לא נמצא רוכש לחברת סולל: 150 עובדים יפוטרו
חברת הקלינטק שנרכשה ב-2009 ידי סימנס לא מצאה רוכש לפעילותה בישראל. היא תיאלץ לסגור את מרכז הייצור בבית שמש, ועשרות עובדים יקבלו מכתבי פיטורים
המשבר בשוק התרמו-סולארי נמשך. חברת הקלינטק סולל, שנרכשה ב-2009 ידי סימנס לא מצאה רוכש לפעילותה כחברה חיה, והיא תפטר בימים הקרובים 150 עובדים מתוך 200 המועסקים בה.
הדבר קרה לאחר שסימנס החליטה לצאת מפעילות הקמת תחנות כח תרמו סולאריות וביקשה למכור את פעילותה בישראל. לאחר שבחודשים האחרונים לא נמצא רוכש לפעילות, היא נאלצת לסגור את פעילות הייצור בבית שמש, לפטר 150 עובדים, עובדי ייצור המתמחים במתכת, זכוכית, ותהליכים כימיים, וכן מהנדסים ואנשי מנהלה.
סימנס תשאיר במרכז סולל 50 עובדים כחלק ממחויבותה לשדה הסולארי הספרדי 'לבריחה', עובדים שיספקו תמיכה ורכיבים חדשים לקולטנים מפעל שייצורם טרם הסתיים, ולאחר מכן תמשיך לצמצם, ככל הנראה, את מספר העובדים בהדרגה. עם זאת, מרכז סולל כולו לא ייסגר כיוון שסימנס נעולה בהסכם עם התחנה הספרדית לשנים רבות.
סולל, יחד עם חברות כמו ברייטסורס הישראלית-אמריקאית ושוט הגרמנית, נקלעו למשבר עגום בעקבות הירידה בכדאיות הכלכלית של שדות הכח התרמו סולאריות בעולם.
התנערות הממשלות מסבסוד שדות תרמו סולאריים, ירידת המחירים של פאנלים סולארים פוטו-וולטאים, אלה הניתנים להתקנה על גגות וקירות והמתחרים בטכנולוגיה התרמו-סולארית, והעיכוב הגדול שבהקמת שדות כח סולאריים כמו תחת אשלים בישראל ותחנות רבות בהודו ובארה"ב גרמו לחוסר כדאיות כלכלי בשוק התרמו סולארי.
מייסד סולל, אבי ברנמילר, הקים בשנה האחרונה את "ברנמילר אנרג'י", המפתחת תא בסיס לייצור אנרגיה המתחבר לכל סוגי הטורבינות לייצור חשמל. הסטארט-אפ החדש של ברנמילר מעסיק כיום כבר 20 מהנדסים במטה בתל-אביב, מתקן ניסוי בקיסריה ומעבדת מחקר בנגב.