שתף קטע נבחר

 

מועדון מנע מערבים להיכנס ויפצה ב-40 אלף שקל

מוחמד אל-עוברה בא עם חבר למועדון ה"אינטרפול" לחגוג יום הולדת. בפנים חיכו חבריהם היהודים, אבל הסלקטורית ביקשה תעודות - ומנעה מהם להיכנס. עורך דינם על הפשרה שאישר ביהמ"ש: "זה לא הפיצוי המקסימלי, כך שנותנים יד לאפליה"

מועדון לילה בבאר-שבע יפצה שני צעירים ערבים ב-40 אלף שקל משום שסירב להכניס אותם למקום. הצדדים הגיעו להסכם פשרה לפיו בית המשפט יפסוק בטרם חקירת התובעים, ושופטת בית משפט השלום בבאר-שבע עירית קויפמן קבעה כי מועדון "האינטרפול" ישלם לשניים בנוסף גם את שכר הטרחה של עורכי הדין.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

"זה לא היה עניין כספי", הסביר מוחמד אל-עוברה, שהגיע ל"אינטרפול" כדי לחגוג את יום הולדתו ה-18 אבל הכניסה נאסרה עליו. "רציתי שיתנצלו. עצם העובדה שהם הסכימו להתפשר היא מבחינתי הודאה באשמה".

 

בשנת 2009 הגיע מוחמד, שהיה אז סטודנט למשפטים, עם חברו עבדאללה אל-רומילי, לחגוג את יום הולדתו יחד עם חברים. על פי כתב התביעה החברים שלהם, כולם יהודים, הקדימו את הגעתם למועדון ולא נתקלו בשום עיכוב. כשהגיע תורם של אל-עוברה ואל-רומילי, הסלקטורית ביקשה מהם להציג תעודת זהות.

לאחר מכן ביקשה תעודת חבר מועדון.

 

"התובעים הפנו את תשומת לבה לכך שלפניהם נכנסו לפחות חמישה אורחים שאף אחד מהם לא נדרש על ידיה להציג את אותה תעודת חבר", נכתב. השניים התקשרו לחבריהם, שהיו בתוך המועדון, כדי שיסייעו להם, אבל הסלקטורית סירבה להכניסם, כשבכל אותה העת היא מכניסה מבלים אחרים. "בלית ברירה, ובשלב מאוחר יותר, נאלצו התובעים יחד עם ארבעת חבריהם, לעזוב את המקום בבושת פנים, אכזבה גדולה ותחושת עלבון ופגיעה בכבודם". התביעה הוגשה על סך 100 אלף שקלים.

 

"רציתי פחות כסף, ורק שיתנצלו", אמר מוחמד. "אם זה יגרום להם לא לעשות את הדבר הזה יותר אז השגתי את המטרה. זו הייתה הרגשה

לא נעימה כשהסלקטורית לא הסכימה להכניס אותנו, ועוד ביום הולדת שלי, לא יום רגיל. היה עצוב לי לראות את החברים היהודים שלי נכנסים, בעוד אני וחבר שלי נשארים בחוץ, זה מה שעצבן אותי בכל הסיפור. הם אפילו לא התבקשו להציג תעודת זהות ואנחנו היינו צריכים לעבור את כל ההשפלה הזו".

 

עורך דינם של השניים, איסמעיל אל-רומילי, מסר בתגובה: "פסק הדין לא מיצה את החוק, שמאפשר פיצוי של עד 50 אלף שקלים, והוא לא משקף את מלוא חומרת המעשה. בכך, ביהמ"ש לא נותן את ידו למיגור התופעה. ייתכן שמבחינת בעלי המועדונים יהיה שווה לשלם סכום מסוים ולהמשיך במדיניות האפליה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כשהערבים עוכבו, מבלים אחרים נכנסו (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
צילום: עוברה מחמד
עורך הדין איסמעיל אל-רומילי
צילום: עוברה מחמד
מומלצים