מרכז ביג פאשן וסינמה סיטי ייפתח באשדוד
הקניון הפתוח ביג פאשן (BIG Fashion) ייבנה על שטח מושב שדה עוזיהו ויכלול גם קומפלקס 12-10 בתי קולנוע של סינמה סיטי. הפתיחה: 2015. גובה ההשקעה 400 מיליון שקל. "אין באזור קומפלקס בתי קולנוע. נהיה הקניון החזק בעיר"
מרכז קניות חדש ייפתח באשדוד באביב 2015: ביג פאשן (BIG Fashion) אשדוד, שייבנה כקניון פתוח בהשקעה של 400 מיליון שקל. המרכז ישתרע על פני 60 דונם בשטח של מושב שדה עוזיהו, שגם שותף בפרויקט וייאכלס 24 אלף מ"ר שטחי מסחר. במרכז ייבנה לראשונה, גם קומפלקס בתי קולנוע של סינמה סיטי. הקומפלקס ישתרע על פני כ-10% משטח המרכז, ויכלול 12-10 בתי קולנוע, שייבנו בהשקעה של 6 מיליון דולר.
- בקרוב: 37 אולמות קולנוע בכפר סבא
- ים המלח: הקניון החדש מתכנן החזר מע"מ לתיירים
ביג פאשן אשדוד ייבנה בכניסה הדרומית של העיר, על דרך מנחם בגין, בסמוך לתחנת הרכבת ויכלול חניון תת קרקעי ועילי - סך הכל אלפיים מקומות חניה. הוא אמור לשמש 550 אלף תושבים באזור אשדוד ולפי הערכות, סינמה סיטי ימכור 680 אלף כרטיסי קולנוע בשנה. הרווח הצפוי מהמרכז יעמוד על כ-70 מיליון שקל לחודש.
לפי ההערכה, ייפתחו בו 75 חנויות אופנה, כולל חנות של רשת H&M שכבר שכרה במתחם 3,500 מ"ר וכן חנויות של המותגים קסטרו ופוקס. יפעלו בו גם כ-25 מסעדות (כאדאדיר ומוזס בין היתר) ובתי קפה וכן אזורי פעילות לילדים ולמשפחות ובריכות נוי. ייפתחו במתחם גם חנויות שאינן חנויות אופנה, כמו צומת ספרים וסופר-פארם.
"נוזיל את השכירות ב-50%"
לפי מנכ"ל מרכזי ביג, איתן בר זאב, כיום פועלים בארץ 17 מרכזי ביג וסך הכל 43 מרכזים בארץ וארה"ב. הבעלים של ביג מרכזי קניות, הוא יהודה נפתלי. "בכוונתנו להקים בישראל 25 מרכזי קניות ולהמשיך לצמוח", אמר היום (ג') בר זאב בכנס שוכרים.
"החלטנו לגבות דמי שכירות לפי מודל חדש: 12% מפדיון החנויות ללא מינימום שכר דירה + דמי ניהול (כ-35 שקל), זאת בניגוד למודל הרגיל של הגבייה מבתי העסק, שכולל תשלום שכר דירה מינימלי או אחוזים מפדיון + דמי ניהול כ-35 שקל. המודל שלנו מוזיל משמעותית את שכר הדירה ב-50%, ויטיל עומס של פחות מ-15% על השוכרים".
הקניונים בעיר ייחלשו
המתחרים באזור הם קניון סי מול, קניון סיטי וקניון לב אשדוד, וכן הפאואר סנטר של מנופים בצפון העיר. לפי סמנכ"ל ניהול ושיווק מרכזי ביג, חי גאליס, הקניונים הקיימים בעיר ייחלשו. "בדרך כלל אנחנו משמשים כפאואר סנטר. באשדוד, כיוון שפועל בה כבר פאואר סנטר חזק, אבל אין בעיר קניון חזק, אנחנו נהיה הקניון החזק. נשמש בעצם כקניון פתוח, כמו ביג פאשן נצרת, יחד עם קומפקלס בתי קולנוע.
"חוויית הקניות שניצור והמיקום שלנו, ישאיר בסופו של דבר שני שחקנים חזקים במרחב אשדוד, כך שהקניונים הבינוניים בעיר יעבדו פחות טוב".
מי המתחרים שלכם באזור מבחינת בתי קולנוע?
"יש לגלובוס כמה מסכים באשדוד ואשקלון, אבל אין באזור קומפלקס קולנוע yes פלאנט, כמו שסינמה סיטי מביאים לשם. בחרנו בסינמה סיטי והם בחרו בנו, כי הוא מוביל שוק בתחומו – הוא מכר השנה 50% מכרטיסי הקולנוע שנמכרו בארץ עם שני קומפלקסים בלבד".
הבעלים של סינמה סיטי משה אדרי (יחד עם אחיו ליאון), הסביר בכנס מדוע החברה שבבעלותו פותחת עוד קומפלקס קולנוע. "סינמה סיטי ראשל"צ שלא חשבו שיעבוד בכלל, מוכר 3 מיליון כרטיסי קולנוע בשנה", טען. "המתחרים שלנו פתחו גם הם קומפלקס קולנוע בראשל"צ שלא פגע בנו כי מגיעים לשם צופים מחוץ לעיר. הם מוכרים שם כ-800 אלף כרטיסים בשנה. להערכתי, בסוף 2015 מדינת ישראל תמכור 20 מיליון כרטיסי קולנוע בשנה. כבר עכשיו אנחנו בדרך ל-14 מיליון".