שתף קטע נבחר
 
צילום: אייל קרן

החיים שלך בלאפה מקסיקנית

רותי קינן מאמינה שהמטבח המקסיקני תפור בדיוק למידותיה של תרבות האוכל שלנו - הוא פיקנטי, קל להכנה והטורטייה שלהם היא למעשה הפיתה שלנו. שלישיית מתכונים עם סומבררו: טאקו עם שעועית, קסדייה עם גבינה וגם רוטב סלסה פיקנטי

האוכל הלטיני בכלל והמקסיקני בפרט לא זוכה במקומותינו לרייטינג דומה לזה שהוא תופס במקומות אחרים בעולם, ולא תמיד ברור למה: הרי הטעמים העזים, הפיקנטיים והחריפים אינם זרים לחכנו, וגם דרך ההגשה והאכילה החופשית והלא מכופתרת מקובלים מאוד בתרבות הכול בפיתה שלנו. שלא לדבר על דרך הטיפול והקיפול, הדומה מאוד לאריזת הלאפה המוכרת.

 

עוד בערוץ האוכל:

טַקסים בצלחת: סו בורק טורקי


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

על אף שמעולם לא ביקרתי בדרום אמריקה, המאכלים הדרום אמריקניים מתאימים לתפיסת העולם הקולינארית שלי: הם פשוטים, קלים להכנה, טעימים ונראים טוב. אפילו שוחרי הבריאות בעולם מאמצים אותם בזכות ערכיהם התזונתיים.

 

ולכן, נחמד לגלות בזמן האחרון על מדפינו יותר ויותר מוצרים המאפשרים ליצור בקלי קלות שלל מאכלים המשתייכים למטבח העליז, השפוי והבריא הזה ומסעדות שמטמיעות מאכלים מקסיקניים בתפריטיהן.

 

עוד יותר נחמד להחזיק בהישג יד בבית, במזווה או במקפיא, כמה מצרכי יסוד, כמו טורטיות וסלסות מסוגים שונים, שמהם אפשר להרכיב ארוחות בזק - החל מטאקוס שאינם אלא סנדוויץ' מגולגל, מלא בכל טוב, דרך אנצ'לדה (טורטייה ממולאת, מגולגלת ואפויה) ועד קסדייה, המקבילה לפיצה בסגנון מקסיקני.

 

קבלו 3 דוגמיות.

 

טאקו עם שעועית

סנדוויץ' מקסיקני שאפשר למלא במה שיש בבית. כאן עם מרכיבים מקסיקניים. אבל אף אחד לא יכעס אם תחליפו את השעועית בקטניות אחרות, בשאריות עוף או בגבינה. תנו לדמיון ולמצאי במזווה להנחות אתכם.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 טורטיות גדולות מקמח תירס או מקמח מלא

1 אבוקדו

מיץ מ-1/2 לימון

מלח, פלפל

1/3 כוס רוטב סלסה

1 קופסה שעועית שחורה, מסוננת ומעוכה מעט או פרחילוס רפריטו*

1 כף כוסברה קצוצה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט את הטורטיות על מחבת יבשה לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. מועכים מעט את האבוקדו עם מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  3. מורחים כל טורטייה בסלסה ובאבוקדו. מורחים בנדיבות את השעועית, זורים את הכוסברה וכורכים לגלילה מהודקת.
  4. להגשה נאה, אפשר לחצות כל גלילה לשניים, באלכסון, כדי לגלות את המלית.

 

  • מחית שעועית מבושלת ומטוגנת, להשיג בחנויות מתמחות או על מדפי האוכל הדרום אמריקני בסופרמרקטים

 

קסדייה

מעין פיצה מקסיקנית מכוסה או אם תרצו - טוסט: שתי טורטיות וביניהן מלית עתירת גבינה צהובה. אפשר לאפות בתנור או לקלות על מחבת יבשה.

 

שימו לב: במקום לאפות, אפשר לטגן את הקסדייה על מחבת טפלון משוחה במעט מאוד שמן זית. מטגנים עד שמזהיב קלות מצד אחד, הופכים וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים גם מהצד השני.

 

המרכיבים לקסדייה אחת, שיכולה להיות מנה ליחיד או לשניים או חטיף אירוח ליותר:

2 טורטיות גדולות מקמח תירס או מקמח מלא

2 כפות רוטב סלסה עגבניות מוכן (או ראו להלן)

2 פלפלים חתוכים לרצועות

1 בצל ירוק קצוץ דק

50 גרם גבינה צהובה (הכי טוב מנצ'גו, אבל אפשר גם מוצרלה, אדם או גאודה) מגוררת גס

מעט מאוד שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה או למצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים טורטייה אחת על התבנית, מורחים בסלסה, מפזרים את הפלפלים, הבצל הירוק והגבינה ומכסים בטורטייה השנייה.
  3. מהדקים מעט, מושחים במעט מאוד שמן זית ואופים בתנור חם או מתחת לגריל (לא קרוב מדי) עד שהטורטייה מזהיבה והגבינה ניתכת (כ-10 דקות).
  4. חותכים למשולשים (לרבעים, שישיות או שמיניות) ומגישים מיד.

 

סלסה עגבניות

רוטב-ממרח פיקנטי ססגוני ומרענן המתאים לכל מאכל מקסיקני.

 

המרכיבים:

3 עגבניות

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 בצל קטן

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

3 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

כמה טיפות טבסקו או פלפלת אדומה חריפה, קצוצה דק

3 כפות כוסברה קצוצה דק

 

סלסת עגבניות (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סלסת עגבניות(צילום: דודו אזולאי)
 

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את העגבניות, מסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות מאוד. חותכים לקוביות קטנות גם את הפלפלים והבצל. מעבירים הכול לקערה. לחלופין, אפשר לעבד את החומרים במעבד מזון בפולסים, עד שמתקבלת מחית - אבל לא חלקה מדי.
  2. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. משהים ל-30 דקות לפני ההגשה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יאמי. טורטייה
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים