חדשות הפופ: השירים שפט שופ בויז ישירו בארץ
קצת יותר משבוע לפני ההופעה הגדולה של הפט שופ בויז בתל-אביב, פופאיי מגיש לכם את רשימת השירים המלאה. וגם: איך היו נשמעים דאפט פאנק לפני 100 שנה ואיך האלבום של מורן מזור?
שבוע וחצי בלבד נותרו עד לביקור מרגש נוסף של אחד מההרכבים הגדולים ביותר בני זמננו, והמשמחים ביותר את פופאיי. ניל טננט וכריס לואו, הפט שופ בויז, יופיעו בהיכל נוקיה ביום ראשון, 23 ביוני, והמדור כבר בוער מאושר.
ראשית, חובה על פופאיי לעדכן אתכם ברשימת השירים שהפט שופ יבצעו על הבמה בישראל, כפי שמסתמנת על פי ההופעות מהימים האחרונים, בהם הופיעו בדנמרק, צרפת ורוסיה, שהיו כמעט זהות. סדר השירים בהופעה:
1. Axis
2. One More Chance / Face Like That
3. Opportunities - Let's Make Lots of Money
4. Memory of the Future
5. Fugitive
6. Integral
7. I Wouldn't Normally Do This Kind of Thing
8. Suburbia
9. I'm Not Scared
10. Invisible
11. Last to Die
12. Somewhere
13. Leaving
14. Thursday
15. Love Etc.
16. I Get Excited - You Get Excited Too
17. Rent
18. Miracles
19. It's a Sin
20. Domino Dancing
21. Go West
22. Always on My Mind
23. West End Girls
24. Vocal
הראשון והאחרון, כפי שנוהגים הפט שופ בויז לעשות וכפי שראיתם כאן, הם שירים מתוך האלבום החדש "Electric" שייצא במלואו ב-15 ביולי. השיר האחרון "Vocal" הוא גם הסינגל החדש והמצוין שלהם שיצא בתחילת החודש, טראק קלאבי ומעולה ששווה האזנה בווליום משמעותי.
האזינו ל-"Vocal" של פט שופ בויז. איזה מעולה
אגב, כמו שאמרנו כבר, הצמד הופיע בשבוע שעבר ברוסיה. שתי הופעות קיימו שם - האחת במוסקבה והשנייה בסנט פטרסבורג. למרות שזה היה עוד לפני "החוק נגד ההומואים" ברוסיה, שלאחריו לא בטוח שבכלל היו מגיעים להופיע שם. במסיבת העיתונאים שקיימו טרם המופע הביע ניל טננט תמיכה בלהקת הבנות פוסי ריוט, שחברותיו נעצרו לאחר שמחו נגד הנשיא פוטין.
"המשפט שנערך לפוסי ריוט הוא מעבר לכל פרופורציה ביחס למעשיהן. אנו מקווים שהן ישוחררו בהקדם האפשרי", אמר טננט. מעניין אם שתי ההופעות בשבוע שעבר היו האחרונות שלהם ברוסיה, לפחות בשנים הקרובות.
החצאית של קיילי
אחרי שהציקה קצת בטוויטר לקראת בואו, קיילי מינוג מוציאה את "Skirt", שיר חדש וקליפ מילולי מעניין, המכיל גם תמונות מסט צילומים שעשתה לאחרונה, המקובץ לכדי סוג של סטופ-מושן.
קיילי כתבה לצד השיר כי "מדובר בקטע פופ-דאנס, המביא גם טעמים חדשים". ואכן כך - השיר מכיל אלמנטים של רוק אלקטרוני וקצת דאבסטאפ, שבהאזנה ראשונה משתלבים באופן די מוזר בפזמון הקליט. תקשיבו לו כמה פעמים, בסוף גם אתם תתלהבו.
האבולוציה של דאפט פאנק
הקרקס המוזיקלי סביב האלבום החדש של דאפט פאנק, "Random Access Memories", לא מסתיים. בחור המכונה PV-Nova, מוזיקאי ובעיקר מעריץ מוכשר של הצמד הצרפתי, יצר לכבודם גרסה מיוחדת ללהיט מתוך האלבום "Get Lucky".
דאפט פאנק במסע היסטורי
הגרסה המיוחדת נקראת "האבולוציה של 'Get Lucky'" והיא מעין רצף מוזיקלי כרונולוגי של איך שהשיר היה נשמע בכל אחד מהעשורים במאה השנים האחרונות, החל משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד לעשור הבא. כן, זה שעוד לא הגיע.
שימו לב לדיוק ולגרסאות המגניבות במיוחד של שנות ה-20, שנות ה-60 ברוח וודסטוק, שנות ה-80 באווירת הדארק אייטיז ושנות ה-90, שם קלע בול בגרסה שלו לסאונדים המטופשים ולראפ האידיוטי של העשור ההוא.
אגב, מצחיק במיוחד לשמוע את גרסת שנות ה-70 המבוססת על הדיסקו, שהרי כל כולה של עבודתם של דאפט פאנק - בעיקר בשיר הזה מתוך האלבום, שואבת השראה מהעשור ההוא. פשוט רעיון מבריק וממכר שתוכלו גם להוריד חינם מסאונדקלאוד אם בא לכם, בלינק הזה.
לא רק "רק בשבילו"
עם חלוף היסטריית ההצלחה שלא הגיעה באירוויזיון השנה, זה הזמן של מורן מזור לקצור את הפירות שעדיין ניתן. זאת היא עשתה ממש השבוע עם השקת אלבום הבכורה שלה, העונה לשם "רק בשבילו", כשם השיר הכל כך טוב ההוא, שלא הגיע לגמר תחרות השירים האירופית.
גרסה אחרת ל"רק בשבילו". בשביל מה?
האלבום המלא לא באמת החליט מה הוא רוצה להיות, וזה קצת חבל. כי לאחר שחטפתי אותו כדי לשמוע עוד שירים בסגנון הלהיט הגדול שלה, פשוט לא מצאתי אותם שם בהמוניהם. מה שכן מצאתי הם לא מעט שירים בסגנון שרית חדד אם תרצו, כלומר מזרחיים, חלקם קצביים יותר וחלקם פחות, חלקם טובים וחלקם פחות.
את "רק בשבילו" גם לא מצאתי שם בהתחלה, כי הוא הגיע בגרסה אחרת - והאמת, די מבאסת ולא ברורה. בסופו של דבר מצאתי את השיר בגרסה המקורית ונשמתי לרווחה, ברצועה החותמת את האלבום.
"שלחו אותי". כן בשבילו
ובכל זאת, צריך לציין לטובה את "שלחו אותי" מתוך האלבום. שיר מצוין שזרק אותי מיד ל"לא נרדמת תל אביב", בביצוע של עדי כהן (במקור של דני רובס, כמובן). גם כאן שומרת מזור על הקול הגדול שלה ועל הסלסולים הקטנים, אבל המילים של דורון מדלי ובעיקר ההפקה של לירון לב וחן מצגר עושות את העבודה. ללא ספק, הלהיט של האלבום.
איזה ריקוד, איזו תחושה
אם נזכרנו בקצת היסטוריה של סגנונות מוזיקליים קודם באדיבות דאפט פאנק, הגיע הזמן להיסטוריה אמיתית בפינת הנוסטלגיה של פופאיי. שימו לב לזה. בדיוק החודש, לפני 30 שנה, היה תור הזהב של "Flashdance... What a Feeling", להיט הענק שכתב ג'ורג'יו מורודר, אחד מבכירי השותפים באלבום החדש של דאפט פאנק.
צפו בקליפ של "Flashdance... What a Feeling". איזו נוסטלגיה
השיר שיצא באפריל 1983 חיכה בסבלנות עד סוף מאי כדי לטפס אל צמרת המצעד האמריקני, אבל כשעשה זאת ב-28 במאי 1983, הוא נותר שם שישה שבועות ברציפות, שבוע פחות מהזמן בו שהה שלושה חודשים קודם לכן מייקל ג'קסון באותו מצעד במקום הראשון, עם "בילי ג'ין".
על ביצוע "Flashdance... What a Feeling", שהיה שיר הנושא מתוך הסרט "Flashdance", הופקדה איירין קארה (שגם היתה שותפה לכתיבתו), שלוש שנים אחרי שהתפרסמה בענק בסרט "Fame" מ-1980. הזדמנות נהדרת לבקש מכם שוב לפתוח את הווליום ולהאזין לאחד מלהיטי האייטיז הגדולים שידענו.