודי למתבגר (מתי זה קרה ואיך גדל כל כך מהר?), ספר מחזור שצריך להצטלם, להיכתב, להיערך ולהתעצב, תפירה אחרונה של חופשות הקיץ, הרשמה לקייטנות, עבודה לחוצה לקראת סגירת הספר החדש שלי (מבטיחה פרטים ממש בקרוב) ועוד ועוד הפקות ועניינים שמתחרים על תשומת ליבי וזמני הקצר.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

מנסה לגנוב פה ושם זמן איכות במטבח ולהתנחם בביסים מצנני גוף ונפש. חוזרת מהשוק עם קילוגרמים של אפרסקים, דובדבנים, תותי עץ לבנים ושחורים, שזיפים ובעיקר משמשים ג'ינג'ים סמוקי לחיים שאין כמוהם עזי טעם חמוץ-מתוק ממכר, שמפגש מהיר עם תנור מעצים ומרים אותו לגבהים חדשים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

משמשים צלויים בשמן זית וריקוטה

בלדי לבנבן או רגיל מג'ונג'ן, קטן או גדול, מאורך או עגול, המשמש כאן לרגע וכבר נעלם עד שנה הבאה. תאכלו ממנו כמה שיותר כמו שהוא, ישר מהקופסה וממה שנשאר תרקחו ריבה, תאפו עוגה, תחתכו סלט ותצלו בתנור עם גבינה כחולה חריפה או ריקוטה מתקתקה.

 

המרכיבים:

12-15 משמשים לא גדולים, בשלים אך מוצקים, חצויים ומגולענים
3 כפות שמן זית
1/4 כוס סוכר חום + 1 כף
20 גרם חמאה קרה (בערך כף)
עלים של בזיליקום לימוני, מליסה לימונית או טימין לימוני. אם אין גם רוזמרין יעבוד
150 גרם ריקוטה פרסקה


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. בוחרים תבנית שמכילה את חצאי המשמשים בשכבה אחת צפופה. מורחים את תחתית התבנית בכף אחת של שמן זית.
  2. מסדרים את חצאי המשמשים בתבנית כשצידם החתוך פונה כלפי מטה.מפזרים מעל המשמשים עלי תבלין ו-1/4 כוס סוכר. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומנקדים בשבבי חמאה.
  3. צולים במרכז התנור 7 דקות או עד שהמשמשים מבעבעים, מתרככים והסוכר נמס ומתקרמל עם החמאה, השמן ומיצי המשמש. מוציאים את התבנית מהתנור. מפוררים את הריקוטה לגושים בגודל ביס ומפזרים בין המשמשים. מחזירים לתנור וצולים 5 דקות נוספות. אוכלים חם או פושר.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אפרסקים צלויים בשמן זית ופקורינו


המרכיבים:

5 אפרסקים לבנים, סמוקי לחיים, בשלים אך מוצקים, חצויים ונקיים מגלעינים
1/4 כוס סוכר חום
10 עלי מרווה שלמים
3 כפות מים
3 כפות שמן זית
20 גרם (בערך כף) חמאה לניקוד
100 גרם פקורינו סרדו (אם אין גם פרמזן יעבוד) חתוכה לשבבים


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. בוחרים תבנית שמכילה את חצאי האפרסקים בשכבה אחת צפופה ומורחים את תחתיתה בכף אחת של שמן זית.
  2. מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית כשצידם החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים מעל האפרסקים עלי מרווה ו-1/4 כוס סוכר, מזלפיםמים, 2 כפות שמן זית ומנקדים בשבבי חמאה.
  3. צולים במרכז התנור 10 דקות או עד שהאפרסקים מתרככים והסוכר נמס ומתקרמל עם החמאה, השמן ומיצי האפרסק. מדי 5 דקות פותחים את התנור, מוציאים את התבנית ומשקים את האפרסקים בנוזלים שבתבנית. כשהאפרסקים רכים אבל לא מתפרקים, מוציאים את התבנית, מפזרים שבבי פקורינו בין או מעל האפרסקים, מחזירים לתנור וצולים 5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. אוכלים חם.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוד דברים טעימים שכדאי להכין מאפרסקים:

 


לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

  • לכל הטורים של מיכל וקסמן   

     




  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    אפרסקים צלויים בשמן זית ופקורינו
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים