שתף קטע נבחר

 

לאחר 6 שנים: ייפגשו בכירים מצפון ודרום קוריאה

בסיום פגישה שערכה 18 שעות בין נציגי שתי המדינות היריבות על חידוש יחסי המסחר, נקבע כי בהמשך השבוע תתקיים פגישה בסיאול בהשתתפות נציגים רמי דרג של שני המשטרים

המתיחות בחצי האי הקוריאני יורדת ושני הצדדים מראים נכונות לפתור את המחלוקות: לאחר 18 שעות של שיחות, סיכמו נציגי צפון קוריאה ודרום קוריאה כי ימשיכו את הדיונים סביב חידוש יחסי המסחר בין המדינות בהמשך השבוע בסיאול. כך דיווחה הלילה (יום ב') סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית Yonhap.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

עוד חדשות מהעולם:

דיווח: אובמה יאשר משלוחי נשק למורדים בסוריה

נחשף מדליף תוכנית המעקב הסודית של ארה"ב

צפו: הכלבה שהצילה חיים ונפצעה שבה הביתה

 

החידוש הוא שלראשונה מאז שנת 2007, תתקיים פגישה בהשתתפות נציגים בכירים של משטרי שתי המדינות. אתמול החלו שני הצדדים בשיחות מרתוניות במסגרת הניסיון להנמיך את הלהבות סביב המתיחות שהגיעה לשיא לפני ארבעה חודשים בעקבות הניסוי הגרעיני השלישי שערך המשטר בפיונגיאנג.

 

נציגים של צפון ודרום קוריאה בסיום הפגישה המרתונית הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
נציגים של צפון ודרום קוריאה בסיום הפגישה המרתונית הלילה(צילום: AP)

 

לאחר הניסוי, הוטלו סנקציות נוספות על צפון קוריאה שלא הרתיעו את השליט קים ג'ונג און ששיגר איומים לכל עבר, כולל האפשרות שיתקוף את ארה"ב. השליט הצפון קוריאני הציב סוללות טילים וכיוון אותם לעבר מטרות בדרום קוריאה, דבר שגרם לחשש כבד שתיפתח מלחמה, 60 שנה לאחר המלחמה שפיצלה את קוריאה לשתיים.

 

בסוף השבוע חלה תפנית בגישה הצפון קוריאנית. לאחר יותר משנתיים מאז שנערכה הפגישה הרשמית האחרונה בין נציגי המדינות היריבות, הציעה צפון קוריאה לקיים מו"מ לחידוש יחסי המסחר בין המדינות. בסיאול הסכימו להצעה והוחלט כי השיחות יתקיימו בכפר פנמוג'ום שנמצא על הגבול.

 

הלילה, לאחר 18 שעות של שיחות קדחתניות, פרסם המשרד הממשלתי בדרום קוריאה האחראי על היחסים בין המדינות כי המו"מ יתחדש ביום רביעי בסיאול. סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה אישרה את ההודעה.

 

ייתכן כי ההתקדמות במגעים והגישה החדשה של המשטר בפיונגיאנג נובעים מהסנקציות שמבודדות את צפון קוריאה מהעולם. גם סין, שהייתה תומכת קבועה של המדינה הקומוניסטית, הצטרפה למדינות החוששות ממשבר בחצי האי הקוריאני.

 

בסוף השבוע נפגש נשיא סין, שי ג'ינפינג, עם נשיא ארה"ב ברק אובמה בקליפורניה והשניים הסכימו כי יש לפרק את צפון קוריאה מגרעין. היועץ לביטחון לאומי טום דונילון אמר כי שני הנשיאים הסכימו לעבוד יחדיו כדי להשיג את המטרה הזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און
צילום: AP
נשיאת דרום קוריאה פארק ג'ן-הייאה
צילום: AP
מומלצים