"פנו את הכיכר באיסטנבול - נשקול משאל עם"
מפלגת השלטון בטורקיה הודיעה כי תשקול לקיים משאל עם לגבי גורל פארק גזי, אך איימה שמפגינים שלא יתפנו מכיכר טקסים יטופלו ביד קשה. המפגינים לא התרשמו וקיימו קונצרט מחאה באינסטנבול, והשוטרים לא התערבו. באנקרה נמשכה האלימות
לא מאמינים להבטחות, לא נכנעים לאיומים: מאות מפגינים נשארו הלילה (ה') בכיכר טקסים שבאיסטנבול למרות איומי ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן כי כוחות הביטחון יפעלו ביתר שאת לפנות את הכיכר, ואף על פי שמפלגת השלטון הודיעה כי היא שוקלת לערוך משאל עם בנוגע לתוכנית הבנייה בפארק גזי שהציתה את המחאה בטורקיה. במקביל, כוחות הביטחון ירו גז מדמיע לעבר כ-2,000 מפגינים שהתכנסו ברחובות המרכזיים של אנקרה, בירת המדינה.
טורקיה בוערת - דיווחים אחרונים ב-ynet:
לא פוחדים מארדואן: אלפים שבו למהומות בכיכר
הכיכר עדיין הומה: "ארדואן עשה לנו רצח אופי"
לארדואן נמאס: המשטרה פרצה לכיכר
האופוזיציה: ארדואן גורר את טורקיה ללהבות
סגן יו"ר מפלגת AK, מפלגתו של ארדואן, חוסיין צ'ליק, קרא אמש למפגינים לצאת מן הפארק, בו הקימו אוהלי מחאה רבים, וכמעין תמורה, הודיע כי מפלגתו שוקלת לערוך משאל עם לגבי התוכנית השנויה במחלוקת. "הממשלה לא יכולה לאפשר להפגנות הללו להימשך לנצח", אמר צ'ליק במסיבת עיתונאים שערך לאחר שראש הממשלה ארדואן נפגש עם 11 מנציגי המחאה ההמונית במדינה נגדו. "אלו שכוונותיהם רעות, המעוניינים בפרובוקציה שיישארו בפארק, יאלצו להתמודד עם ידה הקשה של המשטרה", הוסיף צ'ליק.
צ'ליק לא מסר פרטים לגבי האופן בו ייערך משאל העם, אבל הסביר כי ייתכן שהממשלה תשאל לדעת כל תושבי איסטנבול, או שהמשאל ייערך רק בקרב התושבים בשכונות הסמוכות לפארק גזי עצמו.
קבוצת המחאה "סולידריות טקסים", שהחלה את גל ההפגנות, הודיעה כי אף אחד מחבריה לא הוזמן לפגישה עם ארדואן, והוסיפה כי 11 הנציגים שנבחרו לא מייצגים את המפגינים במדינה. "לא יהיו תוצאות, ובינתיים המשטרה תמשיך להשתמש באלימות אכזרית", הודיעה הקבוצה.
שעות לאחר הודעת הממשלה, המפגינים לא נעתרו לקריאה ואף ערכו קונצרט מחאה מאולתר בכיכר, בו ניגן פסנתרן טורקי ידוע על פסנתר כנף שהמפגינים הציבו במרכז הכיכר, תוך שירה וריקודים. השוטרים באיסטנבול, כנראה בעקבות הנחיות מלמעלה, צפו מהצד ולא התערבו במתרחש - בניגוד מוחלט להתנהלותם האגרסיבית 24 שעות קודם לכן, אז ירו גז מדמיע לעבר אלפי המפגינים בכיכר בכדי לפנותה ולאפשר את הסרת המחסומים שהוצבו שם.
לעומת זאת, העיתון הטורקי "הורייט" דיווח כי באנקרה הבירה השוטרים לא
גילו סובלנות כלפי כ-500 מפגינים שצעדו וניסו להציב מחסומים ברחובות המרכזיים של העיר ופיזרו אותם באמצעות גז מדמיע ותותחי מים. לפי דיווחים אחרים, השוטרים פיזרו עוד 1,500 מפגינים שלא הפרו את הסדר הציבורי והפגינו בשקט בפארק קוגולו שבאנקרה, לאות הזדהות עם חבריהם באיסטנבול.
המהומות נגד ארדואן החלו ב-31 במאי, כשמפגינים שהתבצרו בכיכר טקסים כדי למנוע הריסת שטח ירוק עבור בניין מרכז מסחרי חדש ומסגד, פוזרו בכוח על-ידי המשטרה. מאז התפשטו המהומות ל-78 ערים ברחבי המדינה, והפגנה מקומית נגד הרס תשתיות הפכה להפגנה אנטי-ממשלתית המבטאת את זעם החילונים על הקו האיסלאמי ההדוק שנוקטת ממשלת ארדואן וחוסר ההתחשבות שלה לכאורה ברחשי העם.