שתף קטע נבחר
 

כי"ל דשנים: בלי שדה בריר נפסיק פעילותנו בארץ

באירוע שבתרבות בבאר שבע אמר מנכ"ל כי"ל דשנים כי ההתנגדות של תושבי ערד והארגונים הירוקים לכריית פוספטים בשדה בריר הסמוך לעיר תוביל לסגירה מיידית של פעילות המפעל בישראל. "המשמעות לדבר הזה היא שלא בעוד 10 שנים החברה תיסגר אלא שמחר היא מתחילה בתהליך גסיסה"

מנכ"ל כי"ל דשנים דני חן איים היום (ש') כי אם לא יוקם שדה בריר לכריית פוספסטים סמוך לערד החברה תיאלץ לעצור את הפעילות שלה בארץ. "זה לא שבעוד עשר שנים הכל נעצר, זה אומר שממחר העסק מתחיל להיעצר".

 

המבקר יכריע במחלוקת כריית הפוספטים בערד

ניצחון לתושבי ערד: תידחה הקמת מכרה פוספטים

משרד הבריאות נגד המכרה בערד: יגביר התמותה

 

חן אישר כי ללא שדה בריר אין עתיד לחברה. "אנשים צריכים להבין את המשמעות לדבר הזה. לא שבעוד 10 שנים החברה תיסגר אלא שמחר היא מתחילה בתהליך גסיסה". את הדברים אמר באירוע שבתרבות בבאר שבע.

 

"אין סכנה כלשהי בכריה", הדגיש חן, וציין כי דו"ח שהוזמן מטעם מתנגדי הכריה בשדה בריר ונכתב על ידי דוקטור מאוניברסיטת חיפה מבוסס על מסד נתונים מוטעה. "לא מתייחסים לעובדות. נתפסים לתדמיות וכופים עמדה לא מוצדקת בכל מחיר. אם אומר גדעון בר לב (ראש עיריית ערד לשעבר, א.ק) שגם אם תשימו כיפת זכוכית מעל המכרה אנחנו מתגדים, זה אומר הכל. אנחנו בטוחים שאין סכנה ואין בעיה בריאותית".

 

חן רמז כי השיקולים של הגורמים במשרד הבריאות היו לא מקצועיים, ונתן כדוגמא את סגן שר הבריאות לשעבר יעקב ליצמן, שיש לו ציבור תומכים גדול בערד. "סתם בתור נקודה להמחשה, אני לא יודע אם יש קשר או לא - השר ליצמן, יש קבוצה גדולה מאוד שגרה בערד... שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה".

 

חן ציין כי ניסו לנהל את המאבק למען כריית הפוספטים בשקט. "השנה לצערנו אנחנו מגיעים לנקודת האמת. הרזרבות של הפוספט שעומדות לרשות רותם מסתיימות תוך 8-10 שנים. אם לא נקבל רזרבות חדשות החברה הזו עלולה להיסגר. יש 1,250 עובדים ישירים ברותם וסביב 8,700. עובדי רותם הם עמוד שדרה כלכלי במשק. הם אלה שהולכים".

 

חן ציין כי מתוך 12 אלף עובדי כי"ל פחות ממחיצתם עובדים בארץ. "לצערנו לא מפרגנים, לצערנו אוהבים לשנוא את ההצלחה שלנו. ומה זה אומר? שמגבילים אותנו. אז יש פה נקודת אמת, באמת ממש כואבת לנושא של רותם, שזה להיות או לחדול".

 

לדבריו, בכי"ל תרים אחר אופציות חלופיות לישראל. "יש רשימה שלמה, יש הרבה מקומות. אנחנו צריכים להכין את האופציות שלנו. אבל החברה כחברה, אם המניה יורדת זה ירידה של 500 מיליון שקל בערך של כי"ל ואנחנו כציבור מחזיקים 70 אחוז מהמניות האלה. עידן עופר, שמחזיק 50 אחוז מאפריקה ישראל, מחזיק את הציבור".

 

"אנחנו נלחם במלוא כוחנו להישאר פה בנגב כי אנחנו רוצים כי"ל בדרום. גם בים המלח אנחנו רוצים להתפתח ולא נותנים לנו". לדברי חן, "היום אנחנו בוחנים בספרד השקעה גדולה מאוד להתפתחות שלנו בתחום האשלג. אם אני רוצה לבנות בסדום ואומרים לנו 'אל תחשוב על זה', איך נגדל בתור חברה?

 

"בספרד המדינה עוזרת. בקטלוניה הנשיא מקים ועדה כדי שתהיה לנו כתובת אחת לקדם מכרה חדש בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר. מישהו דוחף אותנו מפה. אלה אנשים שפוחדים מכותרות בעיתונים. אנחנו מדינה שלא אוהבת לפרגן למצליחים וזה כואב לי. כולם חיים גם מהכותרות ואיך יצטיירו בעיתונים שאישרו משהו בניגוד לאיזו קבוצת מתנגדים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכרה פוספטים, שדה בריר
צילום: הרצל יוסף
מומלצים