שתף קטע נבחר

 

דיווח: הכור בבושהר נפגע ברעידות האדמה

שני דיפלומטים חשפו לסוכנות AP כי הכור לייצור חשמל בבושהר ניזוק ברעשי האדמה שפקדו את איראן בחודשיים האחרונים, בניגוד להצהרות טהרן. סדקים הופיעו לפחות בחלק ממנו. הכור אינו משמעותי לתוכנית הגרעין הצבאית, אך מספק ידע

הכור בבושהר נפגע ברעשי האדמה באיראן: דיפלומטים חשפו הערב (יום ג') כי מדינות העוקבות אחרי תוכנית הגרעין של איראן אספו מידע המלמד כי הכור בבושהר, הכור הגרעיני היחידי המייצר חשמל במדינה, נפגע באחת או יותר מרעידות האדמה האחרונות שפקדו בחודשיים האחרונים את האזור שבו הוא שוכן. יצוין כי אחרי רעשי האדמה ההם טענה איראן כי למתקן לא נגרם כל נזק.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

  

שני הדיפלומטים שחשפו את המידע לסוכנות הידיעות AP ציינו כי סדקים הופיעו לפחות באגף אחד של המבנה. אותם דיפלומטים ביקשו להישאר בעילום שם, כיוון שבאופן עקרוני אסור להם לחלוק עם התקשורת מידע מסווג שכזה. גורמים רשמיים בטהרן טענו אחרי רעידות האדמה שפקדו באפריל ובתחילת מאי את אזור הכור בבושהר, שבדרום איראן, כי הן לא גרמו לו נזק.

 

הכור בבושהר. גם הרוסים טענו: לא נגרם נזק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכור בבושהר. גם הרוסים טענו: לא נגרם נזק(צילום: AFP)

  

חשוב לציין כי הכור בבושהר אינו נחשב למשמעותי עבור תוכנית הגרעין הצבאית של איראן, שמטרתה לפי ישראל והמערב לפתח נשק גרעיני. עם זאת, בעבר הביעו בעולם דאגה בנוגע למידת הבטיחות בכור, שנבנה על-ידי חברות רוסיות, והוא גם נחשב לכזה המסייע לאיראן לרכוש עוד הבנה וידע בנוגע לגרעין. 

 

איראן סירבה בעבר להצטרף לאמנה בינלאומית הנוגעת לבטיחות גרעינית, ובעיות טכניות גרמו לסגירת הכור בבושהר לתקופות ארוכות מאז שהוא הופעל לראשונה בספטמבר 2011, אחרי שנים של בנייה ועיכובים.

 

"רעידת האדמה לא השפיעה על המצב הרגיל בכור", אמרו הרוסים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"רעידת האדמה לא השפיעה על המצב הרגיל בכור", אמרו הרוסים(צילום: רויטרס)

 

ברעידת אדמה שאירעה באזור הכור בבושהר ב-9 באפריל, ושעוצמתה הייתה 6.3 דרגות, נהרגו עשרות בני אדם ומאות נפצעו. זמן קצר אחרי רעש האדמה ההוא הודיע גורם רשמי בחברה הרוסית שבנתה את הכור בבושהר כי הרעש לא השפיע על העבודה במקום. "רעידת האדמה לא השפיעה בשום צורה על המצב הרגיל בכור, אנשי הצוות ממשיכים לעבוד כרגיל ורמות הקרינה הן לחלוטין בגדר הנורמה", צוטט אותו גורם בסוכנות הידיעות הרוסית "ריה". גם גורמים איראנים גיבו את הדברים אחר-כך.

 

ב-16 באפריל אירע באיראן רעש בעוצמה 7.8 דרגות ליד הגבול עם פקיסטן. גם רעידת האדמה ההיא גרמה לכמה הרוגים ופצועים, אולם יחסית

לעוצמתה האדירה לא הביאה למניין גדול של נפגעים. גם אז טענה החברה הרוסית שבנתה את תחנת הכוח הגרעינית בבושהר כי אין חשש לפגיעה בכור.

 

איראן ממוקמת באזור פעיל מאוד מבחינה ססמית ובממוצע מתרחשת שם רעידת אדמה קלה מדי יום. לפני שנה נהרגו 130 בני אדם ברעידת אדמה בעוצמה 6.2 דרגות שאירעה במדינה. לפני עשור בדיוק אירע אסון בעיר בם שבאיראן, אז נהרגו לא פחות מ-26 אלף איש בעקבות רעש שעוצמתו הייתה 6.6 דרגות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים