שתף קטע נבחר
 

יום אחד אולי אפרוס כנאפה

היא בעלת ארומה ממכרת, מרקם פריך וכשהיא מוגשת חמה - פשוט אי אפשר לומר לה לא. מתכון של כנאפה אורגינלית היישר מנצרת. בשתי מילים: יא ווארדי!

 

כנאפה אורגינל    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

כנאפה אורגינל    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כנאפה

מתכון של אחמד חסאן, הקונדיטור הראשי בקונדיטוריית דיאנה.  

 

טיפ: לצורך הכנת המתכון מומלץ להשתמש בגבינת עקאווי. פשוט מורידים ממנה את המלח באופן הבא: חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים קרים למשך שעה עד שכל המליחות יוצאת ממנה.

 

מומלץ להחליף את המים הקרים כל 15-20 דקות.

 

המרכיבים: 

300 גרם אטריות קדאיף (אטריות כנאפה) 

200 גרם גבינה עזים מתוקה

1/2 כוס שמן "אפיולה" בטעם חמאה

100 גרם פיסטוק חלבי טחון

 

לסירופ:

1 כוס מים

2 כוסות סוכר

מקלות קינמון, לפי הטעם

מעט אניס, לפי הטעם

מעט לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את כל מרכיבי הסירופ - עד שהסוכר נמס לחלוטין. מצננים.
  2. מכינים את הכנאפה: מחממים 1/2 כוס שמן "אפיולה" בסיר או מחבת רחבה. מסדרים מעל שכבה של שערות כנאפה ומוסיפים מעל את הגבינה המתוקה. מטגנים עד ששערות הכנאפה מתחילות להזהיב.
  3. הגשה: מעבירים לצלחת, יוצקים מעל סירופ, לפי הטעם (עדיף שהסירופ לא יהיה ממש חם) מפזרים מעל מעט פסיטוק חלבי טחון, מעט קינמון. מגישים מיד.

 

עוד אוכל ערבי מנצרת:

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
כנאפה אורגינל
צילום: חגי דקל
מומלצים