יוצאי איראן לא מתרגשים: זו הצגה של חמינאי
סוחרים משוק לוינסקי בתל אביב, שגדלו באיראן, לא מבינים על מה המהומה סביב בחירתו של הנשיא החדש, חסן רוחאני. "הוא לא יביא שינוי, בסופו של דבר מי שמחליט הוא המנהיג העליון"
רבבות יצאו לרחובות באיראן לחגוג את ניצחונו של חסן רוחאני , אך לדעת יוצאי איראן בישראל אין סיבה אמיתית לשמוח. כמה מהם שפגשנו בשוק לוינסקי בתל אביב משוכנעים שמדובר בהצגה של המנהיג העליון אל מול העולם, וכי הנשיא האיראני החדש לא יביא עימו שום שינוי מהותי.
"לדעתי מדובר בהצגה של המנהיג העליון עלי חמינאי", אומר בני שוסטר שעלה ארצה בשנת 79', בהיותו בן 15. "הכל נעשה כדי שהעם לא יתקומם נגדו וכדי שתהיה לו תקווה לשינוי, אבל בפועל דבר לא ישתנה. הם רק רוצים 'לעבוד' על מדינות העולם, ולהראות שלכאורה זכה בנשיאות אדם מתון יותר".
נשיא חדש באיראן - דיווחים נוספים בחדשות ynet:
אובמה וכן לדיאלוג, אך חושש מתרגיל של חמינאי
"המשטר הציוני - שטן". הפנינים של חסן רוחאני
ארה"ב: "למרות ההפחדה, האיראנים הפגינו אומץ"
על העם האיראני אמר שוסטר: "אין לאזרחים כסף, כולם עסוקים בהישרדות. מי שהולך נגד הממשל - דואגים שהוא ישאר בלי עבודה, אז האזרחים מפחדים".
ז'ק ששוני נולד גם הוא באיראן ועלה ארצה בגיל 17. גם הוא סבור כי ניצחונו של רוחאני לא ישנה דבר. "בסופו של דבר מי שמחליט זה המנהיג העליון. הידיים של כולם מגואלות בדם"
.
אברהם צ'רכי (80), שעלה ארצה לפני 25 שנה, מצטרף לדבריו של ששוני. "אחמאדינג'אד
היה גרוע ורוחאני יהיה קצת יותר טוב, אבל לא יהיה שינוי מהותי", הוא סבור. "חמינאי הוא אדם עקשן מאוד, הוא מחליט הכל. רוחאני הפיח תקווה בקרב העם ואולי הוא יביא לשינוי בכלכלה, אבל לא מעבר לכך".
ויש מי שחושב שדווקא הנשיא הקודם היה טוב לישראל. "אנחנו לא יודעים מי זה רוחאני, בינתיים הוא לא מדבר ונראה לי שהוא יהיה מסוכן יותר מאחמדינג'אד", אומר שי בראדיריין שעלה ארצה לפני 30 שנה. "אחמדינג'אד היה עושה נזק לעצמו וזה היה טוב לנו. עכשיו הוא ישאר מאחורי הקלעים, ימשוך בחוטים ואנחנו נאכל אותה".
.
על הבטחותיו של רוחאני אמר: "כל אחד שנבחר לשלטון מדבר על שיפור הכלכלה, אבל כשהם למעלה הם שוכחים מהכל".