שתף קטע נבחר

למ"ס: 25% מהשכירים - חברים בארגון עובדים

חלקם של העובדים המאוגדים בולט במיוחד בענף החשמל והמים עם 86%, במערכת החינוך - 52% ובמגזר הציבורי -46%. מנגד הם מהווים מיעוט בענף התעשייה,הנדל"ן והמסחר

רבע מהשכירים בישראל חברים בארגון עובדים. כך עולה ממדגם שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) בקרב שכירים מעל גיל 20 בישראל. עוד עולה מהמדגם, כי קיימת שונות רבה בין ענפי הכלכלה בישראל ביחס להתאגדות עובדים, כאשר בענף החשמל והמים 86% מאגדים ומנגד, בענף המסחר הסיטוני רק 6%.

 

כתבו לנו בפייסבוק של ynet ונפרסם את התגובות הנבחרות

 

על פי המדגם, כ-686 אלף עובדים מאוגדים בישראל, כאשר 61% מהם חברים בהסתדרות הכללית החדשה, 20% בהסתדרות המורים או בארגון המורים העל-יסודיים, ו-6% שייכים להסתדרות הרפואית בישראל או לאחד מארגוני הסגל האקדמי באוניברסיטאות.

 

חלקם של העובדים המאוגדים בולט במיוחד בענף החשמל והמים, שם 86% מהעובדים מאוגדים, ובמערכת החינוך (52%) והמגזר הציבורי (46%). מנגד, הם מהווים מיעוט בענף התעשייה (21%), הנדל"ן (10%) והמסחר (6%).

 

בקרב העובדים המאוגדים, נמצא כי 49% מרוצים מתפקודו של ארגון העובדים ו-39% אינם מרוצים. 12% לא ידעו להשיב על השאלה. כשני שלישים מהנשאלים ציינו, עם זאת, כי הארגון מקיים קשר רציף עם העובדים פועל להגנה על העובדים במניעת פיטורים, מפני התנהגות שרירותית של המעסיק ומעניק הגנה משפטית.

 

למעלה מ-2 מיליון עובדים לא מוגדים

לצידם, יש למעלה מ-2 מיליון עובדים לא מאוגדים בישראל. בקרב הלא מאוגדים שהשתפו בסקר, השיבו 69% כי הסיבה לכך שהם אינם חברים בארגון עובדים היא שאין ארגון כזה במקום עבודתם. 10% השיבו כי הם אינם יודעים על קיומה של האפשרות להתאגד ועוד 9% השיבו כי הם אינם חברים בארגון עובדים כי הם לא סבורים שהתאגדות תואיל להם.

 

הסקר בחן גם את עמדות הציבור ביחס לעבודה מאורגת. נמצא כי 91% מהנשאלים מסכימים עם זכותם של עובדים להתאגד, ו- 82% סבורים כי הזכות לשביתה היא זכות חשובה במדינה דמוקרטית. 67% סבורים כי במקומות עבודה שבהם פועלים ארגוני עובדים, תנאי העבודה טובים יותר, ו-61% סבורים כי ארגוני עובדים תורמים לביטחון התעסוקתי במקומות העבודה. עוד נמצא כי 53% אינם מסכימים עם האמירה שארגוני עובדים פוגעים ביעילות ובתפוקה במקום העבודה. 

 
עם זאת, פחות ממחצית מהנשאלים (42%) הסכימו עם האמירה כי ארגוני עובדים פועלים לצמצום פערים. כמו כן, 41% מהנשאלים השיבו שהאחריות לדאגה לזכויות עובדים מוטלת על המדינה. 27% סברו כי היא מוטלת על ההנהלה ורק 7% מהנשאלים השיבו שהאחריות לדאוג לזכויות העובדים היא של בתי המשפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים