כמו בארה"ב: מחזירים את ההלוואה אחרי התואר
הלוואת סטודנטים חדשה שמציע בנק מרכנתיל תאפשר לכל מי שהתקבל למוסד לימודים מוכר לקבל הלוואה שנתית בגובה שכר הלימוד (עד 15 אלף שקל) ולהתחיל להחזיר אותה בפריסת תשלומים - רק שנה לאחר סיום התואר. "זה משהו שהמדינה הייתה צריכה לעשות כבר מזמן, כמו בארה"ב", אומרים בבנק
מתלבטים איך לשלם את שכר הלימוד לשנת הלימודים הקרובה, ושוקלים לקחת הלוואה? בנק מרכנתיל משיק בימים אלה תוכנית חדשה לסטודנטים בשם "מלגת מרכנתיל", במסגרתה כל סטודנט שהתקבל למוסד לימודים מוכר יוכל לקבל הלוואה בגובה של עד 15 אלף שקל לכל שנת לימודים.
- ביטוח לאומי מונע סיוע לסטודנטים לקויי למידה
- באוצר רצו להעלות את שכר הלימוד - ולפיד לא ידע
- אחות לצרה: סטודנטים לומדים סיעוד למרות השכר בתחום
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
אמנם כל הבנקים מציעים כיום הלוואה ללא ריבית בפריסת תשלומים של שכר הלימוד, אולם את ההלוואה שמציע בנק מרכנתיל יתחילו להחזיר הסטודנטים רק שנה לאחר תום תקופת הלימודים, במשך ארבע שנים, ועם ריבית של פריים פלוס חצי. במהלך תקופת הלימודים ישלמו תשלום חודשי של 25 שקלים.
ארה"ב: הלוואות מסובסדות לסטודנטים
"בניגוד לארצות הברית, שם המדינה מציעה הלוואות מסובסדות, אין מענה לנושא שכר הלימוד בארץ", מסביר אלון בירון, סמנכ"ל ומנהל החטיבה לבנקאות קמעונאית במרכנתיל. "כשבחנו את הנושא, הבנו שסטודנטים צריכים הלוואה מאוד ארוכה, אותה יחזירו רק אחרי שסיימו את התואר וגם מצאו עבודה. במשך הלימודים העלות של ההלוואה תהיה נמוכה".
ההלוואה ניתנת על בסיס שנתי, כלומר, מועמדים ללימודים אקדמיים וסטודנטים יכולים לבחור לקחת אותה רק לשנת לימודים אחת או במשך כל שנות התואר. "סטודנטים מפחדים לקחת התחייבויות", מוסיף בירון. "לכן אתה יכול לקחת אותה רק לשנה, לשנתיים ברציפות ואיך שתרצה. מכיוון שזאת הלוואה בפריים הוא יכול לצאת בכל נקודה ללא תשלום כל קנס. גובה ההחזר החודשי בריבית של פריים פלוס חצי הוא 230-200 שקל לחודש".
"הרמנו את הכפפה שהמדינה לא הרימה"
לשאלת ynet מה קורה במידה שלימודי התואר הראשון נמשכים מעבר לשלוש שנים, משיב בירון כי "יש גמישות במובן הזה. אם סטודנט ילמד עוד שנה אפשר לקחת עוד הלוואה והרעיון הוא שהסטודנטים יתחילו להחזיר אותה רק כשנה לאחר סיום התואר".
"בינינו", אומר בירון, "זה משהו שמהדינה הייתה צריכה לעשות מזמן - להעמיד קרן ולתת הלוואות מסובסדות לסטודנטים אותם הם יתחילו להחזיר רק לאחר סיום הלימודים. אנחנו פשוט הרמנו את הכפפה שהמדינה לא הרימה".
עם כל הכבוד לתרומה חברתית, יש פה גם מחשבה עסקית.
"אנחנו מעוניינים להגדיל את החשיפה לתחום הסטודנטים. אנחנו חושבים שזה חשוב ולכן זה מתחבר עם האג'נדה החברתית. זה מסוג המקרים שהאינטרסים החברתיים וגם שלנו נפגשים אחד עם השני. מבחינתנו כל סטודנט שרוצה ללמוד וצריך ללמוד והתקבל למוסד מוכר אנחנו שם בשבילו. אין שום תנאים מגבילים".
מה לגבי תוכניות ומוסדות שלא מוכרים על ידי המל"ג?
"כרגע פתחנו את התוכנית למוסדות המוכרים על ידי המל"ג. בעתיד נשקול לפתוח את זה למוסדות חינוך אחרים ושם גם הסכומים הם קצת שונים. במידה שניכנס למוסדות האחרים, נשקול להוריד את התקרה. אנחנו נשמח לתת כמה שיותר הלוואות לסטודנטים".