יום אחד אולי אפרוס כנאפה
היא בעלת ארומה ממכרת, מרקם פריך וכשהיא מוגשת חמה - פשוט אי אפשר לומר לה לא. מתכון של כנאפה אורגינלית היישר מנצרת. בשתי מילים: יא ווארדי!
כנאפה אורגינל (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
כנאפה
מתכון של אחמד חסאן, הקונדיטור הראשי בקונדיטוריית דיאנה.
טיפ: לצורך הכנת המתכון מומלץ להשתמש בגבינת עקאווי. פשוט מורידים ממנה את המלח באופן הבא: חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים קרים למשך שעה עד שכל המליחות יוצאת ממנה.
מומלץ להחליף את המים הקרים כל 15-20 דקות.
המרכיבים:
300 גרם אטריות קדאיף (אטריות כנאפה)
200 גרם גבינה עזים מתוקה
1/2 כוס שמן "אפיולה" בטעם חמאה
100 גרם פיסטוק חלבי טחון
לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מקלות קינמון, לפי הטעם
מעט אניס, לפי הטעם
מעט לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את כל מרכיבי הסירופ - עד שהסוכר נמס לחלוטין. מצננים.
- מכינים את הכנאפה: מחממים 1/2 כוס שמן "אפיולה" בסיר או מחבת רחבה. מסדרים מעל שכבה של שערות כנאפה ומוסיפים מעל את הגבינה המתוקה. מטגנים עד ששערות הכנאפה מתחילות להזהיב.
- הגשה: מעבירים לצלחת, יוצקים מעל סירופ, לפי הטעם (עדיף שהסירופ לא יהיה ממש חם) מפזרים מעל מעט פסיטוק חלבי טחון, מעט קינמון. מגישים מיד.
עוד אוכל ערבי מנצרת:
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
כנאפה אורגינל
צילום: חגי דקל
מומלצים