בית המשפט דן בצו על הברנוער
אתמול המשטרה חשפה את הפרטים בגדול, אבל הסרת הצו עוכבה ברגע האחרון - והצדדים החליפו האשמות קשות. בשעות הקרובות ככל הנראה יותרו לפרסום הפרטים על הרצח שזעזע את המדינה לפני כמעט ארבע שנים
בבית משפט השלום מתקיים הבוקר (יום ג') דיון בסוגיית צו איסור הפרסום על פרשת הרצח בברנוער, שהמשטרה כבר חשפה אתמול - אף שהצו לא הוסר סופית. במקביל מתקיים דיון בהארכת מעצרו של הפעיל המוכר בקהילה הגאה, שחשוד בביצוע פשע שעל פי המשטרה הוביל לרצח. ynet העביר שידור חי מהאולפן ומבית המשפט.
הרצח בברנוער התרחש ב-1 באוגוסט 2009, אז נכנס אלמוני לבוש שחורים למועדון לבני נוער מהקהילה בתל אביב ופתח ביריות. הוא רצח את המדריך ניר כץ ואת ליז טרובישי ופצע 11 נוספים. בשבוע שעבר עצרה המשטרה שלושה צעירים - אחד מהם חשוד שביצע את הרצח והשניים האחרים חשודים שסייעו לו. כמו כן נעצר פעיל מוכר בקהילה, שאינו חשוד ברצח עצמו אלא במניע שהביא להתקפה הקטלנית.
אתמול, בתום ימים שבהם נאסרו פרסום פרטי החקירה והחשדות, דיווחה המשטרה על ההתפחויות, תידרכה את נציגי כלי התקשורת ופירסמה הודעה פומבית. כחצי שעה לאחר מכן, בזמן שהדברים הוצגו באופן נרחב ויסודי בכל במה תקשורתית, התברר כי בית המשפט לא אישר עדיין את הפרסום, וכי פרטי הפרשה עדיין מוגבלים.
אחרי המתקפה של גורמים במשטרה נגד השופט עידו דרויאן בפרשת פרסום פרטי הרצח, הביע גורם משפטי ששוחח אמש עם ynet תמיהה על הטענות. "שמעתי שהם טוענים שבית המשפט מנותק מהמציאות התקשורתית. כנראה צריך להזכיר למשטרה באיזו להיטות מבקשים שם צווי איסור פרסום ומה מקור רובם המכריע של אותם צווים. אז רוצים שבתיק מסוים, כשנוח להם, יעצרו מערכות החוק ויפסיקו את ההליכים הקבועים בו?", תהה.
"צווי איסור פרסום הם לא דבר מגוחך כל עוד מבינים את המגבלות שלהם", אמר במהלך השידור עו"ד אוריה ירקוני. "מטרת האינטרנט היא להפיק מידע ויש רמה של יומרה לחשוב שאפשר למנוע ממנו להפיץ מידע. לצווים יש יתרונות - הם מאטים את התפשטות המידע ומונעים את דחיפת המידע בגופי תקשורת מרכזיים, לעומת חיפוש חופשי".