שתף קטע נבחר

 
צילום: גטי אימג'ס, עוז מועלם

הכי רחוק מבאיירן מינכן / טור

הדחת גרמניה מהיורו עד 21 הפתיעה לנוכח הצלחת נציגותיה בליגת האלופות, אבל אינה מעידה על שום דבר. עובדה שהיא שלחה נבחרת משנית ובתקשורת שלה לא ממש סופרים את הטורניר בישראל. תומר גנור לא התרגש מהתוצאות בבית 2

"הודחנו מהטורניר? למי אכפת? הרי הקבוצות שלנו הגיעו הכי רחוק שניתן", כך אמר אחד העיתונאים הגרמנים השוהים בישראל לצורך סיקור היורו עד 21 וביטא היטב את הלך הרוח בארצו.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

אין להסיק שום דבר מהעובדה שאחרי ההצלחה הגדולה של הקבוצות הגרמניות בליגת האלופות, הנבחרת הצעירה שלהם איכזבה בגדול בישראל. בניגוד לספרדים ולאיטלקים, שמייחסים חשיבות רבה לטורנירים לנבחרות צעירות (שלא לדבר על ישראל הרואה בכישלון בו אסון לאומי), הגרמנים לא ממש סופרים את היורו הנערך כאן.

 

תקציר: ספרד - גרמניה    (צילום סטילס: עוז מועלם, וידאו: ספורט 2)

תקציר: ספרד - גרמניה    (צילום סטילס: עוז מועלם, וידאו: ספורט 2)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ניתן היה לראות זאת בבירור בכל השלבים. החל מהסגל שנשלח לכאן, דרך הופעתם בשני המשחקים שקיימו עד כה וכלה בתשובות של המאמנים במסיבות העיתונאים.  נכון שבאיירן מינכן ובורוסיה דורטמונד הציגו לעולם את תוצאות העבודה המאומצת עם הדור הצעיר בשנים האחרונות, אבל אין לכך שום קשר לנבחרת שנשלחה לכאן.

 

ספרד ואיטליה נמצאות בישראל עם הסגל הטוב ביותר שיכלו להעמיד (להוציא את מריו באלוטלי שכבר מזמן השתלב בבוגרת של הסקואדרה אזורה). גרמניה הגיעה עם נבחרת ב' עד גיל 21 ולכן אין לייחס שום משמעות להפסדים שלה.

 

אל תסיקו כלום מהכישלון הגרמני (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אל תסיקו כלום מהכישלון הגרמני(צילום: אורן אהרוני)

 

אם המאמן ריינר אדריון היה מעלה בנתניה הרכב הכולל את השוער מארק אנדרה טר-שטגן מבורוסיה מנשנגלאדבך (מועמד להחליף את ויקטור ואלדס בברצלונה), את אילקאי גונדוגאן ומריו גצה מבורוסיה דורטמונד, ג'וליאן דרקסלר משאלקה, טוני קרוס מבאיירן מינכן ואת חלוץ באייר לברקוזן (עומד לחתום בצ'לסי) אנדרה שורלה - סביר להניח שהיינו רואים משחק אחר אמש והספרדים היו מתקשים להשיג את ה-0:1 הקבוע.

 

נכון שגצה וקרוס פצועים, אבל היתר לא הגיעו מסיבות אחרות. הספרדים דווקא שלחו לכאן כוכבים שכבר השתלבו בנבחרת הבוגרת, כמו איסקו, טיאגו אלקנטרה ואיקר מוניאין. אצלם, תהליך ההשתלבות בבוגרת עובר דרך השתפשפות במשימות של הנבחרת הצעירה.

 

גונדוגאן. לאב מעדיף את הכוכבים בבוגרת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גונדוגאן. לאב מעדיף את הכוכבים בבוגרת(צילום: AFP)

 

"אנחנו משתדלים לשחק בסגנון דומה בכל הנבחרות בכל הגילאים. גם אם העמדות שונות - הסגנון הוא אותו הסגנון", השיב המאמן הספרדי, ג'וליאן לופטגי לשאלתי לגבי העובדה שהצעירה משחקת עם חלוץ (רודריגו משאדו, אלבארו מוראטה החליפו), לעומת הבוגרת ששיחקה ביורו 2012 עם שלושה שחקנים בקו הקדמי.

 

ואכן, את הנעת הכדור מצד לצד רואים אצל הספרדים בכל הגילאים, כשהשחקנים לומדים לשחק במערכים שונים. משום כך, ויסנטה דל בוסקה העדיף שאיסקו יצבור דקות משחק עם הצעירה מאשר שיתייבש על הספסל של הבוגרת בגביע הקונפדרציות.

 

איסקו. הגישה בספרד שונה לגבי הצעירים (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
איסקו. הגישה בספרד שונה לגבי הצעירים(צילום: עוז מועלם)

 

לעומת זאת, כשהעיתונאים הגרמנים לחצו שוב ושוב את אדריון לפינה בנוגע לשחקנים שלא זומנו (ואפילו שאלו אותו אם הוא מתכוון להתפטר בעקבות הכישלון), הוא חזר והדגיש שליואכים לאב חשוב שהשחקנים שכבר שיחקו בבוגרת ישהו במחיצת הבכירים ולא יירדו לצעירה. הוא רואה בטורניר בישראל הזדמנות לתת לשחקנים אחרים לבוא לידי ביטוי בנבחרת ותו לא.

 

"אל תחשבו שהתוצאות זה הדבר הכי חשוב", אמר אדריון לעיתונאים מארצו, והדגיש את העובדה שהישגים רוצים הגרמנים לראות בעיקר בגיל הבוגרים.

 

אדריון. תוצאות זה לא העיקר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אדריון. תוצאות זה לא העיקר(צילום: אורן אהרוני)

 

כשם שאין להסיק מהתוצאות השנה בליגת האלופות לגבי נטילת ההגמוניה בידי גרמניה בכדורגל האירופי, כך הכישלון שלה מול הולנד וספרד אינו מבשר דבר. עובדה שרק שחקן אחד מבאיירן מינכן (הקשר אמרה קאן) הגיע לישראל, וגם הוא מחליף.

 

אם בתקשורת הישראלית הטורניר תופס כותרות, וגם באיטליה ובספרד הוא מככב בידיעות הראשיות של העיתונים והאתרים המובילים, בגרמניה הוא נדחק לשוליים. "ממש לא מעניין אף אחד אם הנבחרת תצליח כאן", העיד עיתונאי גרמני לפני המשחק אתמול.

 

באיירן מינכן. כמעט לא יוצגה באליפות הנוכחית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
באיירן מינכן. כמעט לא יוצגה באליפות הנוכחית(צילום: רויטרס)

 

אם מסתכלים על הכוכבים הצעירים בנבחרת הבוגרת של גרמניה (אלו שעדיין צעירים, אבל כבר עברו גיל 21), ניתן לראות שחלקם מיעט להופיע בנבחרות הצעירות.

 

תומאס מולר (כיום בן 23) שיחק רק שש פעמים בנבחרת עד גיל 21 ופעם אחת בלבד בנבחרת הנוער, אבל כבר הופיע 41 פעמים בבוגרת. מרקו רויס (בן 24) רשם רק שתי הופעות בנבחרת הצעירה לעומת 15 שיש לו כבר בבוגרת. לעומת זאת, קשה למצוא שחקן בבוגרת של ספרד שלא הטביע את חותמו בצעירה.

 

תומאס מולר. שש הופעות בלבד בנבחרת גרמניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תומאס מולר. שש הופעות בלבד בנבחרת גרמניה(צילום: AFP)

 

בקיצור, גרמניה וספרד היו ונותרו מעצמות כדורגל, שתיהן ימשיכו להיאבק ברמות הגבוהות. אבל, תפיסת העולם השונה של כל אחת מהן לגבי הישגיות בנבחרות הצעירות נותנת את אותותיה.

 

פעם אחת בלבד (ב-2009) זכתה גרמניה באליפות אירופה לנבחרות עד גיל 21 (לעומת 5 זכיות של איטליה ו-3 של ספרד), אבל מה שווים השחקנים שלה בגיל הבוגרים? את זה כולנו כבר יודעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
קווין פולאנד
צילום: Gettyimages
מומלצים