שתף קטע נבחר

טורקיה: אנטליה סירבה לספק מים לרכבי משטרה

בעוד ארדואן מנסה לשים סוף להפגנות המחאה, בעיר החוף החליטו לסייע למפגינים וסירבו להעביר מים לתותחי המשטרה ושירותי הכיבוי. ממשלת טורקיה התנצלה על הפגיעה במפגינים: "האירועים יצאו מכלל שליטה לאחר שהמשטרה ירתה גז מדמיע"

מחאת הרשויות: בעוד ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מנסה לשים סוף להפגנות המחאה נגדו, בעיר אחת החליטו דווקא להעניק רוח גבית למתנגדיו. סוכנות הידיעות הטורקית "דוגאן" דיווחה היום (יום ג') שעיריית אנטליה סירבה לספק מים לרכבי המשטרה המקומית ושירותי הכבאות בתואנה שמשתמשים במים נגד מפגינים שוחרי שלום.

 

טורקיה: הרוג שני במהומות, עובדים שובתים

 

עוד חדשות בעולם :

האישה שסורבה הפלה עברה קיסרי: העובר מת

מיאו, סוהר: חתול הבריח טלפונים לכלא

מועמד לנשיאות איראן: לא רוצים פצצת אטום

60 מדינות חתמו על אמנה להגבלת מסחר בנשק

 

התנגדות אנטליה לספק מים למשטרה ולשירותי הכבאות איננה מפתיעה לאור העובדה שבראשות העיר עומד ד"ר מוסטפה אקאידין ממפלגת האופוזיציה "מפלגת העם הרפובליקנית", המפלגה הוותיקה במדינה.

 

כלי מרכזי בפיזור הפגנות המחאה. תותחי מים על מפגינים באיסטנבול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כלי מרכזי בפיזור הפגנות המחאה. תותחי מים על מפגינים באיסטנבול(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

בהיעדר שיתוף פעולה פנתה המשטרה לגורמים בעיריית קרפז, שבראשה עומדים נציגי "מפלגת הצדק והפיתוח" השלטת, כדי שיספקו להם מים לתותחיהם.

המים שהועברו אליהם היו מאוחסנים קודם לכן במכלים ונועדו להשקות את הגינות והפארקים המקומיים.

 

בינתיים, נציג של המושל המקומי התערב והורה לראשי אנטליה לספק מים לכוחות המשטרה והכיבוי מכוח צו מיוחד.

 

בולנט ארינץ', סגן ראש ממשלת טורקיה, אמר היום בתום פגישה עם הנשיא עבדוללה גול כי יפגוש כמה ממארגני ההפגנה שהתקיימה בשבוע שעבר באיסטנבול, והובילה לגל הפגנות נגד הממשלה. "יש צורך לתקשר כדי לא לבלבל את הציבור", אמר הסגן בתום פגישתו עם גול. הוא גם אמר כי הממשלה מתנצלת בפני המפגינים שנפצעו בעימותים עם המשטרה בימים האחרונים.

 

במקביל הודיעה מועצת זכויות האדם של האו"ם כי טורקיה חייבת לחקור באופן "מהיר, חסר פניות ועצמאי" את התנהלות השוטרים בהפגנות האלימות.

 

מוקדם יותר הלילה דיווחה רשת הטלוויזיה הטורקית NTV כי צעיר בן 22 נורה למוות במהלך הפגנה נגד הממשל בדרום טורקיה, סמוך לגבול עם סוריה. לפי הדיווח, אלמוני פתח באש לעברו של הצעיר, עבדוללה קומרט, שנפגע קשה מהירי. מאוחר יותר נקבע מותו של הצעיר בבית החולים. בכך עולה מניין ההרוגים במהומות לשניים לאחר שאתמול מפגין נדרס למוות.

 

על רקע המשך המהומות בטורקיה התחילו הבוקר ארגוני עובדים במדינה לקיים שביתת הזדהות עם המפגינים למשך יומיים נגד ראש הממשלה ארדואן. בהודעה שפרסם איגוד ארגוני העובדים, שבו חברים כ-240 אלף בני אדם, נאמר כי "הטרור מצדו של ארדואן נגד ההפגנות מוכיח פעם נוספת את העוינות של הממשלה כלפי הדמוקרטיה". 

 

ארדואן עצמו שוהה בביקור במרוקו ואמש נשמע מאוד אופטימי: "המצב יירגע בקרוב. אחזור מהביקור והבעיות ייפתרו". לפני כן הוא איים: "לא נוותר לאלו שהולכים יד ביד עם הטרור".

 

המחאה באזור כיכר טקסים באיסטנבול החלה ביום שני שעבר, לאחר שמספר עצים נעקרו בהוראת הרשויות לטובת הקמת מרכז מסחרי במסגרת תוכנית לפיתוח המקום. היא תפסה תאוצה והפכה להתקוממות המונית נגד מדיניות ארדואן ומפלגתו האיסלאמיסטית. בסוף השבוע התפשטו ההפגנות לערים נוספות במדינה והוציאו לרחובות אלפי בני אדם, שאף התעמתו עם שוטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גז מדמיע ותותחי מים נגד המפגינים. איסטנבול
צילום: רויטרס
מומלצים