60 מדינות חתמו על אמנה להגבלת מסחר בנשק
היוזמה באו"ם מנסה לרסן את תעשיית הנשק העולמית. סוחרת הנשק הגדולה בעולם, ארצות הברית, הודיעה שתצטרף לאמנה שאוסרת העברת כלי נשק למדינות שמבצעות פשעים נגד האנושות. רוסיה וסין שומרות בינתיים על שתיקה
יותר מ-60 מדינות חתמו על אמנה בינלאומית שנועדה להגביל את המסחר העולמי בנשק אתמול (ב'). ארצות הברית, סוחרת הנשק הגדולה בעולם, מיהרה להודיע כי בכוונתה להצטרף לתומכים והעניקה רוח גבית לשש המדינות שמובילות את היוזמה: ארגנטינה, אוסטרליה, קוסטה ריקה, פינלנד, יפן קניה ובריטניה.
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
האמנה דורשת מהמדינות החתומות עליה לקבוע הגבלות שיחזקו את שליטתן בהעברת נשק קונבנציונלי ובפיקוח על סוחרי נשק, אך אינה מתערבת במדיניות הנשק הפנימית שמנהיגה כל מדינה בשטחה. סעיפי האמנה אוסרים על העברת אמצעי לחימה למדינה שהוטל עליה אמברגו נשק או שמקדמת מעשי רצח עם ופשעים נגד האנושות.
על אף תמיכתה של ארצות הברית סיכויי ההצלחה של האמנה תלויים עדיין בשחקנים גדולים נוספים בתעשיית הנשק העולמית כמו רוסיה סין והודו, שבינתיים לא ממהרות לחשוף את עמדתן בנושא.
"זה חיוני שהאמנה תצא לפועל מוקדם ככל האפשר ותיושם באופן אפקטיבי", אמרו נציגי יוזמות ההצעה במסיבת עיתונאים
שכינסו אתמול. "רק כך לקהילה הבינלאומית יהיה כלי לשלוט בסחר הנשק הבלתי חוקי שגורם לסבל אנושי ברחבי העולם ומערער את השלום, הביטחון וזכויות האדם".
Read this article in English